Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

4 skønne dåbskager

Her har vi samlet 4 skønne kager til helt særlige lejligheder - byd dine dåbsgæster på den svenske 'Prinsessetærte', eller en flot royal dåbskage med marcipanpynt. Du kan også vælge den delikate hvide drømmekage eller den fine dåbskage med det flotte mønster. Du finder alle opskrifterne her:

Annonce

Bagværk
Prinsessekagen til „dagens prinsesse“ er en lækker dessertkage med hindbærfyld og marcipanovertræk. I Sverige er „Prinsessetårten“ nærmest obligatorisk til en fødselsdagsfest. Den ligner vores gåsebryst, men er altid en hel rund kage, og hindbærfyldet giver den et forfriskende pift. Den kan pyntes med en marcipanrose eller flormelis.
Sådan gør du:
  1. Kagebundene: Pisk æg og sukker stift, ca. 10 min. med håndmikser. Bland hvedemel, kartoffelmel og bagepulver. Sigt det igennem en si og vend det forsigtigt i æggemassen.
  2. Fyld i en smurt springform, og bag i 175 grader varm ovn ca. 30 min. Afkøl og flæk bunden.
  3. Vaniljecreme: Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom dem i en gryde med mælk, sukker, æggeblommer og maizenamel – og pisk det godt sammen.
  4. Kog cremen under omrøring ca. 4 min. Læg husblas i blød i koldt vand 5 min. Tryk vandet ud af husblasbladene og kom dem i den varme creme, så de smelter straks.
  5. Afkøl cremen helt i køleskab. Vend flødeskummet i. Saml kagen. Læg et lag mosede hindbær på den nederste kagebund og et lag creme ovenpå.
  6. Læg så en bund og igen et lag hindbærmos og creme. Lad fyldet blive højere på midten, så kagen bliver kuplet. Smør resten af cremen over og rundt om kagen.
  7. Marcipanovertræk: Ælt marcipanen med grøn frugtfarve og rul den ud på et stykke bagepapir til en rund, tynd glat plade, der er så stor, at den kan dække hele kagen – også siderne.
  8. Vend bagepapir med marcipan om og henover kagen og træk papiret af. Skær kanterne til og brug de grønne marcipanrester til stilk og blade på marcipanrosen. Sigt flormelis hen over kagen.
  9. Marcipanrose: Ælt marcipanen med rød frugtfarve, til den er lyserød. Rul marcipanen til en 3 cm tyk pølse.
  10. Skær den ud i 6-7 stykker og tril dem til små kugler. Kom en marcipankugle i en plastpose. Lav bladene til rosen ved at presse kuglerne flade i den ene side. Saml rosen. Tag først det inderste blad og rul det sammen. Læg de andre blade udenom. Sæt rosen på midten af kagen.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard Opskrift Katrine Klinken

Søde sager og drikke
Hvad enten det er kongehusets eller din egen prins eller prinsesse, der skal døbes hører der en dåbskage til. Her en flot 'royal' version:
Sådan gør du:
  1. Rør blødt smør og sukker godt sammen. Rør æggene i ét ad gangen. Bland mandlerne i me- Til lykke til tvillingerne: Kongelig dåbskage De kongelige tvillinger døbes på torsdag. Det fejrer vi med en flot dåbskage og lækre muffins, som kan nydes, mens navnene afsløres på tv. let med bagepulver og revet citronskal. Vend melet i dejen sammen med appelsinsaft.
  2. Beklæd en brade pande på 30 x 24 cm med bagepapir og fordel af dejen i den. Bag kagen ved 185 grader i 25-30 min.
  3. Overtræk på kagen: Fordel abrikosmarmeladen over den bagte kage i et jævnt lag. Ælt marcipan med æggehvide og flormelis til en smidig masse. Udrul mellem to stykker bagepapir og læg marcipanmassen over kagen. Skær til, og læg en marcipanbræmme i kanten.
  4. Chokoladepynt: Tegn en barnevogn på hvidt papir, læg bagepapir over og sprøjt smeltet mørk chokolade efter tegningen. Det er nemmest, hvis man sprøjter et hjul, en kalechedel osv. ad gangen. Lad mønstrene stivne i køleskab og „hæft“ dem på kagen med lidt smeltet chokolade.
  5. Form kroner og blomster i marcipan og sukkerkugler, og drys med guldstøv. Læg en oval skål eller papir over kagen og drys med sigtet kakao, så motivet indrammes af en medaljon.
Tips!
Kagen kan fryses både før og efter, den er pyntet. Frys den hurtigst muligt efter bagning. Pak den forsigtigt i en stor frysepose og luk grundigt.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Hanne Bloch
Sådan gør du:
  1. Rør smør og sukker godt sammen og tilsæt derefter æggene ét ad gangen. Rør eller pisk mellem hvert æg. Bland bagepulver i melet sammen med mandler og vend det i smør/æggemassen skiftevis med appelsinsaften.
  2. Kom dejen i en lille bradepande(ca. 30 x 24 cm). Bag kagen midt i ovnen ved 185 grader i 35-40 min. Stik i dejen med en strikkepind. Hænger der intet dej ved, er kagen færdigbagt. Lad kagen svale af.
  3. Ælt marcipanen med lidt flormelis og rul den herefter ud til en tynd plade. Smør oversiden af kagen med et tyndt lag abrikosmos, læg marcipanen herpå og skær den til i kanten. Rør flormelis og æggehvide sammen til glasur. Fordél det over marcipanen og lad det stivne.
  4. Pynt nu kagen med en bred bræmme marcipan (det er oversiden af „dynen”) og læg et fletværk af marcipan på „dynen” (det ser fint ud, hvis man udskærer fletværket med en klejnespore).
  5. Rul resten af marcipanen ud til en tynd plade. Skær fire strimler, som passer til kagens fire sider.
  6. Pensl først siderne med abrikosmos eller -marmelade og sæt så marcipanen på. Klem lidt sammen med en gaffel.
  7. Hovedet er udstukket af marcipan (brug et glas), og kysen er en marcipanring, som foldes i kanten som flæser. Øjne og hår er chokolade, mens sut og sløjfe er af marcipan.
Tips!
Sprøjt evt. et navn på i chokolade på f.eks. „dynekant” eller baggrund.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Hanne Bloch

BagværkSøde sager og drikke
Den dejlige mandelbund er dækket af en blid og hvid chokolademousse, som er pyntet med marcipanroser samt et drys af kandiserede roser. Det er en kage til festlige lejligheder - f.eks. barnedåb eller konfirmation.
Hvid drømmekage
6 personer
Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: Ca. 12 min.
Stivnetid: 2-3 timer
Ikke fryse-egnet
Kagebund:
Chokolademousse:
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Bund: Pisk æg og sukker godt sammen. Riv marcipanen på den fine side af råkostjernet direkte i æggemassen og pisk det sammen. Sigt melet i og vend det forsigtigt i.
  2. Smør en springform, 22 cm, godt – læg evt. bagepapir bunden. Kom dejen i og bag bunden ved 200 grader midt i ovnen i ca. 12 min.
  3. Lad bunden svale lidt og tag så både ring og bund af. Rengør ringen og sæt den om den bagte bund.
  4. Chokolademousse: Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt dem over vandbad. Tag gryden fra varmen. Pisk æggene, til de tykner let. Pisk fløden til skum. Vend lidt af flødeskummet i æggene og vend det herefter i chokolademassen. Vend resten af flødeskummet i chokoladen sammen med rom eller cognac.
  5. Fordel den letstivnede chokolademousse over bunden i springformen. Sæt kagen koldt nogle timer eller natten over, så chokoladen bliver helt stiv. Tag forsigtigt metalringen af – brug en lille kniv for at løsne kanten hele vejen rundt.
  6. Form marcipanblomster, det gøres nemt ved at udstikke små tynde marcipanplader (5 cm i diam) og vikle dem om hinanden som rosenblade. Drys også med kandiserede roser.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Hanne Bloch
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri