Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

5 sjove kageopskrifter til børn og barnlige sjæle

Findes der noget bedre end at give fantasien frit spil og f.eks. bage en kæmpe OREO-kiks eller en Bounty-chokoladebar i overstørrelse?

 

Her har vi fundet 5 sjove og lækre opskrifter på kager, der helt sikkert vil gøre lykke hos både store og små.

 

Få opskrifterne på en kæmpe Bountykage, lækre cupcakes med blåbær, sprøde doughnuts, de lækre karamel-kanelsnegle – sticky buns, og sidst men ikke mindst Sandra Leigh Draznins fantastiske opskrift på en kæmpe OREO-kiks/kage. Velbekomme!

Annonce

Bagværk
Prøv disse superlækre og ekstra snaskede kanelsnegle. Det er en amerikansk klassiker, og de kaldes også „sticky buns“.
Karamel-kanelsnegle
12 snegle
Arbejdstid: 45 min.
Hævetid: ca. 1 time og 15 min.
Fryse-egnede
Kanelsnegle:
100 g (smeltet) smør
1 spsk sukker
25 g gær
lidt salt
ca. 500 g hvedemel
Fyld:
75 g sukker
2 spsk kanel
Topping:
50 g smør
Sådan gør du:
  1. Rør mælken ud i smeltet smør og tilsæt sukker. Smuldr gæren og rør den i, til den er opløst. Tilsæt salt og gradvist mel. Ælt dejen smidig og glat. Lad dejen hæve lunt i ca. 45 min. til dobbelt størrelse.
  2. Rør fyldet til kanelsneglene sammen af blødt smør, sukker og kanel, og sæt det til side.
  3. Gør karamel-toppingen klar, mens dejen hæver. Varm brun farin, smør og sirup i en gryde, til det bobler. Hæld blandingen i en springform, beklædt med bagepapir. Drys med pecannødder eller valnøddekerner.
  4. Når dejen har hævet, rulles den ud i et stykke på ca. 40 x 20 cm. Smør kanelfyldet på dejen i et jævnt lag. Rul dejen sammen til en roulade, skær den i 12 tykke skiver og sæt dem ned i karamellen i springformen. Lad karamel-kanelsneglene (sticky buns) efterhæve ca. 30 min. til dobbelt størrelse.
  5. Bag sneglene ca. 20 min. i en 200 grader varm ovn. Vend dem ud på et fad, mens de stadig er varme. Pas på den varme karamel, når de kommer ud af ovnen. Fjern bagepapiret og del sneglene. Servér dem lune.
Tips!
Sneglene bages som en hel kage „upside-down“. Det betyder, at kagen bages „med hovedet nedad“ i karamel.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken

Bagværk
Vi har ladet os inspirere af de skønne Bounty-choko- ladebarer, der fås med både lyst og mørkt chokolade- overtræk. Kagebundene er bagt med kokosmel, fugtet med sukkerlage og lagt sammen med chokoladecreme, før hele kæmpekagen er blevet overtrukket med chokolade, næsten som en rigtig Bounty-bar.
Bountykage
Arbejdstid: 1 time
Bagetid: 25 min.
Hviletid: 1 time
Fryse-egnet
Kage:
4 æg
250 g sukker
250 g hvedemel
¼ knsp salt
150 g kokosmel
125 g smeltet smør
Sukkerlage:
2 dl vand
2 dl sukker
Chokoladecreme:
Overtræk:
30 g smør
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 180 grader. Smør en bradepande (25 x 30 cm) med smør eller fór den med bagepapir. Pisk æg og sukker til en tyk og luftig creme – det tager ca. 8 min. med en håndmikser.
  2. Sigt mel og bagepulver sammen og vend det i æggemassen ad et par omgange. Tilsæt salt og kokosmel og vend smeltet smør i dejen lidt ad gangen.
  3. Fyld dejen i formen og sæt den midt i ovnen ca. 25 min. Tjek med en tandstikker, om kagen er gennembagt, og vend den ud på en rist til afkøling.
  4. Sukkerlage: Kog vand, sukker og evt. citrussaft til en lage og lad den køle af.
  5. Chokoladecreme: Hak chokoladen groft. Giv fløden et opkog og tag den af varmen. Hæld chokoladen i fløden og rør, til den er smeltet. Lad cremen blive kold og pisk den luftig med en håndmikser.
  6. den lange led og flæk de to stykker, så der bliver i alt fire bunde. Skær dem evt. til, så de får afrundede hjørner. Dryp dem med sukkerlage og læg dem sammen med chokoladecreme. Stil kagen koldt 1 times tid.
  7. Hak overtrækschokoladen groft og smelt den i en skål over vandbad. Tilsæt smørret og rør, til det er smeltet sammen med chokoladen. Bred chokoladeovertrækket over kagen og lav evt. ”Bountymønster” på overfladen. Stil kagen køligt, til chokoladen er stivnet.
Tips!
Hvis denne kage er for stor en mundfuld, er det nemt at halvere alle mængder og bage kagen i halv størrelse i stedet for.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Bagværk
En doughnut er en ringformet sød kage, lavet af en smørdej med gær og bagepulver. Kagen frituresteges i olie. Doughnuts bør nydes lune og friskbagte. I USA er doughnuts (eller donuts, som de også kaldes) blevet et fastfood- produkt, der spises til kaffe og morgenmad. Indvandrere fra Holland og måske også Tyskland tog opskriften med sig til Amerika for lidt mere end 100 år siden, og kagerne kan derfor sagtens laves i hjemmekøkkenet.
Doughnuts
10 stk.
Arbejdstid: 45 min.
Hævetid: ca. 2 timer
Stegetid: ca. 20 min., hvis man steger 3-4 stykker ad gangen
Ikke fryse-egnet
15 g gær
et drys salt
½ spsk sukker
5-6 æg
ca. 375 g hvedemel
175 g smør
Drys: flormelis
Sådan gør du:
  1. Smuldr gæren i lunkent vand og tilsæt salt, sukker og sammenpiskede æg. Bland mel og bagepulver sammen og smuldr med stykker af koldt smør til en ensartet konsistens, evt. i en foodprocessor.
  2. Læg melblandingen i en bunke på bordet eller i et stort dejfad. Lav en fordybning i midten og hæld gærblandingen i. Brug fingerspidserne til at blande med. Start fra midten og bland det hele sammen. Ælt dejen i hånden, til den er blød og glat. Læg dejen i en oliesmurt skål og lad den hæve 1½ time.
  3. Rul dejen ud, så den er 2-2½ cm tyk, og stik den ud i ca. 10 cirkler med en radius på 8 cm. Lav et hul i midten med en udstikker på 2½ cm, så kagerne bliver ringformede. Læg dem på en oliesmurt bakke og lad dem efterhæve 30 min.
  4. Varm olien op i en høj gryde til ca. 180 grader, hvor en lille brødterning bliver gylden på et minut. Undgå for høj temperatur. Olien må ikke blive så varm, at den ryger. Det sker, lige før olien begynder at brænde. Hvis olien ved et uheld går i brand, lægges hurtigt et låg på gryden for at kvæle ilden, hvorefter gryden med indhold afkøles.
  5. For at få en god sprød stegeskorpe og en blød krumme indeni, skal stegningen foregå ved konstant høj temperatur. Derfor skal man kun stege ca. 3 doughnuts ad gangen. Læg forsigtig kagerne ned i olien og steg dem 7-8 min., vend dem evt., hvis de stiger op til overfladen. Lad dem dryppe af på rent, fedtsugende papir, f.eks. køkkenrulle, efter bagning.
  6. Servér de lune doughnuts med et godt drys flormelis over.
Tips!
Fritureolie er noget helt for sig. Det laves af kokosfedt eller raffineret svinefedt, som er fast ved stuetemperatur. Denne type olie kan tåle at blive varmet op mange gange. Olivenolie og rapsolie er også godt at friturestege i, når blot olierne ikke genbruges mange gange.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken

Bagværk
Cupcakes er en kagedej bagt i små forme, og dejen indeholder rigeligt med æg, smør og sukker – til forskel fra muffins, der egentlig er bagepulverbrød med mindre fedtstof og ganske lidt sukker i.
Cupcakes med blåbær med smørcreme
16-18 stk.
Arbejdstid: 25 min.
Bagetid: 5 min.
Fryse-egnet
100 g smør
250 g sukker
2 æg
350 g hvedemel
250 g blåbær
2 dl mælk
Smørcreme:
125-150 g flormelis
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 180 grader. Pisk smør og sukker cremet og pisk æggene i ét ad gangen. Sigt melet sammen med bagepulver og tilsæt salt. Vend melet i æggemassen. Tilsæt blåbær og mælk og fordel dejen i 16-18 muffinforme – de skal fyldes til lidt under kant.
  2. Bag kagerne midt i ovnen i ca. 25 min. Lad dem stå i formen 10 min., før de tages ud og afkøles.
  3. Pisk smør og sigtet flormelis cremet og pisk blåbærsirup/- saft i.
  4. Fyld cremen i en sprøjtepose og pynt kagerne med smørcreme, friske bær og mynteblade.
Tips!
Lidt blåbærsirup i smørcremen på toppen og et par friske blåbær fuldender disse cupcakes.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Bagværk
Alle amerikanske børn elsker Oreo-kiks, og nu kan vi også købe dem i butikkerne herhjemme. Her har vi bagt en kæmpestor Oreo-kiks, der rækker til både børn og voksne. Der går i hvert fald 16 stykker på en kage.
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 180 grader. Smelt chokolade og smør over svag varme. Sigt de tørre ingredienser til bundene sammen.
  2. Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en tyk creme. Rør chokolade/smør i og tilsæt melblandingen.
  3. Fordel dejen i 2 smurte forme (22 cm) og bag dem i ca. 35 min. Tjek med en tandstikker, om de er gennembagte, og lad dem stå i formene 15 min., før de vendes ud på en rist til afkøling.
  4. Pisk smør og flormelis med en håndmikser. Tilsæt mælk, vaniljesukker og salt og pisk cremen luftig.
  5. Giv fløden et opkog og hæld den over den hakkede chokolade. Rør, til det er jævnt og blankt, og rør smørret i.
  6. Dæk de to bunde med glasur og fyld resten i en l sprøjtepose med et lille hul eller en lille glat tyl.
  7. Læg cremen på den ene bund og læg den anden bund ovenpå.
  8. Pynt med mønster og Oreomærket. Stil kagen køligt i mindst 1 time.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri