Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

5 friske indslag til madpakken

Når madpakkerne skal smøres dag ud og dag ind, kan det være rart med lidt ekstra inspiration. Her har vi fundet 5 friske indslag, der kan peppe en hver madpakke lidt op:

 

De små saftige minirugbrød fungerer godt både i madpakken, og som en sund eftermiddagssnack, pizzasneglene er en sikker vinde hos de fleste, den fyldte tortilla og den lækre sandwich med tun giver den flade leverpostejsmad kamp til stregen, og det lækre focacciabrød kan du nemt nå at bage på en hverdagsaften.

Du finder alle opskrifterne her:

Annonce

Bagværk
Snegle med fyld a la pizza er gode og dejlige til frokost, i madpakken og som et lille mellemmåltid. Prøv dem også som tilbehør til en salat eller til tomat- eller kartoffelsuppe.
Sådan gør du:
  1. Rør gæren ud i vand, olie og tomatpuré og tilsæt salt og gradvist hvedemel. Ælt dejen glat og smidig. Lægden i en skål og lad den hæve tildækket ved stuetemperatur ca. 1 time. Ælt dejen igennem, og rul den ud på et meldrysset bord til en firkant på ca. 50 x 30 cm.
  2. Fyld med skinke: Fordel skiver af skinke på dejen. Bland terninger af tomat med hakket løg, hakket eller tørretbasilikum og parmesanost. Læg blandingen i et jævnt lag på skinken. Lad 4-5 cm i den ene ende f dejen være fri for fyld. Krydr dejen medtomatpuré og vælg fyld med skinke eller svampe.
  3. Fyld med svampe: Lad de udblødte svampe dryppe af i en si. Hak svampene og bland dem med knust hvidløg og tomatterninger.Fordel blandingen i et jævnt lag på dejen. Lad 4-5 cm i den ene ende af dejen være fri for fyld. Rul dejen sammen som en roulade og slut af med stykket uden fyld. Tryk dejen godt sammen, og skær den i 14 stykker, ca. 2½ cm tykke.
  4. Hvis lidt af enden af en snegl går løs, trækkes dejsnippen ind under bunden på pizzasneglen. Lad pizzasneglene hæve på bagepapir i ca. 30 min. Sæt dem ca. 20 min. i en 225 grader varm ovn. Når de har bagt 10 min., drysses sneglene med ost. Afkøl lidt på en bagerist.
  5. Pizzasneglene smager godt lune. Skal de fryses, er det bedst at komme dem lune i fryseposer.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift:Katrine Klinken
Sådan gør du:
  1. Pisk dressingen sammen. Snit kålen meget fint og vend den sammen med dressingen.
  2. Tilsæt fintsnittet peberfrugt og rødløg samt de afdryppede bønner.
  3. Lad salaten trække i køleskabet 1 times tid.
  4. Halver avocadoerne og skrab frugtkødet ud af skallerne. Mos det let med en gaffel.
  5. Vask tomaterne, skær dem i kvarter og skrab kernerne ud.
  6. Skær tomatkødet i små tern og vend dem sammen med avocadomosen.
  7. Krydr med knust hvidløg, salt og peber og smag til med lidt lime- eller citronsaft.
  8. Smør avocadomosen ud på de 4 tortillas.
  9. Læg salaten ned langs midten af hver tortilla og rul dem sammen omkring salaten.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

FiskSandwich og wraps
Arbejdstid: 10 min. Ikke fryse-egnet
Tunsandwich
1 dåse tunfisk
1-2 stilke blegselleri
4 skiver brød
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Hæld olie/vand fra tunfisken og mos fisken let med en gaffel.
  2. Tilsæt hakket hårdkogt æg, finthakket blegselleri, syltet agurk og fintsnittet purløg.
  3. Rør mayonnaise i salaten og smag til med salt og peber.
  4. Server mellem brød.
Velbekomme!

Småretter og tilbehørBagværk
Et lækkert brød til snack, tilbehør eller sandwich - når du bruger færdig pizzadej, er brødet klar på ingen tid.
Krydderurte-focaccia
Arbejdstid: 10 min.
Bagetid: 12-15 min.
Fryse-egnet
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 220 grader.
  2. Pensl dejen med olivenolie og fold den let sammen, så den ligger i 3 lag.
  3. Pensl overfladen med olivenolie og tryk krydderurterne ned i dejen. Drys med flagesalt.
Velbekomme!

Bagværk
Bag selv de små dejlige brød og brug dem i madpakken og som sunde mellemmåltider.
Sådan gør du:
  1. Rør gæren ud i lunkent vand (maks. 37 grader). Tilsæt honning eller sirup, hørfrø, salt og de to slags mel. Ælt dejen godt igennem og lad den hæve 1-2 timer.
  2. Vend dejen ud på et meldrysset bord og del den i 2 stykker. Form dem til pølser og del hver pølse i 6-7 stykker. Pensl dem med vand og tril dem evt. i flager. Sæt dem på et par bageplader med bagepapir og lad dem hæve tildækket i 30 min.
  3. Varm ovnen op til 225 grader varmluft. Sæt pladerne i ovnen, skru ned til 200 grader og bag de små rugbrød ca. 20 min.
  4. Lad dem afkøle på en rist.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri