Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

5 dejlige retter med danske fisk

Danmark er omgivet af hav, og i mange havne landes og sælges dejlige sommerfisk og skaldyr. Klassikere som skrubber, fiskefrikadeller, rejer fra Skagen og røgede sild fra Bornholm er noget, de fleste holder af på frokostbordet eller til aftensmad.

  • Fisk og rejer fra Skagen
  • Skrubbe med kartofler og remoulade
  • Fiskefrikadeller
  • Jomfruhummere med dressing
  • Kartoffelsalat med æg og røget sild
Annonce
Sådan gør du:
  1. Læg fiskefileterne på bagepapir på en bageplade og krydr med salt. Bag i 6-8 min. ved 200 grader, til fisken er fast hvid.
  2. Servér den bagte fisk med pillede rejer, friskkogte bønner, smeltet smør smagt til med estragon og nykogte kartofler.
  3. Giv evt. ekstra rejer til, som man selv kan pille ved bordet.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard

Fisk
Skrubbe med kartofler og remoulade
(2 personer)
Arbejdstid: 30 min.
Koge/stegetid: 20 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
4-5 spsk smør
Tilbehør:
Remoulade:
Sådan gør du:
  1. Skyl fiskene og fjern evt. blodrester i bugen. Krydr fiskene med salt og peber på begge sider og vend i mel.
  2. Steg i 5-8 min. ved middel varme på en pande i smør på hver side, til fisken er gylden og mør.
  3. Rør ingredienserne til remouladen sammen.
  4. Servér skrubberne med kartofler, citron og remoulade. Drys evt. med persille.
Tips!
En frisk skrubbe eller rødspætte er stiv og kan være svær at stege på en pande. Tør den grundigt af, og læg den på et spækbræt. Skær et langt snit på begge sider af rygbenet og vend fisken. Skær også et snit langs ryggen på undersiden. Snittene får fisken til at ligge fladt på panden, når den steges.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard

Fisk
En klassisk opskrift på fiskefrikadeller
Fiskefrikadeller
ca. 12 stk.
Arbejdstid: 30 min.
Hviletid: 30 min.
Stege/kogetid: 20 min.
Ingredienser:
1½ tsk groft salt
2 æg
ca. 2 dl mælk
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Hak fiskekødet, evt. i en foodprocessor. Rør den hakkede fisk med salt og rør derefter farsen med løg, peber, mel og æg. Rør mælken i lidt ad gangen og rør farsen smidig.
  2. Stil skålen i køleskab i mindst 30 min. Rør fiskefarsen igennem.
  3. Form 12 fiskefrikadeller og steg dem på en slip let-pande i olie og smør i 6-8 min. på hver side ved middel varme.
  4. Nyd dem varme eller kolde med citron, remoulade og rugbrød eller kartofler.
Tips!
Fiskefrikadeller er fryse-egnede (hvis fisken ikke har været frossen før).
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard

Relaterede opskrifter

Fisk
Jomfruhummere med dressing
(4 personer)
Arbejdstid: ca. 25 min.
Kogetid: få minutter (kog evt. ad 2-3 omgange)
Ikke fryse-egnede
Ingredienser:
2-3 stilke dild
Persille-hvidløgs-dressing:
2-3 fed hvidløg
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Jomfruhummere: Hiv evt. hovedet af og brug det til suppe. Bring rigeligt vand i kog. Tilsæt salt, sukker og dild.
  2. Kom jomfruhummerhalerne i vandet, når det koger. Bring det hurtigt i kog igen og hæld straks kogevandet fra. Jomfruhummerne med hoved på skal koge i 2-3 min.
  3. Lad hummerne køle af og nyd dem friskkogte.
  4. Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt og peber.
  5. Servér hummerne med dressingen og evt. en blandet salat og brød.
Tips!
Sådan pilles kogte jomfruhummere:
  1. Hvis der er hoved på, vrides det af, og saften suges ud.
  2. Pil halen. Klem og åbn skaldelen på undermaven og pil skaldelene af.
  3. Hiv evt. strengen (tarmen) ud ved at tage fat i den midterste del af halen.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard

Småretter og tilbehørFisk
Kartoffelsalat med æg og røget sild
(4 personer)
Arbejdstid: 30 min.
Kogetid: 20 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
Kartoffelsalat:
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Kartoffelsalat: Skrub kartoflerne og kog dem i letsaltet vand i 15-20 min. Skær kartoflerne i tern og afkøl dem.
  2. Rør cremefraiche sammen med dild. Vend sammen med kartoflerne og smag til med salt og peber.
  3. Sild: Skær hoved og hale af fiskene. Åbn i bugen og læg dem fladt på skindsiden.
  4. Løft rygbenet op fra halen. Skrab resten af benene væk med en kniv, vend fisken om og træk forsigtigt fiskeskindet af fra halespidsen. Del fiskekødet i mindre stykker.
  5. Anret salatblade med kartoffelsalat og læg stykker af sild og æg på toppen. Spis evt. brød til.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge