Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

5 skønne retter: Få varmen med lækre lune kastanjer

Friske kastanjer er en hyggelig og klassisk vinterspise. Nyd dem på den enkle måde med smør, eller prøv en af de nye opskrifter her:

Ristede kastanjer

Kastanjesuppe

Pasta med kastanjer & spinat

Koteletter med kastanjer

Kastanjepandekager med æblemos

Annonce

Småretter og tilbehørVegetarisk
Friske kastanjer er en hyggelig og klassisk vinterspise - nyd kastanierne på den enkle måde med smør.
Ristede kastanjer
4-6 personer
Arbejdstid: 15 min.
Bagetid: 40 min.
Ikke fryse-egnet
Tilbehør: smør
Sådan gør du:
  1. Skær et kryds i toppen af hver kastanje og stil dem i en bradepande eller i et ovnfast fad foret med bagepapir og med et tykt lag groft salt.
  2. Giv dem 30-40 min. i en 200 grader varm ovn. Server med koldt smør.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Supper
Skøn og cremet kastanjesuppe - lige til at blive mæt og glad af på en kold dag.
Sådan gør du:
  1. Skær de rå kastanjer midt over med en skarp kniv og læg dem i en gryde med kogende vand i 3-4 min.
  2. Skyl kastanjerne i koldt vand og pil skallen af. Brug evt. en fladtang til at gribe om skallen, så selve kastanjen smutter ud.
  3. Steg urterne bløde og blanke i en gryde med olie eller smør og vend kastanjerne i gryden. Tilsæt bouillon. Lad suppen simre, til grønsager og kastanjer er helt møre.
  4. Blend suppen sammen med cremefraiche og estragon og persille. Smag til med sherry, salt og peber. Anret suppen i portioner og server.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Pasta og nudlerVegetarisk
Lækker vegetarisk pastaret med kastanjer og spinat.
Pasta med kastanjer & spinat
2 personer
Arbejdstid: 25 min.
Koge/stegetid: 20 min.
Ikke fryse-egnet
1 spsk olivenolie
1-2 tsk citronsaft
Tilbehør: parmesan
Sådan gør du:
  1. Skær de rå kastanjer midt over med en skarp kniv og læg dem i en gryde med kogende vand i 3-4 min. Skyl kastanjerne i koldt vand og pil skallen af. Brug evt. en fladtang til at gribe om skallen, så selve kastanjen smutter ud.
  2. Skær evt. kastanjerne i mindre stykker og steg dem gyldne og næsten møre i 8-10 min. i en gryde med olivenolie. Tilsæt skalotteløg og hvidløg og steg under omrøring 3-4 min. mere.
  3. Tilsæt fløde og renset spinat og kog sovsen igennem. Smag til med citronsaft, salt og peber. Vend kogt og afdryppet pasta i sovsen. Server retten med friskrevet parmesanost.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Kød
Skønne koteletter med lækkert tilbehør af kastanjer og skalotteløg.
Koteletter med kastanjer
2 personer
Arbejdstid: 25 min.
Koge/stegetid: 20 min.
50 g rosiner
2 spsk balsamico
2-3 spsk vand
Tilbehør: dampede grønsager
Sådan gør du:
  1. Skær de rå kastanjer midt over med en skarp kniv og læg dem i en gryde med kogende vand i 3-4 min. Skyl kastanjerne i koldt vand og pil skallen af. Brug evt. en fladtang til at gribe om skallen, så selve kastanjen smutter ud.
  2. Hak kastanjerne groft med en kniv. Steg dem gyldne i en gryde med olie eller smør og tilsæt skalotteløg og hvidløg.
  3. Steg videre under omrøring et par min. og tilsæt rosiner, balsamico og vand. Kog blandingen igennem i 5 min. og tilsæt persille, salt og peber.
  4. Dup koteletterne tørre og krydr dem med salt og peber Brun dem på en pande med smør. Skru lidt ned for varmen og steg dem færdige 2-3 min. på hver side.
  5. Server koteletterne med kastanjeblandingen og grønsager.
Tips!
Koteletter med kastanjer er ikke fryse-egnet.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Relaterede opskrifter

Lækre pandekager med kastanjer - serveret med skøn hjemmekogt æblemos.
Kastanjepandekager med æblemos
4 personer
Arbejdstid: 45 min.
Koge/stegetid: 40 min.
Ikke fryse-egnet
500 g kastanjer
2 æg
3 spsk mel
2 spsk sukker
¼ tsk salt
Æblemos:
2-3 spsk sukker
Sådan gør du:
  1. Skær de rå kastanjer midt over med en skarp kniv og læg dem i en gryde med kogende vand i 3-4 min. Skyl kastanjerne i koldt vand og pil skallen af. Brug evt. en fladtang til at gribe om skallen, så selve kastanjen smutter ud.
  2. Læg dem i en gryde med mælk og kog dem møre i ca. 20 min. Blend kastanjer og mælk til en puré og tilsæt æg, citronskal, sigtet mel og bagepulver, sukker og salt.
  3. Bag dejen som tykke pandekager (12- 16 stk.) og servér dem lune med æblemos.
  4. Æblemos: Skræl æblerne og skær dem i grove stykker. Læg dem i en gryde med en kanelstang og ½ dl vand. Kog dem under låg i ca. 8 min., til de er helt møre.
  5. Tag kanelstangen op og rør æblerne til en mos sammen med sukkeret. Hæld mosen i en skål og lad den køle af.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri