Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

5 herlige retter med hyldeblomster

Hyldeblomster er smukke og dekorative og har samtidig en rigtig fin og helt særlig smag. Desværre er sæsonen lidt kort, så husk at nyde dem, når de blomstrer. Her får du opskrifterne på 5 herlige retter:

  • Salat med kylling og hyldeblomst dressing
  • Grillstegt makrelfilet med hyldeblomstgremolata
  • Stegte hyldeblomster
  • Citrontærte med hyldeblomster
  • Hyldeblomst- og limegranita

Og selvfølgelig får du også opskriften på hyldeblomstsaft ♥

 

SE OGSÅ: Lav den bedste hyldeblomstsaft

SE OGSÅ: 5 søde sommeropskrifter med hyldeblomst

 

Annonce
Sådan gør du:
  1. Skyl og slyng salaten.
  2. Skær de rensede asparges i tynde aflange bånd med en kartoffelskræller.
  3. Anret kyllingekødet med salat, asparges og jordbær.
  4. Pisk dressingen sammen og smag til med salt og peber. Dryp den over salaten og servér den som forret eller frokostret – evt. med brød til.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Fisk
En anderledes eksotisk grillopskrift bestående af grillede makrelfillet med hyldeblomstgremolata.
Grillstegt makrelfilet med hyldeblomstgremolata
2 personer
Arbejdstid: 20 min.
Koge/stegetid: 16 min.
Ingredienser:
Gremolata:
Sådan gør du:
  1. Bland persille med citronskal og hyldeblomster (uden stilke).
  2. Kog kartoflerne i 8 min. i velsaltet vand. Lad dem trække ca. 8 min. under låg.
  3. Dup makrelfileterne tørre og krydr dem med salt og peber. Pensl dem med olie og læg dem med skindsiden nedad på en varm grill eller grillpande i ca. 3 min. Vend dem forsigtigt og giv dem 1 minut på kødsiden.
  4. Tag kartoflerne op af gryden og damp gulerødder og forårsløg et par min. i kartoffelvandet.
  5. Anret grønsager og makrel på tallerkener og drys med gremolata.
Tips!
Gremolata er en blanding af hvidløg, citronskal og persille, som italienerne bruger til ossobuco. Her har jeg erstattet hvidløg med hyldeblomster.

Gulerødder og forårsløg kan også pensles med olie og steges på grillen. Grillstegt makrelfilet er ikke fryse-egnet.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Relaterede opskrifter

Småretter og tilbehør
Stegte hyldeblomster
(2 personer)
Arbejdstid: 20 min.
Stegetid: 8 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
Dej:
1 spsk rørsukker
1½ dl kold øl
100 g mel
1 knsp salt
Sådan gør du:
  1. Pisk ægget sammen med sukker og pisk skifte vis øl og mel i dejen. Tilsæt salt.
  2. Skyl og tør hyldeblomsterne.
  3. Varm olien op til ca. 180 grader. Dyp hyldeblomsterne i dejen, ryst overskydende dej af og steg dem gyldne i den varme olie. Dryp af på køkkenrulle. Steg kun et par stykker ad gangen.
  4. Server med flormelis og evt. lidt friske jordbær eller en rabarber- eller stikkelsbærkompot.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Bagværk
Citrontærte med hyldeblomster
(1 tærte til 8 personer)
Arbejdstid: 45 min.
Koge/bagetid: ca. 1 time
Ikke fryse-egnet
Tærtedej:
125 g hvedemel
125 g durummel
50 g sukker
1 knsp salt
1 æg
Creme:
2½ dl fløde 9 %
Pynt:
1-2 spsk rørsukker
Sådan gør du:
  1. Bland de to slags mel og hak det kolde smør i. Brug evt. en foodprocessor. Tilsæt sukker, salt og æg og saml hurtigt dejen. Pak dejen ind og læg den koldt i 1 time.
  2. Skyl hyldeblomstskærmene, dup dem tørre og læg dem i en gryde med fløde. Giv det et stille opkog og lad det trække 30 min. under låg.
  3. Rul dejen ud på et meldrysset bord. Beklæd en tærteform (24-26 cm) med dejen. Prik bunden med en gaffel og sæt den i køleskabet, mens ovnen varmer op til 200 grader.
  4. Pisk æggene let sammen med sukker og tilsæt citronskal og -saft og den siede fløde. Stil cremen i køleskabet.
  5. Læg et stykke bagepapir på tærtebunden og fyld op med tørrede bønner el. lign. Bag tærtebunden i 10 min. Fjern papir og bønner og bag endnu 5 min. Tag tærtebunden ud af ovnen og skru ned til 160 grader.
  6. Hæld citroncremen i tærtebunden (brug evt. sigte, hvis du vil udelade citronskallerne) og bag tærten i 30-45 min. – til cremen akkurat er stivnet. Tag tærten ud og lad den køle af.
  7. Drys rørsukker over tærten og gratiner overfladen med en bunsenbrænder eller under ovnens grill i 2-3 min. Sukkeret skal akkurat smelte og blive gyldent. Pynt evt. med friske hyldeblomster ved servering.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard
Sådan gør du:
  1. Blend alle ingredienserne og hæld blandingen i en fryseegnet beholder. Jo større overflade, jo hurtigere fryser granitaen.
  2. Sæt blandingen i fryseren i 3-4 timer. Skrab den frosne is i kanterne ned hver halve time, til isen er frosset i flager.
  3. Anret isen i kolde glas og servér.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Søde sager og drikke
Hyldeblomstsaft
(ca. 1 liter koncentreret saft)
Ingredienser:
evt. 1 stang kanel
250 g sukker
1 liter vand
Sådan gør du:
  1. Skyl 20-30 hyldeblomstskærme i koldt vand og dup dem tørre i køkkenrulle. Læg dem i lag med tynde skiver af 2 usprøjtede citroner i en syltekrukke eller skål og stik evt. en stang kanel i.
  2. Kog en lage af 250 g sukker, 250 g rør sukker og 1 liter vand. Tilsæt 2 tsk citronsyre og hæld lagen over blomsterne. Stil det koldt 3-4 dage.
  3. Si saften, tilsæt evt. konserveringsmiddel, og hæld den på skoldede flasker skyllet med konserveringsmiddel.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard
Annonce

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri