Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

4 slankeretter med fisk

Fisk er godt for sjæl og krop. Og så behøver det ikke være svært. Her får du fire lækre fiskeretter fra Vægtkonsulenterne, der samtidig hjælper dig med at holde vægten. Vi byder på rødspætteruller med persillesauce, brosme med stegt kapers og hollandaisesauce, lakserulle med hjemmelavet tyndbrød og søtunge med agurke-stenbiderrognsauce. 

Annonce

FiskKalorielet
Dejlig nem og hurtig hverdagsmad. Det går endnu hurtigere, hvis fisken tilberedes i mikroovnen, hvor fisken blot skal have 3 minutter ved fuld styrke.
Sådan gør du:
  1. Rødspættefileterne rulles til små ruller, der krydres og lægges på et ovnfast fad. Kommes i en varm ovn og bages ved 200° i ca 10 minutter.
  2. Ryst skummetmælk, mel og bouillon sammen og varm saucen op under piskning i en lille gryde.
  3. Tilsæt eventuelt lidt vand for at justere konsistensen. Tilsæt hakket persille og smag saucen til med salt og peber.
  4. Anret fisken med persillesauce, nye kartofler og grønsager efter eget valg, for eksempel dampede, nye gulerødder.
Tips!
Saucen kan tilsættes flere forskellige slags hakkede krydderurter, for eksempel persille, dild, purløg, kørvel eller estragon.
Velbekomme!
Foto: Lars Ranek Opskrifter: Inge Kauffeldt (DDV)

FiskKalorielet
Prøv at tilberede rokkevinge på samme måde.
Sådan gør du:
  1. Hak persille og kapers med en skarp kniv. Varm en lille pande op og steg kapers-persille blandingen i olien i et par minutter. Tag det af panden.
  2. Steg brosmen, til den er gylden og gennemstegt, i det fedtstof, der er tilbage på panden.
  3. Til saucen rystes skummetmælk, mayonnaise og mel sammen, og det koges igennem i en gryde under kraftig piskning.
  4. Tilsæt langsomt bouillon til passende konsistens. Smag til med salt, peber og citronsaft.
  5. Anret brosmen med kapers-persille blandingen over og server saucen til sammen med grønsager.
Velbekomme!
Foto: Lars Ranek/Opskrift: Inge Kauffeldt (Vægtkonsulenterne)

Småretter og tilbehørFiskKalorielet
Tyndbrødet kan gemmes i en kagedåse. Brug 30 g ad gangen som brød til morgenmad eller frokost.
Sådan gør du:
  1. Bland yoghurten sammen med hakkede krydderurter og krydr med salt og peber.
  2. Fordel dressingen ovenpå lakseskiverne og rul dem sammen omkring dressingen.
  3. Udrør gæren i lunkent vand sammen med salt og olie.
  4. Rør melet i til en klistret dej. Smør 2 stykker bagepapir med 1 tsk olie og rul dejen ud herimellem.
  5. Fjern det øverste stykke papir og bag i brødet i en 200° varm ovn i ca 10 minutter, til det er gyldent og sprødt. Køl tyndbrødet af på en rist.
  6. Server lakserullerne med 60 g tyndbrød og salat eller råkost.
Velbekomme!
Foto: Lars Ranek/Opskrift: Inge Kauffeldt (Vægtkonsulenterne)

FiskKalorielet
En smuk anretning, når du vil forkæle dig selv eller har gæster. Saucen med rogn kan laves i forvejen og gemmes i køleskabet.
Sådan gør du:
  1. Skær søtungefileten i mindre stykker og læg dem lagvis med løvstikkeblade i en anretnings-ring, så fisken danner et lille tårn.
  2. Hvis du ikke har en ring, kan fisken kommes i en lille, rund form. Krydr med lidt salt og peber mellem lagene.
  3. Bag fisken i en 200° varm ovn i ca 10-15 minutter. Lad fisken afkøle og tag ringen af.
  4. Rør yoghurten sammen med finthakket agurk og stenbiderrogn i en skål. Smag til med salt, peber og citronsaft.
  5. Anret fisken på en tallerken med saucen. Pynt med frisk løvstikke og et stykke agurk, der er skåret flot ud.
  6. Server retten sammen med flere grønsager, for eksempel tomater.
Velbekomme!
Foto: Lars Ranet Opskrifter: Inge Kauffeldt
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge