Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

4 sunde sommersalater

Fyldige salater til frokost eller let middagsmad er perfekt sommermad. En god dressing binder råvarerne i salaten sammen smagsmæssigt. 

Annonce

Vegetarisk
En delikat salat i form af grillede grøntsager med oliven fetadrys til.
Grillede grøntsager med oliven fetadrys
4 personer
Arbejdstid: 45 min. (+ optænding af grillen)
Grilltid: ca. 30 min.
ca. ½ dl olivenolie
Drys:
½ dl ekstra
10-12 store
Tilbehør: 1 flute
Pynt: brøndkarse
Sådan gør du:
  1. Tænd grillen. Varmen er passende, når kullene er grå, og man kan holde hånden over risten i mindst 5 og højst 10 sekunder.
  2. Skær blomkålen i både (med stokken). Skær løgene i halve eller kvarte fra top til rod. Skær peberfrugter i tykke ringe. Vend hver type grøntsag i olivenolie på en tallerken.
  3. Grill først løg og blomkål i ca. 10 min. på alle sider. Grill peberfrugterne i ca. 5 min. på hver side.
  4. Læg grøntsagerne på et fad, dryp med citronsaft og ekstra jomfruolivenolie. Drys med smuldret feta. Udsten olivenerne, hak dem, og drys dem over salaten. Pynt med brøndkarse.
  5. Grill tynde skiver flute på et stykke sølvpapir, til de er gyldne og sprøde på begge sider.
  6. Servér de grillede grøntsager varme eller kolde med brødchipsene.
Velbekomme!
Foto: Line Falck / Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Kød
En lækker sommeropskrift i form af kartoffelsalat med asparges i skinke.
Kartoffelsalat med asparges i skinke
4 personer
Koge/bagetid: ca. 30 min.
Mayonnaise (evt. 125 g færdiglavet):
1½ tsk. citronsaft
ca. 2 tsk. stærk karry
Fyld:
2-3 æg
8-12 skiver
Drys: dild
Sådan gør du:
  1. Kog kartoflerne i 15-20 min., og skær dem ud i både.
  2. Rør en mayonnaise af æggeblomme og salt, og tilsæt citronsaft eller eddike. Tilsæt olien dråbevis, til æggeblommen bliver tyktflydende. Rør resten af olien i mayonnaisen i en tynd stråle, til den er cremet.
  3. Rør mayonnaise og cremefraiche sammen. Smag dressingen til med karry og salt. Vend de kogte kartofler i dressingen.
  4. Kog æggene i ca. 10 min., til de er hårdkogte. Pil og hak dem. Drys dem over kartoffelsalaten.
  5. Bagte asparges med skinke:
  6. Bræk den træede ende af de grønne asparges. Vikl et par skiver skinke om 3-4 aspargeser. Læg dem på sølvpapir på en bageplade, og bag dem i ca. 5 min. i en 225 grader varm ovn, til skinken er sprød.
  7. Anret kartoffelsalaten med feltsalat og bagte asparges med skinke, og drys med dild.
Velbekomme!
Foto: Line Falck / Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Fjerkræ
Stegt kyllingebryst og rejer med salat til hører i den grad sommeren til.
Kyllingebryst og rejer med grøn salat
4 personer
Arbejdstid: 40 min.
Kogetid: ca. 1 time
1 bundt radiser
Misodressing:
1 spsk. sesamolie
1 fed hvidløg
ca. 1 tsk. soja
Drys: frisk koriander eller dild
Tilbehør: evt. godt brød
Sådan gør du:
  1. Dup kyllingekødet tørt med køkkenrulle. Brun det i olie på begge sider i en dyb pande. Krydr med salt og peber. Tilsæt lidt vand, læg låg på, og lad kødet dampe færdigt i ca. 20 min., til kødsaften er klar. Skær kyllingebrysterne ud i skiver på tværs af kødfibrene.
  2. Pisk alle ingredienser sammen til misodressing, og smag til med sojasovs, knust hvidløg og honning. Kom lidt vand i, hvis den er for tyk eller for kraftig i smagen.
  3. Riv salaten i mindre stykker, og bland med skiver af agurk, radiser og misodressing.
  4. Anret salaten på fire tallerkner. Fordel kyllingestykkerne på salaten, kom rejer på toppen, og drys med koriander eller dild. Servér evt. med brød.
Velbekomme!
Foto: Line Falck / Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

En skøn sommeropskrift i form af blandet salat med en lækker pariserbøf.
Sådan gør du:
  1. Skyl og tør salaten, skær tomaterne i halve, og snit forårsløgene fint.
  2. Rør en dressing af knust hvidløg, sennep, olie og eddike. Krydr med salt og peber. Vend salat, tomat og forårsløg sammen med dressingen. Fordel salaten rundt i kanten på fire tallerkner, så der er plads til pariserbøffen.
  3. Form tatarkødet til fire bøffer, ca. 1 cm tykke. Læg dem på halve eller hele skiver brød, og tryk kødet ned om brødets sider. Krydr med salt og peber.
  4. Varm en stegepande godt op, og brun kødet i højst to minutter. Steg videre ved lavere temperatur, til kødet er rødt, rosa eller gennemstegt (frisk tatarkød må godt være rødt).
  5. Vend bøfferne om på brødsiden, og rist brødet kort. Servér straks med den blandede salat, rødløg i ringe og en æggeblomme på hver pariserbøf.
Velbekomme!
Foto: Line Falck / Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge