Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

6 forskellige boller

Der er masser af spændende og anderledes opskrifter på noget så almindeligt som boller. Prøv f.eks. de spændende wienerbrødsboller med blåbær eller de originale kærnemælksboller med nutella og lakrids.

Annonce

Bagværk
Søde boller med chokoladestykker er et sikkert hit hos børn og barnlige sjæle. Pynt med festlige stjerner eller f.eks. frysetørrede hindbær.
Chokoladeboller
20 stk.
Arbejdstid: 40 min.
Bagetid: ca. 15 min. (pr. plade)
5½ dl mælk
150 g smør
50 g gær
150 g sukker
ca. 1 kg hvedemel
Fyld:
200 g chokolade
Pensling:
1 æg
Glasur:
ca. 3 dl flormelis
2 tsk. kakao
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Smelt smør, tilsæt mælk, og varm op til 37 grader. Rør gæren ud heri, og tilsæt sukker og mel.
  2. Ælt dejen glat og smidig, evt. på en køkkenmaskine. Lad dejen hvile tildækket i ca. 30 min.
  3. Del dejen i 20 lige store stykker.
  4. Hak chokoladen i små stykker, fordél dem på hvert dejstykke, og tril dem til boller.
  5. Lad bollerne hæve på bageplader med bagepapir i ca. 30 min. Pensl dem med sammenpisket æg.
  6. Bag bollerne på midterste rille ved 200 grader i ca. 15 min. Lad dem afkøle på en rist.
  7. Bland en tyk glasur af flormelis, æggehvide og kakao. Smør det på toppen af bollerne, og pynt med chokoladestjerner.
Velbekomme!
Foto: Dyrløv & Holthe / Opskrift: Sandra Leigh Draznin og Kristin Jøtun

Relaterede opskrifter

Bagværk
Bløde og luftige boller passer perfekt til en fød­sels­dagsfest – eller blot en hyggelig komsammen.
Fødselsdagsboller
Ca. 20 stk.
Arbejdstid: ca. 25 min.
Bagetid: ca. 15 min. (pr. plade)
150 g smør
6 dl mælk
75 g gær
1 æg
1½ dl sukker
1½ tsk. kardemomme
ca. 1 kg hvedemel
Pensling:
1 æg
Sådan gør du:
  1. Smelt smør, hæld mælk i, og varm op til 37 grader. Rør gæren ud heri.
  2. Hæld blandingen i en stor skål, og tilsæt sammenpisket æg, sukker, kardemomme og mel. Ælt dejen, til den bliver glat og smidig, evt. på en køkkenmaskine.
  3. Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted i 30-40 min.
  4. Form dejen til ca. 20 boller, sæt dem på bageplader med bagepapir, og pensl dem med sammenpisket æg.
  5. Bag bollerne gyldne ved 200 grader i ca. 15 min. Lad dem afkøle på en bagerist.
Velbekomme!
Foto: Dyrløv & Holthe Opskrift: Sandra Leigh Draznin og Kristin Jøtun

Bagværk
En slags spandauer bagt af hjemmelavet wiener­brødsdej, flødeostecreme og blåbærmarmelade.
Wienerbrødsboller med blåbær
9 stk.
Arbejdstid: 35 min.
Bagetid: 15 min.
Flødeostecreme:
2 spsk. sukker
100 g flødeost
Pynt:
1 æg
1 knsp. salt
evt. glasur
Sådan gør du:
  1. Creme:
  2. Vask citronen, og riv skallen fint. Bland citronskallen med sukkeret.
  3. Pisk flødeosten cremet med citronsukker og vaniljesukker.
  4. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en firkant på ca. 36x36 cm. Del den i 9 kvadrater (ca. 12x12 cm). Læg dem på 2 bageplader med bagepapir.
  5. Læg 1 stor tsk. flødeostecreme og 1 stor teskefuld marmelade midt på hvert dejstykke. Skær et snit fra hver spids ind mod fyldet, og fold hver anden snip ind mod midten. Tryk dem let til.
  6. Pisk ægget sammen med salt, og si det. Pensl wienerbrødsbollerne med æg, og bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i 12-15 min. Afkøl på en bagerist, og pynt evt. med glasur.
Tips!
Du kan undlade at snitte dejspidserne og blot folde de 4 hjørnespidser ind mod midten.
Velbekomme!
Foto: Dyrløv & Holthe / Opskrift: Sandra Leigh Draznin og Kristin Jøtun

Relaterede opskrifter

Bagværk
Bollerne er fyldt med en lækker hasselnødde­creme og drysset med lakridssukker.
Kærnemælksboller med nutella og lakrids
9-12 stk.
Arbejdstid: 1 time
Hævetid: 1 time og 15 min.
Bagetid: 20 min.
Dej:
25 g gær
1 spsk. honning
½ tsk. salt
ca. 400 g hvedemel
Fyld:
Pynt:
1 æg
1 knsp. salt
2 spsk. sukker
Sådan gør du:
  1. Rør gæren ud i lun kærnemælk (maks. 37 grader), og tilsæt honning og salt. Rør melet i væsken, og rør dejen sammen. Ælt dejen blank og smidig – gerne på maskine. Lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse i 30-45 min.
  2. Vend dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud til en plade (ca. 30x30 cm).
  3. Del dejen i 9 eller 12 kvadrater, og læg en lille skefuld hasselnøddecreme på hver.
  4. Saml de 4 hjørner omkring fyldet, knib dejen sammen, og læg bollerne med samlingen nedad på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve tildækket i ca. 30 min.
  5. Pisk ægget sammen med salt, og si det. Pensl bollerne med æg, drys med lakridspulver blandet med sukker, og bag dem i ovnen ved 220 grader varmluft i 15-20 min. Afkøl på en bagerist.
Velbekomme!
Foto: Dyrløv & Holthe / Opskrift: Sandra Leigh Draznin og Kristin Jøtun

Relaterede opskrifter

Bagværk
En god klat hjemmelavet vaniljecreme og smagen af kardemomme får tænderne til at løbe i vand.
Cremeboller
24 stk.
Arbejdstid: 55 min.
Bagetid: ca. 10 min. (pr. plade)
150 g smør
6 dl mælk
50 g gær
ca. 1 kg hvedemel
135 g sukker
2 tsk. kardemomme
Vaniljecreme:
150 g sukker
2 æg
70 g maizena
Pynt:
ca. 3 dl flormelis
Sådan gør du:
  1. Smelt smør, tilsæt mælk og varm om til 37 grader. Rør gær ud heri. Tilsæt mel, sukker og kardemomme, og ælt dejen godt glat og smidig.
  2. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 40 min. til dobbelt størrelse.
  3. Vaniljecreme:
  4. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
  5. Hæld fløde, mælk, sukker, vaniljekorn og den tomme vaniljestang i en gryde, og varm det op til kogepunktet. Tilsæt æg og æggeblommer, og lad det tykne. Tag gryden af varmen, inden det koger.
  6. Rør maizena ud i lidt vand, hæld det i den varme blanding og rør godt, så du undgår klumper. Smid vaniljestangen ud, og sæt cremen til afkøling.
  7. Del dejen i 24 stykker, og tril dem til boller. Sæt bollerne på bageplader med bagepapir, og lad dem hæve i ca. 40 min.
  8. Lav en fordybning i hver bolle og kom 1 spsk. vaniljecreme heri.
  9. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem gyldne i ovnen ved 225 grader i ca. 10 min. Lad dem afkøle på en bagerist.
  10. Bland en glasur af æggehvide og flormelis, pynt bollerne med glasur, og dyp dem i en skål med kokos.
Velbekomme!
Foto: Dyrløv & Holthe / Opskrift: Sandra Leigh Draznin og Kristin Jøtun

Relaterede opskrifter

Bagværk
Som navnet siger, er disse fyldt med solskin i form af vaniljecreme. De minder lidt om cremeboller, men er uden kokos. Desuden er der masser af frisk appelsinjuice i dejen.
Solskinsboller
Ca. 25 stk.
Arbejdstid: 1 time
Bagetid: 12-15 min.
200 g smør
7 dl mælk
75 g gær
2½ dl sukker
3 tsk. kardemomme
ca. 2,1 kg hvedemel
Fyld:
2 spsk. farinsukker
3½ tsk. kanel
Vaniljecreme:
2½ dl mælk
1 dl sukker
1 spsk. maizenamel
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Smelt smør, tilsæt mælk og juice, og varm op til 37 grader. Rør gæren ud heri. Tilsæt sukker, kardemomme og mel. Rør dejen glat og smidig på en røremaskine i 8-10 min.
  2. Lad dejen hæve tildækket i 30-40 min.
  3. Fyld:
  4. Riv appelsinskallen fint, og bland den med farin og kanel.
  5. Hæld dejen ud på bordet, og del den i 2. Rul dem ud i rektangler på ca. 1 cm’s tykkelse. Drys fyldet over, og rul dejen sammen til roulader. Skær dem ud i ca. 25 skiver i alt.
  6. Sæt bollerne på bageplader med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket i ca. 30 min.
  7. Vaniljecreme:
  8. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom dem i en gryde sammen med fløde, mælk og sukker. Rør maizena og æggeblommer sammen, og pisk det i mælkeblandingen. Kog cremen op, og lad den afkøle.
  9. Lav en fordybning i hver bolle og fyld den med ca. 1 spsk. vaniljecreme.
  10. Bag bollerne ved 225 grader i 12-15 min. Lad dem afkøle på en bagerist. Pynt dem evt. med lidt glasur på toppen.
Velbekomme!
Foto: Dyrløv & Holthe / Opskrift: Sandra Leigh Draznin og Kristin Jøtun

Relaterede opskrifter

Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge