Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

5 skønne retter med nødder

Ryst nøddetræet og brug nødderne til både frokost, aftensmad og desserter. Vi har rørt valnødder og appelsin i farsen til en skøn „hare" og fyldt koteletter med æbler og hasselnødder. Salaten er piftet op med ristede valnødder og blåskimmelost, og hindbærsnitterne har fået et lækkert nøddelåg.

Annonce

Vegetarisk
Salat med blommer og valnødder
2 personer
Arbejdstid: 15 min.
Stegetid: 3-5 min.
Ikke fryse-egnet
Dressing:
1 tsk honning
1 spsk citronsaft
Sådan gør du:
  1. Skyl, slyng og pluk salaten. Pisk dressingen sammen og vend den med salat og blommebåde.
  2. Anret på 2 tallerkner. Drys med ost og valnøddekerner.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Kød
Prøv en anderledes delikat variation af klassiske koteletter.
Koteletter med æble/nøddefyld
2 personer
Arbejdstid: 30 min.
Koge/stegetid: 20 min.
Fyld:
15 g smør
Tilbehør: kartofler og grønsager
Sådan gør du:
  1. Skær skorperne af brødet og riv/hak det til krummer. Steg æbler og hvidløg bløde i smør og rør nødder, persille og brødkrumme i. Krydr med salt og peber og hæld det ud på en tallerken.
  2. Skær en lomme i hver kotelet, fyld et par skefulde æblefars i hver kotelet og luk med kødnåle. Krydr koteletterne med salt og peber og brun dem på en pande med smør.
  3. Skru lidt ned for varmen, hæld æblemost eller bouillon ved og lad koteletterne simre under låg i 8-10 min. Tag dem af panden og hold dem varme.
  4. Rør det sidste æblefyld i sovsen, kog den igennem og smag til med salt og peber. Servér koteletterne med sovs, kartofler og grønsager.
Tips!
Koteletter med æble/nøddefyld er ikke fryse-egnet.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Sådan gør du:
  1. Steg løget blankt i olie. Tilsæt hvidløg og blegselleri og steg et par min. Hæld det ud på en tallerken til afkøling.
  2. Udblød brødkrummen i mælk. Rør kødet med groft salt. Tilsæt løgblandingen, brød/ mælk, appelsinskal, æg og sennep. Rør farsen godt igennem og tilsæt valnødder og peber.
  3. Form det til et brød og læg det i en smurt bradepande. Dæk med bacon og appelsinskiver og sæt fadet i ovnen ved 225 grader i ca. 20 min. Spæd appelsinsaften op med bouillon, så der bliver 4 dl, og hæld det ved „stegen”. Skru ned til 175 grader og lad den stege færdig i ca. 45 min.
  4. Si stegeskyen over i en ren gryde og giv den et opkog. Jævn med sovsejævner og smag til med salt og peber. Servér „haren” i skiver med sovs, kartofler og grønsager.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Rist hasselnødderne 3-5 min. på en tør pande og gnid skallerne af dem i et stykke køkkenrulle. Hak nødder, parmesanost og hvidløg i en foodprocessor.
  2. Tilsæt tomater og skyllede basilikumblade og hak igen. Tilsæt citronsaft og olie til passende konsistens og smag til med salt og peber.
  3. Nyd pestoen til pasta, ris, sovs, suppe og grønsager og som lækker dip til ristet brød.
Tips!
Erstat evt. basilikum med persille.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Bagværk
Arbejdstid: 30 min. Bagetid: 40 min. Ikke fryse-egnet
Hindbærsnitter med nøddetopping
16 stk.
Dej:
175 g hvedemel
75 g sukker
75 g smør
Fyld:
Topping:
2 æg
100 g farin
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 180 grader. Bland mel og sukker og hak smørret i. Saml dejen med iskoldt vand og pres den ud i en lille bradepande (ca. 16x26 cm) foret med bagepapir. Sæt den i ovnen i 20 min.
  2. Pisk æggene sammen med farin og mel og tilsæt nødder. Smør marmeladen på den forbagte bund og fordél nøddefyldet ovenpå.
  3. Bag kagen i ovnen i 20 min. Stil den til afkøling på en rist. Løft den kolde kage op vha. bagepapiret og skær den i snitter. Opbevar dem i en kagedåse.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri