Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

6 lækre opskrifter på skønne kringler

Der skal kringle på bordet - til fødselsdag, ved juletid, eller bare som en ekstra forkælelse til dine kaffegæster. Her får du 6 af Hjemmets allerbedste opskrifter på kringler:

 

★ Fødselsdagskringle
★ Rigmors kringle
★ Kringe med chokolade- og birkesfyld
★ Waleskringle
★ Galopkage med fyld
★ Julens lækrestre kringe (smager godt forår, sommer, efterår og vinter)

Annonce

Bagværk
Hip, hip, hurra! Her er en stor, festlig kringle fyldt med friske rabarber og sprøde solsikkekerner. Den kan sagtens laves i mindre portioner eller som boller. Arbejdstid: ca. 40 min. Hævetid: 45 min. Bagetid: ca. 40 min. Fryse-egnet
Sådan gør du:
  1. Smuldr smør i melet (evt. på en foodprocessor).
  2. Rør gæren ud i vand med sukker og rør det i melblandingen sammen med æggene. Ælt dejen, til den hænger sammen.
  3. Rul den ud til to stænger – ca. 1/2 cm tykke og 60 cm lange. Læg dem på en bageplade med bagepapir.
  4. Bland fyldet sammen. Læg fyldet på midten af stængerne og fold siderne om fyldet.
  5. Saml stængerne til en kringle ved at trykke dejen sammen med fingrene. Lad den hæve i 45 min. et lunt sted.
  6. Pensl med sammenpisket æg og drys evt. med perlesukker. Bag kringlen ved 200 grader i ca. 40 min. Læg evt. et stykke bagepapir over kringlen den sidste tid af bagetiden, hvis den bliver for mørk.
Velbekomme!

BagværkSøde sager og drikke
En hjemmelavet kringle er dejlig på ethvert kaffebord. Fyldet i kringlen er marcipan og nødder, som gør den ekstra lækker.
Rigmors kringle
Sådan gør du:
  1. Rør 50 g gær ud i 1 dl mælk.
  2. Smuldr 150 g smør i 300 g mel.
  3. Lav en fordybning i melblandingen, og kom gærvæden heri.
  4. Tilsæt 1 æg, 1 spsk sukker og 1/4 tsk salt. Ælt dejen godt.
  5. Tilsæt yderligere 25- 50 g mel.
  6. Stil dejen tildækket til hævning 30 min.
  7. Rul dejen ud til et aflangt stykke ca. 70 cm langt. Rør 100 g reven marcipan sammen med 1 æggehvide og 75 g hakkede nødder til fyld.
  8. Fordel fyldet ned langs midten af dejstykket. Saml dejen om fyldet, læg dejen på sammenføjningen, og form den til en kringle.
  9. Lad kringlen efterhæve 15 min. Pensl med æg og drys med perlesukker og hakkede nødder.
  10. Bag kringlen i ca. 40 minutter i en 200 grader varm ovn.
Velbekomme!

Bagværk
Hvorfor kringlen hedder Waleskringle, når den aldrig har været i nærheden af Wales, er et godt spørgsmål. Waleskringle er et gammelt dansk bagværk, som bages af både butterdej og vandbakkelsesdej og pyntes med glasur og gelé. Arbejdstid: 45 min. Bagetid: Ca. 30 min. Fryse-egnet
Sådan gør du:
  1. Vandbakkelsesdej:
  2. Bring fedtstof og vand i kog. Tilsæt melet under kraftig omrøring.
  3. Rør, til dejen er blank og slipper gryde og ske/piskeris. Tag gryden fra varmen og lad dejen svale lidt. Rør salt i.
  4. Pisk æggene sammen og kom dem i dejen lidt efter lidt, mens der piskes godt.
  5. Dejen skal være så fast, at den bevarer faconen.
  6. Optø butterdejspladerne. Rul hver plade ud halvanden gang længere.
  7. Læg dem i forlængelse af hinanden og form dem til en kringle.
  8. Sprøjt vandbakkelsesdejen igennem en sprøjtepose i zigzag-striber på tværs af butterdejen.
  9. Bag kringlen nederst i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min. Åbn ikke ovndøren de første 15-20 minutter af bagetiden, for så kan bagværket falde sammen. Lad den bagte kringle svale.
  10. Rør glasur af flormelis og vand og fordel det over kringlen. Sprøjt med en tynd stribe gelé.
Tips!
I stedet for en kringle, kan der bages en krans eller 2 stænger.
Velbekomme!

Bagværk
Det er nemt og hurtigt med bagepulverdeje, for her falder bagværket ikke sammen, og der er ingen problemer med gær, som får for megen varme. Selv nybegyndere og børn kan „lege“ og alligevel få et godt resultat. Arbejdstid: 20 min. Bagetid: ca. 35 min. Fryse-egnet
Sådan gør du:
  1. Bland mel og bagepulver i en skål og smuldr fedtstoffet heri.
  2. Tilsæt sukker og rør først mælken og derefter de sammenpiskede æg i.
  3. Skræl æblerne og skær dem i små terninger. Bland dem i sammen med rosiner, sukat og pomerans vendt i 1 spsk mel.
  4. Kom dejen ud på en bageplade med bagepapir og form den til en stor kage, ca. 2 cm tyk.
  5. Pensl med æg og drys med tesukker og mandelflager.
  6. Bag ved 200 grader i ca. 35 min
Tips!
Formes dejen til en kringle, er det en Galopkringle.
Velbekomme!

Bagværk
Bag en skøn julekringle til julens kagebord. Den har dejligt fyld og er ualmindelig velsmagende. Arbejdstid: 1 time Hævetid: 1 time Bagetid: 20 min. Fryse-egnet
Sådan gør du:
  1. Smelt smørret og lad det køle lidt af. Tilsæt mælken og opløs gæren i den lune væske (37 grader). Pisk ægget i og tilsæt mel, sukker, kardemomme og salt.
  2. Ælt dejen smidig og lad den hæve tildækket 30 min.
  3. Riv marcipanen groft og rør den sammen med blødt smør, sukker og fintrevet citronskal.
  4. Ælt dejen let igennem og rul den ud på et meldrysset bord, til en lang bane (ca. 20x80 cm).
  5. Fordel marcipanfyldet langs midten af dejen, drys med rosiner og tørret frugt og fold siderne op omkring fyldet.
  6. Læg dejen med samlingerne nedad på en bageplade med bagepapir, form den til en kringle og lad den hæve tildækket 30 min.
  7. Varm ovnen op til 225 grader. Pensl overfladen med sammenpisket æg og drys med snittede/ hakkede mandler og perlesukker.
  8. Bag kringlen midt i ovnen 18-20 min. og lad den afkøle på en rist.
Velbekomme!
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri