Annonce

Tegn abonnement på Hjemmet

Få 26 numre af Hjemmet + salatskål fra Holmegaard

Køb tilbuddet her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

5 lækre vegetarretter

Vegetarmad er både lækkert og billigt. Prøv f.eks. pandekager med rodfrugter, spinatlasagne, kartoffelsuppe eller porretærte. Find opskrifterne her.

Annonce
Sådan gør du:
  1. Steg løgene klare i olie og tilsæt gulerod, persillerod, chili og ingefær.
  2. Steg et par min. og tilsæt okosmælk og bouillon eller vand.
  3. Kog grønsagerne møre (ca. 10 min.). Blend suppen til cremet konsistens og smag til med citronsaft og salt.
  4. Nyd suppen rygende varm. Drys med friske koriander eller dild lige før servering.
  5. Servér med brød.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Katrine Klinken
Sådan gør du:
  1. Lad 500 g helbladet spinat tø og knug den fri for vand. Bland spinaten med 1 finthakket løg (ca. 100 g), 250 g hytteost med højst 1,5% fedt, 2 æg, 100 g reven ost med højst 10% fedt og 1/2 tsk salt.
  2. Bring 4 ½ dl mælk med højst 0,5% fedt i kog. Jævn mælken med 1 ½ spsk hvedemel udrørt i koldt vand.
  3. Lad sovsen koge 1-2 min. og smag til med salt, peber og reven muskatnød.
  4. Fordel ca. 10 lasagneplader (gerne fuldkorn), spinat og sovs lagvis i et ovnfast fad. Drys øverst med 40 g reven ost med højst 10% fedt.
  5. Bag lasagnen på midterste rille ca. 30 min. ved 200 grader.
  6. Salat: Knæk 1 bdt grønne asparges (ca. 200 g) og fjern den træede del. Del aspargesene.
  7. Pluk 1/2 blomkål (ca. 225 g) i små buketter. Kog asparges og blomkål knap møre i letsaltet vand ca. 1 ½ min. Lad dem afkøle.
  8. Udstik 1/2 vandmelon i kugler (ca. 250 g melonkød). Bland asparges, blomkål og melon i en skål.
  9. Bland 1 ½ dl presset grapesaft med 1 spsk rødvinseddike, salt og peber og hæld marinaden over.
  10. Server spinatlasagne med salaten. Række til 4-5 personer.
Velbekomme!
Foto: Opskriften er fra Spis vel – lev vel udgivet af Diabetesforeningen, tlf. 66 12 90 06
Sådan gør du:
  1. Rodfrugterne rives fint, lægges i en si og saltes let. Lad det stå i 15 minutter. Pres al væden fra og bland rodfrugterne med æg, krydderurter og peber. Tilsæt eventuelt mel, hvis grønsagsmassen er for våd.
  2. Smør et stykke bagepapir med olivenolie og læg grønsagsmassen på papiret i flade, små pandekager eller i én stor. Bages i en ovn i ca 20 minutter ved 200°, eller til de er gyldne.
  3. Serveres med et stykke brød til og eventuelt en grøn salat.
Velbekomme!
Foto: Lars Ranek Opskrifter: Inge Kauffeldt (DDV)
Sådan gør du:
  1. Steg porrerne klare i smør i en gryde og tilsæt timian og kartofler skåret i stykker.
  2. Hæld bouillon/vand på og kog grønsagerne helt møre.
  3. Blend suppen til jævn konsistens og tilsæt fløde og evt. mere bouillon eller vand, hvis suppen er for tyk.
  4. Smag suppen til med salt og peber. Laksemousse: Skær laksen ud i mindre stykker og blend dem til fin konsistens.
  5. Krydr med salt og peber. Tilsæt gradvist piskefløde under omrøring og stop, så snart moussen har ensartet konsistens.
  6. Smør brødskiver, der evt. er ristede, med laksemousse og pynt med små salatblade eller dild. Servér til den rygende varme kartoffelsuppe.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard Opskrift Katrine Klinken

Småretter og tilbehørTærter, pizza og madpandekagerVegetarisk
Porretærte
(Ca. 10 stykker)
Arbejdstid: 45 min.
Hviletid: 1 time
Bagetid: 10 min. + ca. 30 min.
Fryse-egnet
Tærtedej:
150 g smør
125 g hvedemel
½ tsk fint salt
1 æg
Fyld:
2 spsk smør
Sådan gør du:
  1. Smuldr smør og mel med salt (evt. i foodprocessor). Saml dejen med et æg.
  2. Lad den hvile i køleskabet mindst 1 time. Rul dejen ud og beklæd en tærteform (24 cm i diameter).
  3. Tryk kanterne godt til. Sæt tærteformen i køleskab i 15 min.
  4. Forbag den i en 225 grader varm ovn i 10 min.
  5. Fyld: Steg porrerne bløde ved svag varme i smør.
  6. Krydr med timian, salt og peber.
  7. Tilsæt mælk eller fløde og æg.
  8. Sæt den forbagte tærteform på en bageplade og hæld forsigtigt fyldet i.
  9. Bag tærten i ovnen ved 175 grader i en forvarmet ovn i 25-30 min., til den er fast.
  10. Drys med ost de sidste 5 min. af bagetiden. Servér med godt brød.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard Opskrift Katrine Klinken
Annonce
Annonce

Hjemmet i denne uge

 

Ugens spørgsmål

Hvilken gave ville du helst have med, hvis du skulle tegne et abonnement på Hjemmet?




Dagens lækkeri