Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

4 opskrifter med dejlig dåsemad

Dåsemad er andet end hurtig og trist mad. Dåser giver nemlig mulighed for at lave farverige, sunde og velsmagende måltider til få penge. Her får du opskrifterne på:

 

• Penne med pølseragout

• Falafel

• Tunfrikadeller med frisk tomatsovs

• Asiatisk bounty

 

Du finder opskrifterne længere nede på siden. Velbekomme :)

 

SE OGSÅ: Amerikanske favoritter: 5 fantastiske retter

SE OGSÅ: 5 herlige retter med hyldeblomster

Annonce
Sådan gør du:
  1. Tryk farsen ud af pølserne, og form den til små boller.
  2. Bring vand til pastaen i kog.
  3. Steg kødbollerne med hakket løg og hvidløg, chili og fintrevet citronskal. Når bollerne er gennemstegte, koges de af med citronsaft.
  4. Kom smør i en anden pande, og steg halve tomater kort.
  5. Kog pasta efter anvisning på pakken, men stop ca. 1 min., før de er færdige. Hæld vandet fra, men gem det, og kom pastaen i panden til tomaterne, og sving rundt. Kom lidt kogevand ved, drys med friskrevet ost og grofthakket basilikum. Ryst panden, så osten aldrig når at sætte sig i bunden af panden. Hæld de små kødboller over, og servér straks.
Tips!
Vi køber gode ferske pølser – både hos vores italienske købmand og i supermarkederne på tilbud. Vi elsker den italienske salsicce, men synes også, der findes andre rigtig gode ferske pølser i almindelig handel. Hvis vi køber en hel pakke, fryser vi dem i portioner af 2 eller 3 stykker. De kan tøs op lynhurtigt.
Velbekomme!
Opskrifter: Helle Brønnum Carlsen og Louise Beck Brønnum
Foto: Jesper Glyrskov

Relaterede opskrifter

Småretter og tilbehør
Til trods for en lang ingrediensliste er falafel utroligt nemt at lave. Falafel kan både serveres som snack eller i pitabrød.
Sådan gør du:
  1. Hæld væden fra kikærterne.
  2. Skær løg og hvidløg i mindre stykker.
  3. Kom alle ingredienser i en blender eller foodprocessor, og blend til jævn masse. Du skal kunne forme små boller af dejen. Justér med æg eller mel.
  4. Varm olien op i en tykbundet gryde. Olien er varm nok, når man kommer en lille smule dej i, og det syder omkring det.
  5. Lav små boller af farsen, og frituresteg dem i olien, indtil overfladen er gyldenbrun. Tag dem op, og læg dem på et stykke køkkenrulle. Servér evt. med harissa.
Velbekomme!
Opskrifter: Helle Brønnum Carlsen og Louise Beck Brønnum
Foto: Jesper Glyrskov

Fisk
En tunvariant af den klassiske fiskefrikadelle i smagfuld tomatsovs
Tunfrikadeller med frisk tomatsovs
2 personer
Tunfrikadeller:
1 dl mælk
2 kviste oregano
1 dåse tun i olie
1 spsk. parmesanost
1 æg
Tomatsovs:
1 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
1 spsk. rosiner
1 spsk. pinjekerner
2 kviste bredbladet
Sådan gør du:
  1. Udblød brødet i mælken.
  2. Pil bladene af persille og oregano, og hak fint.
  3. Rør tun, udblødt brød, krydderurter, friskrevet citronskal, friskrevet ost og æg sammen. Smag til med salt og peber.
  4. Form farsen til små frikadeller, og steg dem i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min.
  5. Tomatsovs:
    Skyl tomaterne, og steg dem i olie på pande. Inden væden trænger for meget ud, pilles og hakkes hvidløg, og det steger med. Tilsæt rosiner og pinjekerner, og når det bliver mere fugtigt, så også persille, chili, sukker, salt og peber.
  6. Vend evt. tunfrikadellerne op i tomatsovsen, eller servér det hver for sig.
Velbekomme!
Opskrifter: Helle Brønnum Carlsen og Louise Beck Brønnum
Foto: Jesper Glyrskov

Relaterede opskrifter

Asiatisk bounty
Ingredienser:
300-350 g kokosmel
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Hæld den kondenserede mælk i en skål. Kom halvdelen af kokosmelet i.
  2. Riv skallen af en ½ lime, og pres saften i kokosblandingen. Kom resten af kokosmelet i, og rør rundt. Tilføj evt. mere kokosmel, til massen er til at forme med hænderne.
  3. Tril eller form massen til stænger, og sæt dem i fryseren, mens chokoladen smeltes.
  4. Smelt ™ af den hakkede chokolade i et vandbad. Tag den af varmen, og kom resten af chokoladen i. Overtræk kokosstængerne med chokolade, og pynt evt. med kokosflager. Smager bedst nylavede.
Tips!
Opbevar stængerne et tørt sted (ikke i køleskabet).
Velbekomme!
Opskrifter: Helle Brønnum Carlsen og Louise Beck Brønnum
Foto: Jesper Glyrskov
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri