Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

5 lækre hverdagsretter med kalvekød

Kalvekød er lækkert og nemt at tilberede - her får du 5 gode bud på lækre retter med kalv.

Annonce

Kød
En utroligt velsmagende ret, der gør det lækre kalvekød endnu mere spændende.
Sådan gør du:
  1. Hak de soltørrede tomater fint og overhæld dem med kogende vand.
  2. Svits løg, hvidløg og champignoner i olie. Tilsæt soltørrede tomater med væske samt vin og lad det simre 5 min.
  3. Drys kalveschnitzlerne med salt og peber og brun dem på en pande med smør. Læg rosmarin ved og hæld tomatsovsen over.
  4. Lad det simre 5 min. under låg, smag til med salt og peber og servér med ris, kartofler eller pasta samt grønsager.
Tips!
Kalvekød med soltørrede tomater er ikke fryse-egnet.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Sådan gør du:
  1. Kom kødet i en gryde og hæld vand på, så det dækker.
  2. Bring i kog, skum og tilsæt løg, salt og timian.
  3. Kog i knap 1 time.
  4. Kom grønsagerne i og kog dem møre, så skulle kødet også være mørt.
  5. Tag grønsagerne op og hold dem varme.
  6. Si suppen.
  7. Smelt smørret i en gryde og svits karry i.
  8. Rør melet i og spæd med kogende suppe.
  9. Smag til med salt og peber.
  10. Anret det skivede kød i et halvdybt, varmt fad. Kom grønsager over og hæld karrysovsen på.
Tips!
Kalvekød i grønt med karrysovs er fryse-egnet.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift af: Hanne Bloch

Relaterede opskrifter

Pasta og nudler
Lækker hverdagsret med italienske fornemmelser.
Sådan gør du:
  1. Hak løg, hvidløg og peberfrugt og bland det sammen med paprika.
  2. Ælt halvdelen sammen med kødet og tilsæt havregryn, æg, salt og peber.
  3. Steg resten af grønsagerne i en gryde med olie 5 min. og tilsæt hakkede tomater og vand. Giv sovsen et opkog.
  4. Form farsen til små kødboller og læg dem i sovsen én ad gangen. Lad dem simre i sovsen ca. 20 min. – tilsæt evt. lidt vand undervejs. Smag til med salt og peber og servér med ris eller pasta.
Tips!
Kødboller i tomatsovs er fryse-egnet.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Sådan gør du:
  1. Kom 1/2 kg kalvebov eller kalvebryst uden ben i en gryde med vand, der netop dækker, og bring det langsomt i kog.
  2. Skum suppen og tilsæt salt, 6-8 hele peberkorn og en suppevisk af porretop, laurbærblad, timiankvist og persille.
  3. Lad kødet koge sagte i ca. 1 time.
  4. Skræl 2 kartofler (ca. 125 g), 1 skive selleri (ca. 75 g), 1 pastinak eller persillerod (ca. 150 g), 2 gulerødder (ca. 125 g) og pil 1 løg (ca. 60 g).
  5. Kom kartofler og grønsager i suppen og lad dem koge godt møre i 20-30 min.
  6. Tag kødet op af suppen og hold det varmt.
  7. Blend 1 kartoffel, selleri og pastinak eller persillerod med 1/2 dl af suppen. Tilsæt 2 spsk hakket persille.
  8. Blend 1 kartoffel, gulerod og løg med 1/4 dl af suppen. Smag til med timian.
  9. Smag pureerne til med salt og peber.
  10. Skær halvdelen af kødet i tynde skiver og anret det med de 2 slags puré og 1/2 stykke rugbrød pr. person.
Tips!
Resten af kødet kan anvendes til kalvefrikassé eller i karrysovs. Er der suppe tilovers, kan den bruges til tomatsuppe eller som basis for en klar suppe med urter.
Velbekomme!
Foto: Opskriften er fra „Let mad – til dig, der vil tabe i vægt” udgivet af Diabetesforeningen, tlf. 66 12 90 06.

Kød
Hakkekødet serveres fuldstændig som en traditionel wienerschnitzel. Det er hverdags-festmad, når den er bedst.
Sådan gør du:
  1. Ælt kødet med salt og peber og form det til 2 aflange, tynde bøffer.
  2. Panér dem i æg og rasp og steg dem på en pande med smør ca. 4 min. på hver side.
  3. Anret med en skive citron, en rullet ansjosfilet og lidt kapers på hver.
  4. Pynt med lidt friskhøvlet peberrod og servér med grønsager og brasekartofler.
Tips!
Wiener-krebinetter er ikke fryse-egnet.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri