Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

6 lækre madbrød, flutes og boller

Hjemmebag er altid populært. Her er en række opskrifter på både grovboller, flutes og madbrød, der kan bruges til både morgenmad, mellemmåltider, frokost og varm mad. De kan enten spises som tilbehør eller bruges til sandwich med lækkert fyld af skinke, fisk eller grønsager.

♥Velbekomme♥

Annonce

Småretter og tilbehørBagværk
Et lækkert brød til snack, tilbehør eller sandwich - når du bruger færdig pizzadej, er brødet klar på ingen tid.
Krydderurte-focaccia
Arbejdstid: 10 min.
Bagetid: 12-15 min.
Fryse-egnet
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 220 grader.
  2. Pensl dejen med olivenolie og fold den let sammen, så den ligger i 3 lag.
  3. Pensl overfladen med olivenolie og tryk krydderurterne ned i dejen. Drys med flagesalt.
Velbekomme!

Småretter og tilbehørBagværk
Gratinerede ostebrød
(2-4 personer)
Arbejdstid: 5 min.
Stegetid: 5 min.
Ikke fryse-egnet
4 skiver lyst brød
4 skiver ost
evt. paprika
Sådan gør du:
  1. Rist brødet på den ene side under grillen i ovnen ca. 2 min. Vend brødskiverne og læg en skive ost på hver.
  2. Sæt dem under grillen (på et stykke stanniol), til osten er smeltet – ca. 2 min.
  3. Drys evt. med paprika og læg brødene i suppen eller server dem til.
Velbekomme!

Småretter og tilbehørBagværkDiabeteskost
Rundt madbrød
Fryseegnet
60 g / 2 dl havregryn
25 g gær
½ tsk. salt
425-475 g hvid hvedemel
1 spsk sesamfrø
5 dl vand
Sådan gør du:
  1. Overhæld 60 g havregryn (ca. 2 dl) med 2 dl kogende vand. Lad det afkøle.
  2. Rør 25 g gær ud i 3 dl lunkent vand. Tilsæt havregrød, 1/2 tsk salt og 125 g hvid hvedemel (ca. 2 dl).
  3. Bland 300-350 g hvedemel (5-6 dl) i lidt efter lidt, til dejen har en passende konsistens. Ælt dejen godt.
  4. Stil den tildækket til hævning 45 min.
  5. Form dejen til et rundt brød på bageplade. Lad brødet efterhæve ca. 20 min.
  6. Pensl med vand og drys med 1 spsk sesamfrø (ca. 10 g).
  7. Bag brødet på nederste rille ved 200 grader ca. 30 min. Lad brødet afkøle på en bagerist.
  8. Brødet er fryse-egnet.
Tips!
I stedet for et stort brød, kan dejen deles og formes til 10 boller. Bagetid: 15-20 min. på midterste rille. Hvid hvedemel er formalet usigtet mel, der indeholder alle kim og skaldele.
Velbekomme!
Foto: Opskriften er fra 'Spis vel - Lev vel' udgivet af Diabetesforeningen, tlf. 66 12 90 06

Småretter og tilbehørBagværk
Fougasse er navnet på de dekorative og velsmagende brød. Faconen fremkommer ved, at man skærer i dejen, før brødene bages.
Sådan gør du:
  1. Bland de to slags mel i en stor skål. Smuldr gæren i melet og tilsæt salt og olie. Hæld vandet i melet og rør dejen sammen.
  2. Dæk skålen og lad dejen hæve til dobbelt størrelse – ca. 2 timer.
  3. Vend dejen ud på et bord drysset med durummel og drys lidt durummel på overfladen.
  4. Del dejen i 6 stykker og vend dem i mel. Klap eller træk dem ud i ovaler på ca. 10 x 20 cm.
  5. Skær et snit i midten og derefter 2-3 skrå snit i hver side – uden at skære igennem kanten.
  6. Åben snittene, så de bliver til huller og læg brødene på bageplader med bagepapir. Lad dem efterhæve, mens ovnen varmer op til 250 grader.
  7. Bag brødene ca. 12 min. og læg dem på en rist til afkøling.
  8. Variationer: Ælt evt. grofthakkede oliven eller soltørrede tomater i olie i dejen inden den stilles til hævning. Eller krydr dejen med 1 tsk knust anisfrø og 1 tsk fintrevet appelsinskal. Eller tryk frisk rosmarin eller timian i brødene og dryp med olivenolie og drys med havsalt – inden de bages.
Tips!
Dejen kan også formes til to store brød.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Småretter og tilbehørBagværk
Hjemmebag er altid populært. Her er grove boller og flutes til både morgenmad, mellemmåltider, frokost og varm mad. De kan enten spises som tilbehør eller bruges til sandwich med lækkert fyld af skinke, fisk eller grønsager.
Boller og flutes med kerner
(12 boller eller 2 flute)
Dej med kerner
Arbejdstid: 20 min.
Hævetid: ca. 2 ½ time
Bagetid: ca. 20 min.
Fryse-egnet
15 g gær
ca. 500 g hvedemel
Forslag til fyld og smagstilsætning:
Tilbehør:
evt. smør
Sådan gør du:
  1. Rør smuldret gær ud i lidt af det lunkne vand og rør resten af vandet og kærnemælken i.
  2. Tilsæt kornblandingen og melet gradvist.
  3. Ælt dejen grundigt – den skal være fugtig og må ikke blive for tør. Kornene suger væske, mens dejen hæver. Lad den hæve 1 1/2 time.
  4. Tril en pølse af dejen og form 12 boller eller 2 flute. Læg bagepapir på en bageplade. Lad bollerne efterhæve 1 time og flute 45 min.
  5. Pensl evt. med sammenpisket æg og drys evt. med en med blanding af kerner og frø.
  6. Sæt bagepladen i midten af en 225 grader varm ovn. Bag boller ca. 15 min. og flute ca. 25 min.
  7. Bank på bunden af dem, for at høre om de er færdige. Det skal lyde hult. Lad dem køle af på en bagerist. Servér med smør.
Tips!
Bag brødet længe nok. Brød, der er bagt for kort tid, bliver klægt og kedeligt. Det er bedre at bage brødet lidt for meget end for lidt. Skorpen får mere farve og bliver tykkere. Er skorpen meget tyk, kan man pakke bagværket ind i et rent viskestykke, mens det er varmt, så bliver skorpen blødere.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri