Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

6 dejlige opskrifter: Hurtig mad med fisk

Der skal gerne fisk på bordet 2 gange om ugen, og det behøver bestemt ikke at være hverken besværligt - eller tage ret lang tid. Her får du 6 dejlige opskrifter på nem hverdagsfisk.

Annonce

Fisk
Stegte fisk og svampe klæder hinanden godt. Her følger en opskrift der kan klares på en lille halv time.
Sådan gør du:
  1. Skær fisken i 2 eller 4 stykker og krydr dem med salt og peber. Vend dem i durummel og steg dem på en varm pande med smør og olie ca. 3 min. på hver side.
  2. Tag fisken af panden og hold den varm. Tør panden af og brun de rensede, skivede svampe på panden i lidt smør. Krydr med salt og peber, tilsæt fløde og kog sovsen igennem. Tilsæt forårsløg og fordel sovsen omkring fisken.
  3. Server med kartofler, ris eller pasta.
Tips!
Stegt fisk med svampe er ikke fryse-egnet.
Velbekomme!

Relaterede opskrifter

FiskSupper
Nudelsuppe og fisk smager vidunderligt sammen. Denne opskrift indeholder desuden citrongræs og ingefær der giver retten et ekstra pift.
Sådan gør du:
  1. Giv bouillonen et opkog og tilsæt chili, hvidløg, citrongræs og ingefær. Lad det koge 5 min. Tilsæt nudler og kog 2 min. mere.
  2. Skær fisken i mundrette stykker og læg dem i suppen sammen med sukkerærter og tomater. Giv det et opkog, tilsæt forårsløg og smag til med soja. Server straks.
Tips!
Fisken kan lægges frossen i den varme suppe – beregn da lidt længere kogetid. Nudelsuppe med fisk er ikke fryse-egnet.
Velbekomme!

Relaterede opskrifter

Vegetarisk
Stegte sild er en undervurderet klassiker. Her følger en opskrift med løg og æbler inkluderet.
Sådan gør du:
  1. Del evt. sildefileterne i halve, krydr dem med salt og peber og vend dem i durummel. Steg dem på en pande med smør 4-5 min. på hver side.
  2. Tag sildene af panden og hold dem varme. Tør panden af og steg nu løgene bløde med lidt smør ca. 5 min. Tilsæt æbler og timian og steg et par min. mere
  3. Hæld æbleeddike over og smag til med sukker, salt og peber. Hæld blandingen over sildene og server straks med rugbrød eller kartofler
Tips!
Stegte sild med løg og æbler er ikke fryse-egnet.
Velbekomme!

Relaterede opskrifter

Fisk
Her følger en dejlig italiensk-inspireret opskrift a la fisk med tomat og krydderurter.
Sådan gør du:
  1. Skær fisken ud i mindre stykker og krydr med salt og peber.
  2. Pil løg og hvidløg, snit dem fint og sauter dem bløde på en pande med olivenolie.
  3. Tilsæt halve cocktailtomater, fisk i store tern og krydderurteblade.
  4. Krydr med salt og friskkværnet peber og lad retten stege under omrøring ca. 5 min.
  5. Server med brød, kartofler eller friskkogt pasta.
Tips!
Fisk med tomat og krydderurter er ikke fryseegnet.
Velbekomme!

Relaterede opskrifter

Fisk
Klassisk ovnbagt fisk på små 40 minutter. Bon appetit.
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 180 grader. Krydr den frosne eller friske fisk med salt og peber.
  2. Rens fennikelknolden, halver den og skær stokken ud. Skær resten ud i små tern. Vask eller skræl æblet og udkern det. Skær det i små tern.
  3. Rens forårsløgene og snit dem fint. Vend fennikel, æble og forårsløg sammen med citronsaft, olie, salt og peber.
  4. Fordel lidt af blandingen i et smurt ovnfast fad. Læg fisken over og fordel resten over fisken. Sæt fadet i ovnen 15-25 min. – til fisken er hvid og bagt.
  5. Server direkte fra fadet med brød, ris eller kartofler.
Tips!
Ovnbagt fisk er ikke fryse-egnet.
Velbekomme!

Relaterede opskrifter

Fisk
Kinesisk sursød sovs smager dejligt i mange forskellige sammenhænge. Her følger en opskrift hvor den karakteristiske sovs blandes med fisk.
Sådan gør du:
  1. Skær fisken i tern og krydr med salt og peber. Svits hvidløg og ingefær i en wok eller stegepande med olie 1 min.
  2. Tilsæt peberfrugt og sukkerærter og steg 1 min. '
  3. Tilsæt fisk, bouillon og resten af ingredienserne undtagen forårsløg.
  4. Giv det et opkog og lad retten simre 5 min., til fisken er gennemvarm.
  5. Tilsæt forårsløg og smag til med salt og peber – og evt. lidt mere farin/eddike.
  6. Server med kogte ris
Tips!
Fisk i sursød sovs er ikke fryse-egnet.
Velbekomme!

Relaterede opskrifter

Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri