Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

4 x sommermad på grillen

Grillmad er nem og dejlig sommermad. Grill også gerne det grønne tilbehør, og servér det med lækre dressinger, som du kan lave i forvejen.

 

• Grillede bøffer og squash med tomatsalsa

• Kyllingekebab med hummus

• Grillet aubergine med myntedressing

• Grillet laks med bønner og ansjos

 

Du finder opskrifterne længere nede på siden. Velbekomme ♥

 

SE OGSÅ: Skønne sommer-snacks

SE OGSÅ: Nemme is i sommervarmen

Annonce

Kød
Grillede bøffer og squash med tomatsalsa
(4 personer)
Arbejdstid: 40 min.
Grillede squash:
ca. 3 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
100 g feta
Grillede bøffer:
1 spsk. olivenolie
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Squash:
    Skær squashen i tykke skiver, og pensl dem med et tyndt lag olie på hver side. Grill dem på begge sider, til de får et flot grillmønster. Læg dem på et fad og krydr med salt.
  2. Skær tomaterne i små terninger. Hak hvidløg og chili fint. Hak basilikum groft. Bland tomater, hvidløg, chili, basilikum, olie og eddike. Smag til med salt.
  3. Bred salsaen ud oven på squashen, og smuldr fetaen på toppen.
  4. Bøffer:
    Pensl bøfferne med et tyndt lag olie, og grill dem på en varm grill i 1-2 min. på hver side. Krydr med salt og peber.
  5. Servér bøfferne med squash og kartofler eller brød.
Velbekomme!
Opskrifter: Christine Bille Nielsen
Foto: Maria P

Fjerkræ
Kyllingekebab med hummus
(4 personer)
Arbejdstid: 30 min.
Iblødsætningstid: mindst 10 timer
Kogetid: ca. 1 time
Hummus:
2 fed hvidløg
ca. 4 spsk. olivenolie
1 tsk. paprika
Kyllingekebab:
1 fed hvidløg
1 lille bundt persille
2 spsk. olivenolie
3 spsk. friskpresset
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Hummus:
    Sæt kikærterne i blød i rigeligt koldt vand i mindst 10 timer.
  2. Kog dem i frisk vand i ca. 1 time, eller til de er helt møre.
  3. Hæld kogevandet fra, men gem det.
  4. Blend kikærterne i en foodprocessor sammen med hakket hvidløg, spidskommen, 2 spsk. olie, tahin og citronsaft. Spæd med kogevandet, til konsistensen er blød og luftig. Smag til med salt og evt. mere spidskommen, tahin og citronsaft.
  5. Bred hummussen ud på et fad, dryp med olie og drys med lidt paprika.
  6. Kyllingekebab:
    Skær kyllingen i terninger.
  7. Hak hvidløg og persille fint, og bland med olie, citronsaft, paprika, spidskommen og salt. Vend kyllingen i marinaden, og lad den trække i 15 min.
  8. Træk kødet på små spyd, og grill dem på en varm grill, til de er gennemstegte.
  9. Servér kyllingekebabben med hummus, pita og evt. en skål salat.
Tips!
Træk evt. små stykker rødløg, peberfrugt eller cherrytomater på spyddene mellem kødet, inden du griller.
Velbekomme!
Opskrifter: Christine Bille Nielsen
Foto: Maria P

Småretter og tilbehør
Servér som tilbehør til grillet kød eller fisk, perfekt tilbehør til kyllingekebab med hummus.
Grillet aubergine med myntedressing
(4 personer)
Arbejdstid: 30 min.
Myntedressing:
1 håndfuld friske mynteblade
Grillet aubergine:
2 spsk. olivenolie
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Myntedressing:
    Hak mynten, og rør den i yoghurten. Smag til med salt og peber. Lad dressingen trække, mens auberginen griller.
  2. Auberginer:
    Skær auberginen i tykke skiver, og pensl dem let med olie. Grill dem på begge sider på en mellemvarm grill, til de er møre og har et flot grillmønster.
  3. Læg aubergineskiverne på et fad og drys med salt. Dryp yoghurtdressing over og pynt evt. med mynte.
Velbekomme!
Opskrifter: Christine Bille Nielsen
Foto: Maria P

Fisk
Grillet laks med bønner og ansjoser
(4 personer)
Arbejdstid: 30 min.
Grillede bønner med ansjos:
2 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
Grillet laks med estragondressing:
ca. 4 spsk. olivenolie
5 stilke estragon
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Bønner:
    Nip bønnerne, og vend dem med olie.
  2. Grill dem på den varme grill, til de er møre, og læg dem på et fad.
  3. Hak hvidløg fint, skær ansjoserne i små stykker, og drys over bønnerne.
  4. Laks og dressing:
    Pensl laksen med 1 spsk. olie, og steg dem på en varm grill med skindsiden opad. Grill i 3-4 min., til laksen har et pænt grillmønster og let slipper risten. Lad laksen stege i et par min. på skindsiden, og krydr med salt og peber.
  5. Hak estragonbladene, og bland dem med 3 spsk. olie og eddike.
  6. Læg fisken oven på bønnerne, og fordél dressingen over fisk og bønner.
  7. Servér laks og bønner med kartofler eller brød.
Velbekomme!
Opskrifter: Christine Bille Nielsen
Foto: Maria P
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri