Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

5 børnevenlige fastelavnsretter

Gør lidt ekstra ud af fastelavnsfesten med nogle børnevenlige retter, der også vil falde i de voksnes smag (du finder opskrifterne nedenfor). Hvis du skal pynte bordet rigtig fint, kan du selv lave fine fastelavnskroner og bruge dem som servietringe, og du kan klippe sjove og frække fastelavnskatte, der kan danse på bordet. Og fastelavnstønden skal selvfølgelig have en hjemmesyet kat.

 

LÆS OGSÅ: 8 nemme fastelavnskostumer

LÆS OGSÅ: Festlige cupcakes til fastelavn

Annonce

Småretter og tilbehør
Børnene vil elske disse sprøde nuggets, og det vil du sikkert også. Opskriften er til 4 personer, men du kan nemt doble op.
Kyllingenuggets med dip
(4 personer)
Arbejdstid: 30 min.
Stegetid: 15 min.
Nuggets:
Sennepsdip:
1 spsk. honning
1 spsk. dijonsennep
1-2 tsk. citronsaft
Tomatdip:
1 dl ketchup
2-3 spsk. mayonnaise
1-2 tsk. tomatpesto
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 225 grader.
  2. Skær kyllingekødet i passende stykker, krydr dem med salt og peber og vend dem i en skål med pesto.
  3. Læg et stykke bagepapir i en bradepande, og kom små stykker smør på. Sæt bradepanden i ovnen i 3-5 min., til smørret er smeltet.
  4. Vend kyllingestykkerne i rasp, og læg dem i den varme bradepande. Vend dem rundt, så de alle bliver ”smurt” med smør. Bag dem gyldne og sprøde i 12-15 min.
  5. Rør de to slags dip sammen og servér til.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Martin Dyrløv

Supper
Rist rodfrugterne i stedet for at koge dem – det giver en helt fantastisk smag til denne suppe, der er tilberedt med karry og kokosmælk.
Ristet rodfrugtsuppe
8 personer
Arbejdstid: 30 min.
Bage/kogetid: 45 min.
Ingredienser:
3 spsk. olivenolie
2 spsk. limesaft
1-2 tsk. karry
1 dåse kokosmælk
ca. 1 liter grønsagsbouillon
Sådan gør du:
  1. Rens rodfrugterne og skær dem i mindre stykker. Vend dem med olivenolie, limesaft, karry, salt og peber.
  2. Bred rodfrugterne ud på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 220 grader i ca. 35 min. De skal være helt møre.
  3. Blend grønsagerne med kokosmælk og bouillon, og varm suppen igennem i en gryde. Smag til med limesaft, salt og peber, og servér i kopper eller skåle med et drys peanuts og koriander.
Tips!
Du kan erstatte karry og limesaft med lidt finthakket rosmarin Ristet rodfrugtsuppe er fryseegnet. og hvidløg, og blende suppen uden kokosmælk – beregn ca. 1¼ liter bouillon. Rund evt. af med lidt piskefløde eller cremefraiche 38 %.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Martin Dyrløv

Relaterede opskrifter

Småretter og tilbehørBagværk
Servér de pragtfulde kringler som tilbehør til suppen eller alene som en lækker snack.
Fastekringler
(20 stk)
Arbejdstid: 1 time
Hævetid: 50 min.
Koge/bagetid: 20 min.
Fryseegnede
Dej:
75 g smør
25 g gær
1 æg
1 tsk. salt
ca. 500 g hvedemel
Pynt:
1 æg
2-3 spsk. kommen
evt. lidt flagesalt
Sådan gør du:
  1. Smelt smørret, og afkøl det. Rør gæren ud i vandet, og tilsæt æg, smør, honning, salt og mel. Ælt dejen godt igennem, og lad den hæve tildækket i 30 min.
  2. Vend dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den igennem. Del den i 2 stykker, tril dem til pølser, og del dem i 10 stykker hver.
  3. Tril hvert dejstykke til en ca. 30 cm tynd pølse, og form til kringler. Læg dem på bageplader med bagepapir. Lad dem hæve tildækket i 20 min.
  4. Blanchér kringlerne – ˆ 1-2 stykker ad gangen –ˆ i en gryde kogende vand i ca. 15 sekunder. Dryp af og læg dem tilbage på bagepladerne.
  5. Pensl kringlerne med sammenpisket æg og drys dem med kommen og evt. flagesalt.
  6. Bag dem ved 200 grader varmluft i ca. 15 min. Afkøl på en rist.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Martin Dyrløv

Sandwich og wraps
Nem og meget velsmagende ret med super mørt kød, der trækkes fra hinanden med 2 gafler. Det tager noget tid at tilberede kødet, men du kan sagtens stege det dagen før.
Pulled pork-burger
(8 personer)
Arbejdstid: 1 time
Marinering: min. 3 timer
Stegetid: 5 timer
Pulled pork:
1 spsk. farin
1 spsk. groft salt
½ spsk. paprika
½ spsk. sennepspulver
1-2 fed hvidløg
Coleslaw:
75-100 g mayonnaise
en smule tabasco
Endvidere:
evt. 1 rødløg
Sådan gør du:
  1. Skær synligt fedt og sener af kødet.
  2. Bland farin med de tørre krydderier og knust hvidløg, og gnid det godt ind i kødet. Læg kødet i en frysepose i køleskabet i min. 3 timer og gerne natten over.
  3. Læg kødet i en stegegryde, og brun det i ovnen ved 225 grader i ca. 20 min. Læg låg på, skru ned til 125 grader, og lad kødet stege i ca. 4 timer, til det er meget mørt.
  4. Tag gryden ud af ovnen. Varm op til 225 grader igen. Læg kødet på en bageplade med bagepapir, og steg det sprødt i ca. 10 min. Lad det hvile i ½ times tid, og riv det så i strimler med 2 gafler.
  5. Coleslaw: Skær stokken ud af kålen. Snit kålen meget fint. Skræl gulerødderne, og riv dem groft. Rens peberfrugten, og snit den fint. Skyl persillen, og pluk den i blade, eller hak den groft. Bland grønsagerne i en stor skål.
  6. Rør resten af ingredienserne sammen til en dressing. Smag til med tabasco, salt og peber og vend det i grønsagerne. Lad salaten trække i min. 1 time og gerne til næste dag.
  7. Lun bollerne og fyld dem med kød og coleslaw og evt. lidt fintsnittet rødløg.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Martin Dyrløv
Sådan gør du:
  1. Skær frisk frugt i mundrette stykker og træk dem på træspyd.
  2. Brug for eksempel æbler, pærer, appelsin, klementin, kiwi, ananas og druer.
  3. Servér evt. med en dip rørt af ¼ l græsk yoghurt, 2-3 tsk. flydende honning og ¼ tsk. stødt kanel.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Martin Dyrløv
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri