Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

6 iskolde fristelser

I denne kogebog finder du isdesserter for en hver smag:

De søde mini-ispinde kan med fordel laves sammen med børn, som vil nyde at få lov at dyppe og pynte deres egen is, mens vaniljeisen med karamelsovs og valnødder nok nærmere er en voksendessert, som passer godt til en stærk kop kaffe. Velbekomme!

 

SE OGSÅ:  ♥ Lækre hjemmelavede isdesserter på BoligLiv.dk

Annonce

Søde sager og drikke
Små lækkerbiskner, der ikke er til at stå for. Hurtigt lavet og altid populære.
Sådan gør du:
  1. Form isen til kugler og frys dem mindst 3 timer.
  2. Smelt chokolade og smør eller olie i en skål over vandbad. Stik en træpind eller tandstikker i hver iskugle. Hold en iskugle i pinden over skålen med chokolade. Hæld smeltet chokolade over iskuglen med en ske og stil iskuglen på en kold plade med bagepapir. Drys med nødder eller krymmel og fortsæt med flere kugler. Stil dem i fryseren indtil servering.
  3. Ispinde fås bl.a. hos Panduro Hobby, tlf. 70 15 01 05.
Tips!
Sæt et par små serveringsfade i fryseren og brug dem til anretningen. Sæt kun ét fad frem ad gangen.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Søde sager og drikke
Jordbærflødeis er et sikkert hit hos både små og store. Her serveres den med jordbærpuré og sprøde småkager. Arbejdstid: 20 min. Frysetid: 2-3 timer
Sådan gør du:
  1. Pisk æggeblommer og flormelis godt og pisk vaniljekornene i.
  2. Hak de skyllede og nippede jordbær groft eller fint (efter behag). Halvdelen kan evt. kommes i blender. Vend bærrene i æggemassen.
  3. Pisk fløden til skum og vend den i. Kom isen i en skål og frys i 2-3 timer.
  4. Form isen til kugler og anret på portionstallerkner.
  5. Sérver med sprøde småkager.
  6. Sprøde småkager:
  7. Pisk 2 æg godt med 100 g sukker. Rør 40 g smeltet smør i. Bland 125 g mel med ½ tsk bagepulver og 1 tsk vaniljesukker. Rør det i dejen.
  8. Sæt dejen i små klatter på bagepladen med 2 teskeer.
  9. Bag kagerne ved 200 grader i 5-6 min. Der bliver ca. 50 stk. af denne portion.
Velbekomme!

Søde sager og drikke
Et sikkert hit hos både børn og voksne er lune pandekager med is og rabarber. Her er rabarberne vendt med friskslynget honning for at fremhæve smagen.
Pandekager med is og rabarber
4 personer
Arbejdstid: 30 min.
Hviletid: 30 min.
Bagetid: ca. 20 min.
Pandekagerne er fryseegnede
Rabarberkompot med honning:
50 g sukker
Pandekager:
2 æg
125 g hvedemel
1 spsk sukker
2½ dl mælk
Sådan gør du:
  1. Rabarberkompot:
  2. Skær bladene og lidt af foden på rabarberstilkene væk og skyl dem. Skær dem ud i tynde skiver på skrå og læg dem i et ovnfast fad. Bland rabarberstykkerne med sukker.
  3. Dæk fadet med sølvpapir og sæt det i ovnen i 15-20 min. Ved 200 grader, til rabarberne er møre, men ikke mosede. Rabarberne skal sødes med honning ved servering (honningen mister smag, hvis den opvarmes).
  4. Pandekager:
  5. Pisk æggene sammen med mel, sukker og lidt mælk, til dejen er uden klumper. Tilsæt resten af mælken lidt ad gangen under piskning. Stil dejen i køleskab i mindst 30 min. Spæd evt. med mælk, hvis dejen er for tyk.
  6. Beregn ½ dl dej til hver pandekage. Bag pandekagerne et par min. på begge sider på en slip let-pande (25 cm i diameter) i lidt smeltet smør, til de er gyldne.
  7. Anret lune pandekager med kugler af is, rabarber og honning.
Velbekomme!

Søde sager og drikke
Du kender sikkert glæden ved en stor, gammeldags isvaffel med guf og det hele. Men hvorfor vente til du kommer forbi en bod, når du kan lave din egen isvaffel derhjemme?
Isvafler med det hele
Sådan gør du:
  1. Køb færdige isvafler og en lækker is.
  2. Lav guf: Pisk 3 æggehvider med 1 spsk sukker. Kog ½ dl vand med 200 g sukker, til det er tykt og laver store bobler (120 grader målt med termometer). Hæld den varme sukkerlage i æggehvideskummet og pisk videre for fuld kraft, til skummet er koldt. Sæt afkølet guf på isvaflerne.
  3. Drys med hakkede pistacienødder og hakket, mørk chokolade.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken

Søde sager og drikke
Amerikansk Sundae
Arbejdstid:
10 min.
Ikke fryse-egnet
(2 personer)
2 skiver sandkage
2-4 kugler vaniljeis
Sådan gør du:
  1. Læg et stykke kage på hver tallerken og anret isen på kagen.
  2. Pynt med syltetøj, flødeskum og friske bær og server straks
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Søde sager og drikke
Is med karamelsovs og valnødder
Arbejdstid: 15 min.
Kogetid: 10 min.
Ikke fryse-egnet
(2 personer)
1 spsk ahornsirup
Sådan gør du:
  1. Kom farin, fløde og ahornsirup i en gryde og kog det igennem under omrøring.
  2. Lad blandingen simre i 3-5 min. og vend derefter de grofthakkede valnødder i.
  3. Server karamelsovsen over vaniljeis.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri