Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

5 lækre retter med agurk

Nyd disse fem lækre retter, som alle har den skønne, grønne agurk til fælles:

• Iskold agurkesuppe med mynte

• Sommersalat

• Nudelsalat med agurk og rejer

• Agurkesandwich med feta

• Kyllingesalat med agurk, avocado og kapers

Du finder alle opskrifterne nedenfor. Velbekomme!

Annonce

Supper
Iskold agurkesuppe med mynte
(2 personer)
Arbejdstid: 20 min.
Trækketid: 20 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
½ tsk salt
1 lille fed hvidløg
Sådan gør du:
  1. Vask agurken, halver den på langs og skrab kernerne ud. Skær den i skiver, drys dem med salt og lad dem trække 20 min.
  2. Dryp agurkerne af i en sigte og blend dem sammen med valnødder, hvidløg og yoghurt.
  3. Smag til med citronsaft, olivenolie, salt og peber og justér tykkelsen med iskoldt vand.
  4. Server med (friskhakket) mynte og evt. isterninger.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Småretter og tilbehør
Sommersalat
(2-4 personer)
Arbejdstid: 20 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
200 g rygeost
evt. 1 tsk dijonsennep
1 bdt radiser
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Rør rygeosten sammen med cremefraiche eller fløde til passende konsistens. Smag til med salt, peber og evt. sennep.
  2. Rens radiserne og vask agurken. Skær dem i tynde skiver eller små tern og vend dem i rygeostecremen sammen med dine yndlingskrydderurter – én eller flere slags.
  3. Anret salaten i en skål eller på tallerkner. Pynt med overskydende radiser/agurkestykker og krydderurter.
  4. Server med rugbrød eller knækbrød og evt. solmodne tomater.
Tips!
Salaten er også godt tilbehør til friskkogte nye kartofler eller en sprødstegt fisk.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Småretter og tilbehør
Nudelsalat med agurk og rejer
(2 personer)
Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: 3 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
½ tsk salt
Dressing:
150 g rejer
Sådan gør du:
  1. Kog nudlerne efter pakkens anvisning, hæld dem på et dørslag og skyl dem i koldt vand.
  2. Vask agurken, halver den på langs og skrab kernerne ud. Skær den i tynde skiver på skrå, drys dem med salt og lad dem trække 5 min. Hæld dem på en sigte.
  3. Rør vineddike, vin og tamari/soja sammen og tilsæt evt. finthakket chili (uden frø og mellemvægge).
  4. Vend nudlerne sammen med lidt af dressingen og anret i 2 skåle. Drys med agurk, rejer og peberfrugt og dryp resten af dressingen over.
  5. Server som frokostret eller et let aftensmåltid.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Småretter og tilbehørSandwich og wraps
Agurkesandwich med feta
(2 personer)
Arbejdstid: 20 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
75 g fetaost
evt. 1 fed hvidløg
Sådan gør du:
  1. Mos fetaost og flødeost sammen og smag til med 1-2 tsk citronsaft (evt. fintrevet citronskal), salt og peber.
  2. Tilsæt fintklippet purløg eller fintsnittet forårsløg.
  3. Rist brødet let og gnid det evt. med et overskåret hvidløgsfed.
  4. Dryp med olivenolie og smør brødet med fetablandingen. Læg sammen med agurkeskiver eller server som åbne madder.
Tips!
Pynt evt. med lidt fintsnittet rødløg.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Småretter og tilbehør
Kyllingesalat med agurk, avocado og kapers
(2 personer som et let aftensmåltid eller 4 personer som forret/let frokost)
Arbejdstid: min.
Kogetid: 10 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
1 stilk bladselleri
½ løg
½ tsk salt
Dressing:
1 spsk citronsaft
Salat:
½-1 agurk
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Kom urter og krydderier i en lille gryde og tilsæt ½ l vand. Giv det et opkog og skru ned for varmen. Læg kyllingekødet i gryden og lad det simre 8 min.
  2. Tag gryden af varmen, læg låg på og lad det trække 8-12 min.
  3. Tag kødet op og lad det afkøle. Riv det i mundrette stykker.
  4. Pisk en dressing sammen af sennep, citronsaft, olivenolie og skyllede kapers. Krydr med (salt og) friskkværnet sort peber.
  5. Vask agurken, halver den på langs og skrab kernerne ud. Skær den i skiver og vend den i dressingen sammen med kyllingestykker, avocado og rødløg.
  6. Anret på skyllede salatblade med brød til eller anret salaten på (ristet) brød.
Tips!
Salaten kan også tilberedes med (grill) stegt kyllingebryst.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Relaterede opskrifter

Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge