Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

4 skønne sommersalater

SalatTøsen, Mette Løvbom, har samlet mere end 80 opskrifter på nye salater i bogen 'SalatTøsen – salater hele året rundt'. Her er et uddrag på fire af opskrifterne fra kogebogen.

Annonce

Småretter og tilbehørVegetarisk
Grillet spidskål får en særlig sødmefyldt og let brændt smag, der går fint i spænd med de søde og sprøde nye ærter, den let bitre citronolie og de knasende salte græskarkerner.
Sådan gør du:
  1. Fjern evt. kedelige yderblade på spidskålene, og del dem i kvarter på langs. Grill dem på en meget varm grillpande eller på en grillrist i mindst 5 minutter på de to inderste sider – de må godt blive let brændte.
  2. Rist græskarkernerne på panden, til de popper. Drys lidt flagesalt over. Bælg ærterne. Pil rødløget, og hak det i fine tern.
  3. Varm panden op, og tilsæt olivenolien. Steg rødløget kort, til det bliver blødt, kom ærterne ved, og steg i et par min., til de tager farve. Krydr blandingen med salt og peber.
  4. Anret spidskålene med den skarpe side opad. Hæld 1 dl citronolie over, og krydr med havsalt og groft peber. Hæld ærte- og løgblandingen over, og drys til sidst med græskarkerner. Pynt eventuelt til sidst med lidt friske mynteblade og citronskal i strimler.
  5. Citronolie:
  6. Pil og snit løget i ringe. Riv skallen af citronen. Læg mynte, citronskal og rødløg i en glasflaske, og hæld olien over. Lad olien stå og trække i et par dage et køligt sted, inden du tager den i brug. Olien holder sig et par måneder ved stuetemperatur.
Tips!
Grillet spidskål kan nydes til fisk eller svinekød.
Velbekomme!
Foto: Columbus Leth / Opskrift: Mette Løvbom fra kogebogen 'SalatTøsen – salater hele året rundt'

Relaterede opskrifter

Sådan gør du:
  1. Fjern evt. kedelige yderblade på spidskålene, og del dem i kvarter på langs. Grill dem på en meget varm grillpande eller på en grillrist i mindst 5 minutter på de to inderste sider – de må godt blive let brændte.
  2. Rist græskarkernerne på panden, til de popper. Drys lidt flagesalt over. Bælg ærterne. Pil rødløget, og hak det i fine tern.
  3. Varm panden op, og tilsæt olivenolien. Steg rødløget kort, til det bliver blødt, kom ærterne ved, og steg i et par min., til de tager farve. Krydr blandingen med salt og peber.
  4. Anret spidskålene med den skarpe side opad. Hæld 1 dl citronolie over, og krydr med havsalt og groft peber. Hæld ærte- og løgblandingen over, og drys til sidst med græskarkerner. Pynt eventuelt til sidst med lidt friske mynteblade og citronskal i strimler.
  5. Citronolie:
  6. Pil og snit løget i ringe. Riv skallen af citronen. Læg mynte, citronskal og rødløg i en glasflaske, og hæld olien over. Lad olien stå og trække i et par dage et køligt sted, inden du tager den i brug. Olien holder sig et par måneder ved stuetemperatur.
Velbekomme!
Foto: Columbus Leth / Opskrift: Mette Løvbom fra kogebogen 'SalatTøsen – salater hele året rundt'

Relaterede opskrifter

Småretter og tilbehør
Denne sommersalat består af hjertesalat med nyplukkede ribs og en sursød mormorflødedressing.
Farmors ­sommersalat
4 personer
Sursød mormordressing:
2 spsk. rørsukker
Sådan gør du:
  1. Skær lige akkurat ­bunden af hjertesalathovederne, og del ­hovederne i to, uden at de falder fra hinanden. Anret dem på et fad.
  2. Hak hasselnødderne groft. Hæld dressingen over salaten, og pynt med ribs og nødder.
  3. Sursød mormordressing:
  4. Rør eddiken sammen med sukker, til det er opløst. Tilsæt piskefløde, og rør, til det tykner lidt.
Tips!
Spis salaten til grydestegt kylling med urter og med hjemmelavet dild-agurkesalat.
Velbekomme!
Foto: Columbus Leth / Opskrift: Mette Løvbom fra kogebogen 'SalatTøsen – salater hele året rundt'

Relaterede opskrifter

Vegetarisk
Servér kål-bruschetta som en forret med lidt ekstra dressing ved siden af.
Sådan gør du:
  1. Pil evt. kedelige yderblade af spidskålen, skær bunden af, og tag forsigtigt bladene fra. Bælg ærterne. Skær top og bund af radiserne, og snit dem i tynde runde skiver. Pil rødløget, og snit det i bittesmå tern. Halvér fersknerne, tag stenen ud, og skær dem i både. Hak dilden groft, men gem lidt hele kviste til at pynte med.
  2. Skær laksen i fine strimler, og del portionen i fire. Læg 4 hele blade spidskål på et fad. Snit to ekstra blade fint – de skal bruges som fyld.
  3. Anret kål, ærter, radiser, rødløg, ferskner, dild og laks i de fire kålblade. Hæld lidt af dressingen over, og pynt med dild.
  4. SalatTøsens thousand island-dressing:
  5. Befri tomater for stilk, og læg dem i en blender. Riv peberroden. Blend tomater med peberrod, citronsaft, salt og peber. Smag dressingen til. Tomaten tilføjer sødme til dressingen, men den skal stadig have syrlighed og lidt bid fra peberroden. Vend cremefraichen i dressingen. Fedmen løfter smagen og passer fantastisk til de modne tomater. Servér dressingen med friskklippet karse ovenpå.
Velbekomme!
Foto: Columbus Leth / Opskrift: Mette Løvbom fra kogebogen 'SalatTøsen – salater hele året rundt'

Relaterede opskrifter

Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge