Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

4 skønne opskrifter med vinterens fisk

Danmark er omgivet af hav og de skønneste fisk. Gode fisk netop nu er torsk, rødspætter, skrubber, sild, slethvar og pighvar. Prøv en af de fire skønne opskrifter:

  • Stegte sild med æbler og grønkål

  • Ovnbagt torsk med kapers, kartofler og rodfrugter

  • Rødspætter eller skrubber med appelsin og porrer

  • Slethvar eller pighvar med rødbeder, korn og sellerismørsovs

Se opskrifterne nedenfor. Velbekomme!

Annonce

Fisk
Stegte sild med æbler og grønkål
(2 personer)
Arbejdstid: 30 min.
Koge/stegetid: 15 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
2 spsk rugmel
Grønkålssalat:
½ tsk salt
1 spsk olie
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Begynd med salaten: Rib grønkålsbladene, skyl dem grundigt og hak dem fint med en kniv. Ælt dem sammen med ½ tsk salt, æblevineddike og olie og tilsæt rosiner og peberrod.
  2. Krydr sildefileterne indvendigt med salt og peber og smør dem med sennep. Vend dem i rugmel og steg dem gyldne på en varm pande med smør eller olie 4-5 min. på hver side.
  3. Tag dem af panden og steg æblerne gyldne. Tilsæt æblevineddike og giv det et opkog. Tilsæt most og kog det igennem. Læg sildene tilbage på panden og varm dem igennem i æbleblandingen.
  4. Servér med grønkålssalat og rugbrød eller kogte kartofler.
Tips!
Steg evt. 1 fintsnittet løg sammen med æblerne.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader. Læg kartofler og rodfrugter på en bageplade med bagepapir. Vend dem med olie og krydderier og sæt dem i ovnen 30 min.
  2. Krydr torskestykkerne med salt og peber og læg dem i et ovnfast fad foret med bagepapir. Rør de øvrige ingredienser sammen og fordél blandingen over fisken.
  3. Sæt fadet i ovnen de sidste 8-15 min. (8-10 min. for filet og 12-15 min., hvis fisken er med ben). Anret på tallerkner.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Rens fiskene, dup dem tørre og krydr dem med salt og peber.
  2. Steg porrer og hvidløg bløde og blanke i en sauterpande eller bredbundet gryde med smør eller olie. Tilsæt fintrevet appelsinskal, appelsinsaft og sorte oliven. Giv det et opkog og skru ned for varmen.
  3. Læg fisken i panden/ gryden og lad den simre ganske svagt under låg 12-15 min.
  4. Anret fisken på 2 varme tallerkner og kog „sovsen“ igennem med persille. Hæld det omkring fiskene og giv kartofler til.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Skrub rødbederne rene, pak dem ind i stanniol og bag dem møre i ovnen ved 200 grader ca. 1 time. Pak dem ud, lad dem afkøle lidt og skræl dem.
  2. Skyl kornet grundigt i koldt vand og sæt kernerne over at koge i rent koldt vand. Tilsæt 1 tsk salt og kog kernerne møre 20-30 min. Hæld dem på et dørslag.
  3. Kog selleriternene helt møre i bouillon (ca. 20 min.) og blend det til en cremet sovs. Hold det varmt i en gryde.
  4. Steg skalotteløg og hvidløg blanke i en gryde med smør og tilsæt blegselleri. Steg under omrøring 3-5 min. og tilsæt de afdryppede korn. Varm det igennem og smag til med salt og peber.
  5. Krydr fiskefileterne med salt og peber og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med lidt smeltet smør eller olie og sæt pladen i ovnen ved 180 grader i 8-10 min.
  6. Blend den varme sellerisovs med en håndfuld skyllede persilleblade og koldt smør. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  7. Skær bederne i skiver og anret på 4 varme tallerkner. Fordél kornblandingen ovenpå og derefter den bagte fisk. Dryp sovsen omkring og servér straks.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri