Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

4 skønne grillretter

Hemmeligheden ved vellykket grillmad er marinaden. Lad kød og grøntsager trække mindst en times tid i en skøn marinade eller krydderiblanding med friske og tørrede krydderier, citrusfrugter og en velsmagende olivenolie. Så kan der grilles!

Annonce

Kød
En lækker marineret grillret bestående af kotelet med spidskål og sennepssovs.
Grillstegt kotelet med sennepssovs
4 personer
Arbejdstid: 40 min.
Marinering: 1-6 timer
Grilltid: 25 min.
3 spsk. olivenolie
BBQ-krydderi:
3 spsk. farin
2 spsk. groft salt
Sovs:
1-2 spsk. dijonsennep
2-3 spsk. honning
Sådan gør du:
  1. Bland alle ingredienser til BBQ-krydderi godt sammen. Vend koteletterne grundigt med halvdelen af krydderiblandingen, og læg dem i en frysepose. Sæt dem i køleskabet i 1-6 timer.
  2. Sovs:
  3. Vask citronen, riv skallen fint, og pres saften – der skal være 3 spsk. saft. Rør citronskal og -saft sammen med honning, sennep og syrnet fløde, og smag til med fintsnittet citrontimian, salt og peber.
  4. Rens spidskålene, del dem i både, og smør dem godt med olie.
  5. Tag koteletterne ud af køleskabet, 20-30 min. før de skal steges. Dup dem tørre med køkkenrulle, og pensl dem med olivenolie. Steg dem på en middelvarm grill i 8-12 min. på hver side (afhængig af tykkelse). Steg dem rosa (65 grader), så er kødet mest saftigt.
  6. Steg spidskålsbådene på grillen på alle sider, til de er møre (ca. 10 min.). De må gerne blive mørke; det smager godt. Krydr med salt og peber.
  7. Servér de grillstegte koteletter med spidskål og den kolde sovs. Giv evt. nye kartofler til.
Velbekomme!
Foto: Martin Dyrløv / Sandra Leigh Draznin

Kød
Kylling, citron og rosmarin i en velanrettet, smuk grillsymbiose.
Kylling med citron og rosmarin
4 personer
Arbejdstid: 45 min.
Marinering: 3-6 timer
Grilltid: ca. 45 min.
1 spsk. olivenolie
Grillolie:
3-4 fed hvidløg
1-2 stilke frisk rosmarin
3 spsk. olivenolie
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Skær gumpen af kyllingen, og skær kyllingen igennem langs brystbenet. Skær rygbenet ud, så du har 2 halve kyllinger.
  2. Læg kyllingen i et stort fad (eller i en stor frysepose) sammen med skyllet rosmarinstilk og hel sort peber (evt. i et tefilter). Rør salt og farin ud i vandet, og hæld det over kyllingen. Sæt det i køleskabet i 3-6 timer.
  3. Grillolie:
  4. Vask citronen, riv skallen fint, og pres saften – der skal være 2 spsk. saft. Rør citronskal og -saft sammen med finthakket hvidløg, 1 spsk. finthakket rosmarin, olivenolie, salt og peber.
  5. Tag kyllingen op af saltlagen, og tør den med køkkenrulle. Pensl skindet med olivenolie, og læg den med skindsiden nedad på en varm grill. Brun den i 10-15 min. Vend kyllingen, og flyt den til middel varme. Pensl med grillolie, og grill kyllingen under låg i ca. 30 min.
  6. Del citronerne i halve, pensl dem med olivenolie, og grill dem på skærefladerne i 2-4 min.
  7. Stik en kødnål (eller et spyd) i et kyllingelår, og tjek, at den udsivende saft er klar – så er kyllingen gennemstegt. Del kyllingen i lår- og bryststykker, og servér med grillstegte citroner, salat og grillstegt brød.
Velbekomme!
Foto: Martin Dyrløv / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Kød
Kalvelever og rødløg i grillmarinade smager henrivende på en sommeraften.
Spyd med kalvelever og rødløg
4 personer
Arbejdstid: 45 min.
Koge/grilltid: 15 min.
2 spsk. olivenolie
Grillmarinade:
2 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
2 spsk. farin
Grillede rødløg:
2 spsk. olivenolie
3-4 spsk. balsamico
Tilbehør:
1-2 spsk. balsamico
2-3 spsk. olivenolie
Sådan gør du:
  1. Træk hinden af kalveleveren, og fjern synlige sener og årestammer. Skær leveren i 3 cm tykke skiver. Skær skiverne i stykker på ca. 3x3 cm, og fjern sener undervejs. Krydr leverstykkerne med salt og peber, og træk dem på spyd.
  2. Grillmarinade:
  3. Pil skalotteløg og hvidløg, og hak dem fint. Sautér dem bløde og blanke i en lille gryde med olivenolie. Vask appelsinen, riv skallen og pres saften. Kom det i gryden sammen med eddike og farin, og kog marinaden i 5-8 min. Afkøl.
  4. Pensl leverspyddene grundigt med olie, og brun dem på alle sider på en varm grill. Flyt dem til middel varme, pensl med grillmarinaden, og grill dem i 3-5 min. mere; de smager bedst, når de er rosa stegt.
  5. 4. Pil rødløgene, og del dem i halve eller kvarter. Træk dem på spyd, og pensl dem med olie. Brun dem på grillen i 3-4 min. Flyt dem til lavere varme, og grill dem møre i ca. 10 min. Læg dem på et fad, og stænk med balsamico og resten af olivenolien. Drys med salt, peber og frisk timian.
  6. Skyl og slyng salatbladene, og vend dem med balsamico, olivenolie, salt og peber. Anret med de to slags spyd og evt. grillede appelsinbåde.
Tips!
Du kan bruge citron i stedet for appelsin.
Velbekomme!
Foto: Martin Dyrløv / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Kød
Grøntsager over grillen er både sprødt og sundt. Prøv denne grillvariant med nye kartofler og gulerødder med krydderurter.
Sådan gør du:
  1. Skrub kartoflerne rene, og kog dem i velsaltet vand med løvstikkekvisten i 8 min. Hæld dem i et dørslag, og skyl dem med koldt vand.
  2. Skrub eller skræl gulerødderne. Kog 1 liter vand op med 3 spsk. BBQ-krydderi og ½ spsk. groft salt, og kog gulerødderne deri i 4 min. Hæld dem i et dørslag.
  3. Træk kartofler og gulerødder på spyd. Pensl dem med olie, og drys med BBQ-krydderi. Steg dem på en middelvarm grill, til de er møre (5-10 min.)
  4. Pisk yoghurt og fløde sammen, og smag til med citronsaft, salt og peber. Tilsæt hakkede krydderurter efter smag – én slags eller en blanding og finthakket rødløg.
  5. Servér de grillede kartofler og gulerødder med krydderurtedip.
Velbekomme!
Foto: Martin Dyrløv / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri