Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

4 småretter til sommerfesten

Sommeren byder på rig mulighed for at invitere gæster på lækre snacks. Her følger fire sommerlige småretter der passer fortrinligt til sommerens fester.

Annonce

Småretter og tilbehørFisk
Vandbakkelser med laksesalat gør underværker på ethvert sommerbord.
Vandbakkelser med laksesalat
Ca. 24 stykker
Vandbakkelser:
1¼ dl vand
50 g smør
½ tsk. salt
Pynt:
1 æg
1-2 spsk. vand
2 spsk. sesamfrø
2 spsk. blå birkes
Fyld:
1 bundt radiser
Sådan gør du:
  1. Vandbakkelser: Kom vand, smør og salt i en gryde, og giv det et stille opkog, så smørret smelter. Tag gryden af varmen.
  2. Rør melet i, og varm det under omrøring i 3-4 min. – til det samler sig til en fast og glat dej. Hæld dejen over i en skål, og lad den køle af i ca. 15 min. – til den er ca. 50 grader varm.
  3. Pisk æggene sammen, og rør dem i dejen lidt ad gangen. Rør grundigt, så dejen bliver blank og glat, og rør kun æg i, til dejen er tyk og falder langsomt af dejskraberen i ”klumper”.
  4. Fyld dejen i en sprøjtepose med en glat tylle, og sprøjt den ud i små toppe (ca. 3½ cm i diameter) på en bageplade med bagepapir.
  5. Pisk æg og vand sammen med en gaffel, og pensl dejtoppene. Drys med sesam og birkes.
  6. Sæt pladen i ovnen ved 160 grader varmluft i 35-45 min. – til vandbakkelserne er gyldne og gennembagte. Flyt dem over på en rist til afkøling. Opbevar i en kagedåse.
  7. Laksesalat: Læg den friske laks på et stykke bagepapir i en lille gryde med vin eller vand. Krydr med salt og peber, og damp under låg i 7-8 min. Løft laksen op ved hjælp af papiret, og afkøl.
  8. Fjern skind og ben på laksen, og kør laksekødet sammen med flødeost i en foodprocessor. Brug pulseknappen – det skal bare lige blandes. Hæld massen i en skål, og smag til med fintrevet citronskal, citronsaft, salt og peber.
  9. Skær koldrøget laks i små stykker, eller bryd varmrøget laks i mindre stykker. Snit purløg eller dild fint. Vend røget laks og purløg eller dild i salaten.
  10. Flæk de sprøde vandbakkelser, og fyld dem med laksesalat (brug et par teskeer eller en sprøjtepose). Pynt med fintsnittede radiser og evt. lidt dild eller purløg.
Velbekomme!
Foto: Martin Dyrløv / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Småretter og tilbehørKød
Grillspyd med lækkert kød og grøntsager hører i den grad sommeren til. Krydr evt. med denne udsøgte og smagfulde chili/tomatdip.
Sådan gør du:
  1. Grillspyd:
  2. Skær hver kyllingefilet i 3 tykke, aflange stykker, og læg dem i et dybt fad eller i en frysepose.
  3. Pres saften af lime eller citron, og bland med olivenolie, knust hvidløg og krydderier.
  4. Hæld marinaden over kødet, og vend det godt rundt. Sæt kødet i køleskabet i 3-6 timer.
  5. Dip:
  6. Vask tomaterne, og skær dem i halve. Pil løg og hvidløgsfed, og skær løget i både. Halvér chilien, og fjern frø og mellemvægge. Vend det hele sammen med olivenolie og salt, og bag det i ovnen ved 180 grader i ca. 1 time.
  7. Tag pladen ud af ovnen, og lad det køle lidt af. Træk skindet af tomater og chili. Blend det hele (grøntsager, olie og saft) sammen til en tyk sovs, og smag til med sukker, salt og lime- eller citronsaft.
  8. Træk det marinerede kød på spyd, og steg dem på en middelvarm grill eller på en plade i ovnen ved 250 grader i ca. 5 min. på hver side.
  9. Anret spyddene på et fad med limebåde og en skål med dip.
Tips!
Læg træspyddene i koldt vand natten over, så de ikke brænder under stegningen.
Velbekomme!
Foto: Martin Dyrløv / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Småretter og tilbehørVegetarisk
Klassisk kartoffelsalat i en skøn harmoni med den velkendte Cæsardressing. Kan anrettes i små portionsglas med små gafler til.
Kartoffelsalat med Cæsar-dressing
6 personer
Arbejdstid: 45 min.
Koge/trækketid: 16 min.
1 bundt rucolasalat
Dressing:
5 fed hvidløg
1 spsk. dijonsennep
2-3 spsk. vand
Sådan gør du:
  1. Skrub kartoflerne rene, og kog dem i velsaltet vand i 8 min. Sluk for varmen, og lad dem trække færdige under låg i ca. 8 min. Hæld vandet fra kartoflerne, skyl dem i koldt vand, dryp af, og køl af.
  2. Dressing:
  3. Pil hvidløgsfeddene, og kog dem i vand i 10 min. Skyl dem i koldt vand, og dryp af i en sigte.
  4. Kom de kogte hvidløgsfed, ansjoser, æggeblommer, sennep og vineddike i en blender, og kør det sammen til en tyk puré. Tilsæt olien lidt ad gangen – til det bliver en cremet dressing. Justér tykkelsen med lidt vand, og smag til med (salt og) peber.
  5. Skær de afkølede (men ikke kolde) kartofler i skiver eller både, og vend dem sammen med dressingen.
  6. Skyl rucolasalat og romainesalat, og slyng dem tørre. Hak rucolasalaten groft, og vend den i salaten før servering. Anret med sprøde romainesalat-blade.
Velbekomme!
Foto: Martin Dyrløv / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Prøv denne særlige 'jordbærpizza' bestående af fyldig briochedej og cremet græsk yoghurt. Det er sommerpizza som du aldrig har sagt det før.
Jordbærpizza med bricohedej og græsk yoghurt
6 personer
Arbejdstid: 45 min.
Hævetid: 2-3 timer
Bagetid: 20 min.
Dej:
100 g sukker
¾ dl mælk
15 g gær
1 æg
ca. 300 g hvedemel
½ tsk. groft salt
Fyld:
400-500 g jordbær
Pynt: friske mynteblade
Sådan gør du:
  1. Vask appelsinen, riv skallen, og pres saften. Hak appelsinskal og sukker sammen i en foodprocessor eller hurtighakker, og tag 3 spsk. fra til drys.
  2. Rør gæren ud i lun mælk (maks. 37 grader), og tilsæt æg, smør, appelsinsukker og appelsinsaft. Rør melet i lidt ad gangen, tilsæt salt, og ælt dejen blank og smidig.
  3. Form dejen til en kugle, og læg den i en stor skål smurt med smør. Lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse (ca. 2 timer).
  4. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Vend dejen ud et meldrysset bord, og del den i 2 lige store stykker. Klap eller rul dem ud til cirkler (22-24 cm), og læg dem på bageplader med bagepapir.
  5. Smør yoghurten på dejcirklerne, men hold 1-2 cm kant fri.
  6. Skyl og tør jordbærrene. Nip haserne af, og skær bærrene i skiver eller kvarter. Fordél dem på yoghurten, og drys appelsinsukkeret over.
  7. Bag pizzaerne i ca. 20 min. – til dejen er gylden og gennembagt. Skær dem i smalle snitter, og pynt med friske mynteblade. Nyd dem lune eller ved stuetemperatur.
Tips!
Du kan lade dejen hæve i køleskabet natten over; brug da kold mælk og 8-10 g gær.
Velbekomme!
Foto: Martin Dyrløv / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri