Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

5 fantastiske retter med sølvbeder

Sølvbeder er nemme at tilberede, smager godt og er sunde. De smager godt sammen med andre grønsager. Stilkene er sprøde og bladene spinatagtige. Nogle har smukt lilla/røde stilke – andre er lyse. Her har vi fundet 5 skønne opskrifter med sølvbeder:

  • Minestrone med sølvbeder

  • Fisk dampet i sølvbedeblade

  • Gratin med kartofler og sølvbeder

  • Pasta med sølvbeder

  • Æggekage med sølvbede og bacon

 

Du finder opskrifterne nedenfor. Velbekomme!

 

► Prøv også: Jamie Olivers sennepskylling med bladgrønt

► Prøv også: Lun teriyaki steak-salat med pak choi

Annonce
Sådan gør du:
  1. Del sølvbeden i stilke og blade og skyl dem i koldt vand. Skær stilkene i mundrette stykker og snit bladene fint.
  2. Steg løg og hvidløg bløde i en gryde med olie ca. 5 min. Tilsæt gulerod, bladselleri og sølvbedestilke. Vend rundt, krydr med salt og peber og tilsæt tomatpuré og bouillon.
  3. Giv det et opkog og tilsæt krydderbuketten. Lad suppen simre 15 min. Tag krydderbuketten op.
  4. Tilsæt pasta og evt. afdryppede bønner/kikærter. Lad suppen simre, til pastaen er mør.
  5. Tilsæt sølvbedeblade og kog igennem et par minutter. Smag til med salt og peber og server i varme, dybe tallerkner med friskrevet parmesanost og groft brød.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Fisk
Fisk dampet i sølvbedeblade
(2 personer)
Arbejdstid: 30 min.
Koge/stegetid: 25-30 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
1-2 spsk olivenolie
1 dl vand
1 spsk sukker
2 spsk rosiner
1-2 spsk pinjekerner
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Del sølvbeden i stilke og blade og skyl dem i koldt vand. Skær stilkene i mundrette stykker.
  2. Blancher bladene 1 minut i kogende, letsaltet vand. Læg dem i iskoldt vand og lad dem derefter dryppe af.
  3. Del fisken i 4 stykker, krydr med salt og peber og pak dem ind i sølvbedeblade (2 blade pr. stykke fisk).
  4. Steg skalotteløgene bløde og blanke i en bredbundet gryde med olie. Tilsæt sølvbedestilke og steg under omrøring et par minutter. Krydr med salt og peber og tilsæt vin, vand, eddike, sukker, rosiner og laurbærblad. Lad sovsen simre 10 min.
  5. Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande. Læg fiskepakkerne i sovsen og lad dem simre ved svag varme under låg ca. 8 min. Anret på et fad og drys med pinjekerner. Server med det valgte tilbehør.
Tips!
Prøv også denne ret med kyllingefilet: Del 2 kyllingebryster i halve på den flade led og pak dem ind og tilbered dem som i opskriften.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Småretter og tilbehør
En dejlig gratin, der kan nydes som en selvstændig ret eller som tilbehør.
Gratin med kartofler og sølvbeder
(2-4 personer)
Arbejdstid: 25 min.
Koge/stege/bagetid: 40 min.
Fryse-egnet
Ingredienser:
1 spsk hvedemel
¼ l mælk
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 220 grader og smør et ovnfast fad med smør eller olie.
  2. Start med sovsen: Steg løg og hvidløg bløde i en gryde med olie/smør og rør melet i. Varm igennem et par min. under omrøring og tilsæt mælken lidt ad gangen.
  3. Kog sovsen igennem under omrøring. Tilsæt laurbærblad og sort peber, skru ned og lad sovsen simre i mindst 10 min.
  4. Del sølvbeden i stilke og blade og skyl dem i koldt vand. Skær stilkene i mundrette stykker og snit bladene fint. Blancher dem i kogende, letsaltet vand: stilkene 4-5 min. og bladene med det sidste minut. Hæld det hele i et dørslag.
  5. Skær kartoflerne i skiver eller tern og bland dem med sølvbederne. Smag sovsen til med revet muskatnød, salt og peber og si den over grønsagerne. Vend rundt og fyld det i fadet. Drys med ost blandet med brød/rasp og sæt retten i ovnen ca. 20 min., til overfladen er gylden.
Tips!
Du kan også bruge rå kartofler: skræl dem, skær dem i skiver eller tern og kog dem næsten møre i letsaltet vand (5-10 min. – efter tykkelse).

Kog evt. lidt frisk rosmarin eller timian med i sovsen – eller vend lidt friskhakkede krydderurter i gratinblandingen, før den bages. Du kan også tilsætte lidt stegte baconterninger eller strimler af kogt skinke.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Pasta og nudler
Pasta med sølvbeder
(2 personer)
Arbejdstid: 20 min.
Koge/stegetid: 20 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
1 spsk olivenolie
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Steg løg og hvidløg bløde og blanke i en gryde med olie.
  2. Del sølvbeden i stilke og blade og skyl dem i koldt vand. Skær stilkene i mundrette stykker og snit bladene fint.
  3. Vend sølvbedestilkene i gryden, krydr med salt og peber og tilsæt tomater. Lad sovsen simre i 10 min.
  4. Kog pastaen, så den stadig har bid – følg pakkens anvisning.
  5. Hæld den i et dørslag og vend den straks i den varme sovs. Tilsæt sølvbedeblade og basilikum og server med friskkværnet sort peber og revet parmesanost.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Æggekage med sølvbede og bacon
(2 personer)
Arbejdstid: 25 min.
Koge/stegetid: 25 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
1 spsk olivenolie
4-6 æg
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Del sølvbeden i stilke og blade og skyl dem i koldt vand. Skær stilkene i mundrette stykker og snit bladene fint.
  2. Steg løg og hvidløg bløde på en pande med olivenolie. Tilsæt sølvbedestilkene og steg under omrøring et par min. Vend sølvbedebladene i og krydr med salt og peber. Hæld det ud på en tallerken. Tør panden af.
  3. Steg baconskiverne gyldne på panden – tilsæt evt. lidt olie om nødvendigt.
  4. Pisk æggene sammen med salt og peber og tilsæt sølvbedeblandingen. Hæld det på panden og steg æggekagen ca. 5 min. Vend ved hjælp af et grydelåg og bag æggekagen færdig – det tager ca. 5 min. Server med det valgte tilbehør.
Tips!
Udvid evt. med en rest kogte kartofler, skåret i terninger. Prøv også at erstatte sølvbederne helt eller delvis med andre grønne grønsager, f.eks. broccoli eller spinat.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri