Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

6 klassiske opskrifter på god dansk mad

Her byder vi på 6 klassiske opskrifter på god dansk mad: Brændende kærlighed, stegt flæsk med persillesovs, gammeldags persillemørbrad, pariserbøf med rosenkål. koteletter med porre og persille, og en dejlig æblekage til at slutte af med. Velbekomme!

Annonce

Øvrige
En skøn, traditionel ret, der lige har fået et twist, idet „kærligheden“ er med æbler og porrer i stedet for de traditionelle løg.
Sådan gør du:
  1. Skræl kartoflerne, skær dem ud i grove stykker og kog dem helt møre. Hæld vandet fra og mos kartoflerne. Rør varm mælk i mosen og smag til med salt og peber. Hold den varm.
  2. Rist bacontern sprøde på en pande og tilsæt fintsnittede, rensede porrer. Lad dem stege 3-5 min. under omrøring og tilsæt æblebåde med eller uden skræl. Vend rundt og lad retten simre, til æblerne er varme.
  3. Smag til med salt og peber og anret med kartoffelmosen.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Sådan gør du:
  1. Skyl og pluk persillen. Skær en dyb lomme på langs i kødet, drys med salt og peber og fyld persillen i. Snør kødet sammen, krydr med salt og peber og brun det i en gryde med smør. Tilsæt bouillonen og lad kødet simre under låg ca. 15 min.
  2. Tag kødet op og lad det hvile.
  3. Kog sovsen igennem, jævn med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand og smag til med salt og peber.
  4. Servér med kogte kartofler og tyttebær rørt med sukker.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann/opskrift: Sandra Leigh Draznin

Kød
Stegt flæsk er typisk dansk husmandskost, som er blevet nydt i mange generationer. Lær f.eks. børnene de danske madtraditioner at kende ved at fortælle dem om, hvordan man spiste, da man selv var barn.
Sådan gør du:
  1. Dup kødskiverne med køkkenrulle.
  2. Varm en pande op og brun kødet
  3. 1 min. på hver side. Skru ned til middel varme og steg flæsket gyldent og sprødt. Drys med salt og peber.
  4. Sovs: Smelt smør i en gryde, drys mel i og lad det opsuge smørret.
  5. Tilsæt gradvist mælk under omrøring, og lad sovsen koge ca. 5 min.
  6. Tilsæt hakket persille og purløg og smag til med salt, peber, citronsaft og evt. muskatnød.
  7. Servér stegt flæsk med kogte kartofler og den gode sovs.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken

Småretter og tilbehørKødØvrigeKalorielet
En god, velkendt herreret, der altid er populær. Tilbehøret kan evt. suppleres med et spejlæg eller en pasteuriseret æggeblomme.
Sådan gør du:
  1. Rist brødet let.
  2. Ælt kødet sammen med finthakket løg, salt og peber og form det til 2 bøffer på brødet.
  3. Steg bøfferne på en pande med olie ca. 4 min. og derefter på brødsiden 1-2 min.
  4. Anret med kapers, hakket rødbede og høvlet peberrod og servér med friskkogte rosenkål.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/opskrift: Sandra Leigh Draznin

Kød
Giv de klassiske koteletter nyt liv med spændende tilbehør.
Sådan gør du:
  1. Rens porrerne og skrub eller skræl kartoflerne. Skær dem i skiver og kom dem i en sautérpande eller gryde med 25 g smør, bouillon/vand, salt og peber. Damp dem møre under låg ca. 10 min.
  2. Krydr koteletterne med salt og peber og steg dem på en pande med smør ca. 4 min. på hver side. Tag låget af kartoflerne og lad dem koge, så væsken koger næsten helt ind.
  3. Vend hakket persille i og server til koteletterne.
Tips!
Koteletter med porre og persille er ikke fryse-egnet.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Sådan gør du:
  1. Bland revet rugbrød med havregryn og sukker og steg det gyldent på en pande med smør ca. 8 min. Hæld det ud på et stykke bagepapir og lad det afkøle.
  2. Læg æblegrød i lag med havreraspen og pynt med flødeskum og evt. gelé.
Velbekomme!
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri