Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

4 skønne sommerfrikasséer

Frikassé er lig med masser af smagfuld sovs. Her er to klassikere med kalvekød og kylling og to lidt anderledes med fisk og kødboller i tomatsovs.

 

• Kalvefrikassé med grønne asparges og dild

• Kyllingefrikassé med gulerødder, spidskål og ærter

• Laksefrikassé med rejer, spinat og citron

• Tomatfrikassé med kødboller, squash og bønner

 

Du finder opskrifterne længere nede på siden. Velbekomme!

 

SE OGSÅ: Lækker sommermad med laks

SE OGSÅ: Sommerlige marengs

Annonce

Kalvefrikassé med grønne asparges og dild
(4 personer)
Arbejdstid: 30 min.
Kogetid: ca. 1 time
Ingredienser:
evt. 4-5 stilke timian
3 spsk. smør
Drys:
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Skær kødet i store tern, kom dem i en gryde, dæk med vand, og kog op sammen med laurbærblad, peberkorn og evt. timian. Fjern evt. skum fra overfladen med en ske, og lad kødet simre helt mørt i 45-60 min.
  2. Sigt kødet fra, og kog suppen ind, til der er ½ l tilbage. Tag krydderierne op.
  3. Smelt smør i en gryde, og rør mel i til en smørbolle. Spæd med suppe og fløde. Kog sovsen godt igennem i 5 min.
  4. Knæk enderne af aspargesene, og skær dem i mindre stykker på 2-3 cm. Kog dem i suppen i 3 min., til de er møre med lidt bid.
  5. Kom kødet i sovsen, kog godt igennem, og smag til med salt og peber. Spæd evt. med vand eller mælk, hvis sovsen er for tyk.
  6. Servér frikasséen med et drys plukket dild og kogte kartofler.
Tips!
Du kan koge ½ løg eller et stykke porre og 1 gulerod med kødet – det giver ekstra smag til sovsen.
Velbekomme!
Opskrifter: Christine Bille Nielsen
Foto: Maria P
Sådan gør du:
  1. Kom kyllingen i en gryde, tilsæt 1 tsk. salt, og dæk med vand. Kog kyllingen i 45 min. Tag kyllingen op, og lad den køle af, til du kan pille kødet fra benene.
  2. Lad suppen koge ind, til der er ½ l tilbage.
  3. Pisk mel sammen med fløde, og pisk jævningen i suppen. Kog sovsen op under omrøring, og lad den koge i 5 min.
  4. Skær gulerødderne i mundrette stykker på skrå. Skær spidskålen i brede strimler. Kog dem i sovsen i ca. 5 min., til de er møre med bid.
  5. Bælg ærterne. Bryd kyllingekødet i mindre stykker. Kom kyllingen i sovsen, og kog det hele godt igennem. Kom ærterne i til sidst, og smag sovsen til med salt og peber.
  6. Servér frikasséen med kogte kartofler, og drys med grofthakket kørvel.
Velbekomme!
Opskrifter: Christine Bille Nielsen
Foto: Maria P

Fisk
Laksefrikassé med rejer, spinat og citron
(4 personer)
Arbejdstid: 30 min.
Kogetid: ca. 15 min.
Ingredienser:
¾ dl hvedemel
200 g spinat
1 bundt forårsløg
200 g rejer
Drys:
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Pisk fløde sammen med mel i en stor bredbundet gryde. Spæd med bouillon, og kog op under omrøring. Kog sovsen sagte under jævnlig omrøring i 5 min.
  2. Skær laksen i store tern (ca. 3 x 3 cm). Skyl spinaten. Skær forårsløgene i stykker på 2-3 cm.
  3. Kog løgene i sovsen i 2 min., og tilsæt ca. 1 tsk. fintrevet citronskal.
  4. Vend forsigtigt spinat og laks i sovsen, mens den simrer, til spinaten begynder at falde sammen. Drys med rejer, og lad derefter sovsen simre i 2 min. uden at røre. Smag til med citronsaft, salt og peber. Drys grofthakket løvstikke over retten, og servér med kogte kartofler.
Velbekomme!
Opskrifter: Christine Bille Nielsen
Foto: Maria P

Tomatfrikassé med kødboller, squash og bønner
(4 personer)
Arbejdstid: 40 min.
Koge-/stegetid: ca. 30 min.
Kødboller:
1 tsk. salt
1 æg
1 dl rasp
1 dl mælk
Sovs:
1 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
1 lille dåse tomatpuré (70 g)
¾ dl hvedemel
Drys:
1 bundt persille
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Kødboller:
    Rør kødet sejt med salt. Rør ægget grundigt i kødet. Rør finthakket løg i kødet sammen med rasp, oregano og peber. Spæd med mælken.
  2. Form farsen til ca. 20 boller.
  3. Kog 1 liter vand op i en bredbundet gryde. Kom bollerne forsigtigt i vandet, og kog dem i 15 min. Tag bollerne op af vandet med en hulske, og læg dem på en tallerken. Sigt kogevandet, og gem det til sovsen.
  4. Sovs:
    Hak løget. Flæk squashen, og skær den i skiver.
  5. Svits løg og squash i olie i gryden i ca. 4 min. Tilsæt finthakket hvidløg og tomatpuré, og svits med et øjeblik. Spæd med kogevandet, men gem 1 dl.
  6. Pisk eller ryst mel sammen med den sidste dl kogevand, og rør jævningen i sovsen. Kog sovsen op under omrøring, og lad den koge i 3 min.
  7. Nip bønnerne, og skær dem i stykker på 2 cm. Kom bønner og hele tomater i sovsen, og kog i endnu 5 min.
  8. Kom bollerne i sovsen, og kog det hele godt igennem. Smag til med salt og peber.
  9. Drys grofthakket persille over retten, og servér med kogte ris.
Tips!
I stedet for persille kan du bruge en håndfuld frisk oregano eller basilikum.
Velbekomme!
Opskrifter: Christine Bille Nielsen
Foto: Maria P
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri