Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

6 danske favorit retter

Der er intet som en god dansk ret, der kan vække glæde på middagsbordet. Her får du opskrifterne på stegt flæsk med persillesovs, forloren hare med appelsin og valnødder, kylling og asparges i tarteletter, pariserbøf med rosenkål, farsbrød med æbler og svesker og rødspættefileter med asparges og rejer.

► PRØV OGSÅ: Go' dansk mad med fjollede navne

► PRØV OGSÅ: 4 klassiske danske kager

Annonce

Kød
Stegt flæsk med persillesovs er en ægte dansk klassiker.
Stegt flæsk med persillesovs
4 personer
Arbejdstid: 30 min.
Stegetid: ca. 10 min.
Ikke fryse-egnet
Persillesovs:
25 g smør
2 spsk mel
4 dl kogende mælk
Sådan gør du:
  1. Bank flæskeskiverne let med håndroden. Lad en pande blive godt varm. Læg flæskeskiverne på og lad dem stege ved middel varme, til flæskeskiverne er lysebrune på begge sider. Hæld det smeltede fedt fra panden, efterhånden som det dannes, ellers bliver flæsket ikke sprødt. Drys flæsket med salt og peber.
  2. Serveres med kogte pillekartofler og her gulerodsstave samt persillesovs.
  3. Persillesovs:
    Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Spæd med kogende mælk lidt ad gangen, mens der piskes. Smag sovsen til med salt og peber og vend den friskhakkede persille i lige inden servering.
  4. Løgsovs:
    Hvis du i stedet vil servere løgsovs til det stegte flæsk, gøres det sådan: Smelt 3 spsk smør i en gryde og ”kog” 1 stort tyndtskivet løg heri. Rør 3 spsk mel i og spæd med 4 dl koghed mælk. Smag til med salt, peber og revet muskat.
Tips!
Flæsk, der ”fylder”, som er en ældre tilberedning, er flæskeskiver, som paneres i æg og rasp, inden de steges på panden.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Hanne Bloch
Sådan gør du:
  1. Steg løget blankt i olie. Tilsæt hvidløg og blegselleri og steg et par min. Hæld det ud på en tallerken til afkøling.
  2. Udblød brødkrummen i mælk. Rør kødet med groft salt. Tilsæt løgblandingen, brød/ mælk, appelsinskal, æg og sennep. Rør farsen godt igennem og tilsæt valnødder og peber.
  3. Form det til et brød og læg det i en smurt bradepande. Dæk med bacon og appelsinskiver og sæt fadet i ovnen ved 225 grader i ca. 20 min. Spæd appelsinsaften op med bouillon, så der bliver 4 dl, og hæld det ved „stegen”. Skru ned til 175 grader og lad den stege færdig i ca. 45 min.
  4. Si stegeskyen over i en ren gryde og giv den et opkog. Jævn med sovsejævner og smag til med salt og peber. Servér „haren” i skiver med sovs, kartofler og grønsager.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Skær kyllingekødet i små tern. Rens aspargesene (kasser de grove ender) og skær dem i små stykker.
  2. Smelt smørret i en gryde og vend kyllingeternene i. Steg (uden at brune) kødet et par min. under omrøring og vend aspargesene i.
  3. Vend rundt, tilsæt bouillon og giv det et opkog. Skru ned og lad det simre 5 min. Jævn med fløde rørt sammen med majsstivelse: Tilsæt fintsnittet dild og smag til med salt og peber. Fordel stuvningen i lune tarteletter.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Småretter og tilbehørKødØvrigeKalorielet
En god, velkendt herreret, der altid er populær. Tilbehøret kan evt. suppleres med et spejlæg eller en pasteuriseret æggeblomme.
Sådan gør du:
  1. Rist brødet let.
  2. Ælt kødet sammen med finthakket løg, salt og peber og form det til 2 bøffer på brødet.
  3. Steg bøfferne på en pande med olie ca. 4 min. og derefter på brødsiden 1-2 min.
  4. Anret med kapers, hakket rødbede og høvlet peberrod og servér med friskkogte rosenkål.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/opskrift: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Udblød sveskerne i vand nogle timer (eller et par min. i mikro-ovn).
  2. Tænd ovnen på 200 grader. Rør kødet sammen med hakkede svesker, finthakket løg og små æbletern. Smag til med salt og peber og form farsen til 2 små brød.
  3. Sno bacon om hvert farsbrød og læg dem i en lille bradepande med bagepapir.
  4. Sæt dem i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min.
  5. Tjek med et stegetermometer om farsen er gennemvarm (75 grader).
  6. Servér f.eks. med kartoffelmos eller kartoffel/sellerimos.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Krydr fiskefileterne med salt og peber og rul dem sammen.
  2. Skyl de grønne asparges og skær de træede ender af. Svits skalotteløg bløde i en gryde med smør og tilsæt vin. Giv det et opkog og skru ned for varmen. Læg fiskefileterne i, læg låg på og lad dem simre ved svag varme 6-8 min.
  3. Svits aspargesene på en pande med smør 3-4 min. og krydr med salt og peber.
  4. Tag fisken op af gryden og tilsæt fløde eller cremefraiche. Kog sovsen igennem, smag til og tilsæt fintsnittet dild.
  5. Anret fisk og asparges med sovs, rejer og kartofler.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge