Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

4 opskrifter med skønne bær

Der er masser af skønne bær, når det er højsommer i Danmark. Bærrene er aromatiske, og deres syrlighed gør dem perfekte til søde desserter.

Annonce

Søde sager og drikke
Klassiske pandekager med en lækker stikkelsbærkompot til
Pandekager med stikkelsesbærkompot
Ca. 10 pandekager
Arbejdstid: 30 min.
Koge/bagetid: 30-45 min.
Stikkelsbærkompot:
ca. 2 dl vand
Pandekager:
3 æg
1 tsk. sukker
1 knsp. groft salt
125 g hvedemel
Tilbehør: evt. vaniljeis
Sådan gør du:
  1. Nip blomster og stilke af stikkelsbærrene.
  2. Smelt sukker i bunden af en gryde. Tilsæt stikkelsbær, vand og vaniljekorn, og kog i ca. 3 min., til bærrene sprækker. Smag til med sukker.
  3. Pandekager:
  4. Slå æggene ud i en skål. Pisk dem med sukker, salt og mel, til det er uden klumper. Tilsæt mælk lidt ad gangen, og pisk dejen jævn. Stil på køl i mindst ½ time.
  5. Pisk dejen igennem, og tilsæt evt. lidt mere væske. Hæld dejen i en kande.
  6. Varm en pande godt op, og smelt en klat smør. Hæld ca. ½ dl dej på panden, og drej panden hurtigt rundt. Bag pandekagerne på begge sider et par min. Hold pandekagerne lune mellem to tallerkner.
  7. Server lune pandekager med syltede stikkelsbær og evt. is.
Velbekomme!
Foto: Line Falck / Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Søde sager og drikke
Nyd disse hjemmelavet marengskroner med hindbær, jordbær og ribs
Marengskroner med røde bær
ca. 8 personer
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: ca. 1 time
Marengskroner:
250 g sukker
1 spsk. majsstivelse
Topping:
1 spsk. flormelis
Røde bær:
200 g hindbær
250 g jordbær
Drys: kronblade af ­usprøjtede roser og lavendelblomster
Sådan gør du:
  1. Pisk æggehviderne stive i en helt ren skål med en skefuld af sukkeret, og tilsæt citronsaft eller eddike.
  2. Drys sukker i løbende, mens der piskes. Når hviderne er stive, drysses majsstivelsen i, og der piskes et par min.
  3. Kom dejen i en sprøjtepose med en lille glat tyl (eller en frysepose) med et hul på ca. 1 cm i diameter.
  4. Sæt ca. halvdelen af dejen på en bageplade med bagepapir i 8 cirkler på ca. 12 cm i diameter. Sæt små toppe eller minikys hele vejen rundt i kanten på cirklerne.
  5. Bag marengskronerne sprøde i en 115 grader varm ovn i ca. 45 min. Lad dem køle af på en bagerist.
  6. Kom fyldet på toppen af kronerne lige før servering. Pisk fløde og cremefraiche med kornene af vaniljestangen. Smag til med lidt flormelis.
  7. Fordel cremen i kronerne. Drys med bær. Store jordbær deles i mindre stykker. Drys med blomster.
Velbekomme!
Foto: Line Falck / Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Overdådig og lækker lagkage i form af denne kirsebærkage fra Schwarzwald.
Sådan gør du:
  1. Smør 3 lagkageforme (22-24 cm i diameter) med blødt smør. Pisk æg og sukker i ca. 10 min. med en håndmikser, til det er stift og tykt skummende.
  2. Bland mel, kakao og bagepulver i en skål. Sigt det igennem en si, og vend det forsigtigt i æggemassen med en dej-skraber, så dejen stadig er luftig.
  3. Hæld dejen i formene, og bag kagerne i ca. 12 min. ved 175 grader. Stik i en kage med et træspid. Hvis der er rå dej på, skal kagerne bage lidt mere. Afkøl lagkagebundene på en bagerist.
  4. Vaniljecreme:
  5. Flæk vaniljestangen, og kom kornene og den tomme vaniljestang i en gryde med mælk, sukker, æggeblommer og majsstivelse. Pisk det godt sammen.
  6. Kog cremen under omrøring i ca. 4 min. Si cremen over i en skål. Drys cremen med sukker, så den ikke trækker skind. Sæt den i køleskabet.
  7. Udsten kirsebærrene. Gem hele bær til pynt.
  8. Saml lagkagen: Læg en lagkagebund på et fad, og stænk med kirsebærsirup eller -saft. Fordel halvdelen af kirsebærrene og derefter halvdelen af vaniljecremen på bunden.
  9. Læg en lagkagebund ovenpå, stænk med kirsebærsirup, og fordel resten af kirsebærrene og vaniljecremen på bunden. Læg den øverste bund på, og stænk med kirsebærsirup. Lad lagkagen trække tildækket i køleskab nogle timer.
  10. Smør kagen med et lag flødeskum. Drys med hakket chokolade og pynt med kirsebær og evt. kronblade fra morgenfruer.
Tips!
Bundene er fryseegnede
Velbekomme!
Foto: Line Falck / Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Cupcakes med solbær er sommerlige, gode til farten og nemme at lave.
Solbærcupcakes
12-16 stk.
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 15-20 min.
Syltede solbær:
200 g solbær
125 g sukker
1 dl vand
Dej:
125 g smør
2 spsk. vand
1 spsk. citronsaft
2 æg
125 g sukker
100 g hvedemel
½ tsk. bagepulver
Sådan gør du:
  1. Rens solbærrene for stilke, og klip blomsterne af.
  2. Smelt sukker i en gryde. Tilsæt bærrene med solbærblade og vand. Kog i 10 min. ved svag varme.
  3. Lad solbærsyltetøjet køle af med bladene. Fjern bladene. Hvis nogle af bærrene er umodne, bliver konsistensen tykkere.
  4. Dej til cupcakes:
  5. Smelt smør og vand, og tilsæt citronsaft.
  6. Pisk æggene med sukker i ca. 10 min. med en håndmikser, til det er skummende.
  7. Bland mel og bagepulver. Drys blandingen igennem en si, og vend den i æggemassen med en skraber. Rør gradvist smørblandingen i sammen med fintrevet citronskal.
  8. Fyld dejen ¾ op i 12-15 cupcake- eller muffinforme. Bag dem i ca. 7 min. i midten af en 175 grader varm ovn.
  9. Kom en skefuld syltede solbær i midten af hver kage, før dejen er stivnet. Bag kagerne videre i 5-10 min. afhængig af størrelse.
  10. Stik et træspyd i, og hvis der ikke er rå dej på, er kagerne færdigbagte. Lad kagerne køle af på bagerist.
Tips!
Solbær cupcakes er fryseegnede.
Velbekomme!
Foto: Line Falck / Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge