Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

6 lækre pizzaer

Hvis du skal du lave noget nemt og lækkert aftensmad til børn eller børnebørn, så er pizza altid et sikkert hit. Her får du 6 lækre pizza opskrifter, som helt sikkert vil bringe lykke hos de små.

  • Pizza med chorizo
  • Deep pan pizza med kødsovs
  • Pizza med tomat og parmaskinke
  • Pizza slices
  • Pizza a la Mexico
  • Pizza med røget laks

 

Annonce

Tærter, pizza og madpandekager
Pizza med chorizo
(2 personer)
Arbejdstid: 15 min.
Hævetid, dej: ca. 1 time
Bagetid: 10-12 min.
Kan fryses ubagt og bages frossen
Pizzadej:
15 g gær
1 tsk salt
1 spsk olivenolie
Fyld:
Sådan gør du:
  1. Rør gæren ud i lunkent vand og ælt de øvrige ingredienser i. Ælt dejen ca. 5 min. og lad den hæve til dobbelt størrelse ca. 1 time.
  2. Del dejen i to stykker, form dem til kugler og rul dem flade med en kagerulle.
  3. Fordél sovsen på dejen, så der holdes en kant fri på 1-2 cm. Hvis der bruges hakkede tomater, så krydr med tørret basilikum eller oregano, salt og peber. Læg osteskiver og pølseskiver oven på sovsen og bag pizzaerne ved stærk varme 225-250 grader midt i ovnen 10-12 min.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Tærter, pizza og madpandekager
Denne store, dejlige pizza vil med garanti gøre aftenens kok populær. Har du ikke en stor springform, kan du i stedet bruge to almindelige.
Deep pan pizza med kødsovs
(4 personer)
Arbejdstid: 40 min.
Hævetid: 1 time og 20 min.
Fryse-egnet
Pizzadej:
10 g gær
250 g hvedemel
1 spsk olivenolie
1 tsk salt
Kødsovs:
1 spsk olivenolie
1 tsk oregano
125 g revet ost
Salat:
1 bakke salatmiks
1 spsk olivenolie
Sådan gør du:
  1. Rør gæren ud i vandet i en røreskål. Tilsæt grahamsmel, hvedemel, olie og salt. Ælt dejen godt sammen, til den er blød og elastisk. Lad dejen hæve lunt til dobbelt størrelse.
  2. Brun kødet i olien i en gryde. Tilsæt løg, hvidløg og gulerødder og svits det med i et par minutter. Tilsæt tomater, salt, peber og oregano og lad sovsen småkoge, mens dejen hæver.
  3. Tryk dejen ud i en stor springform eller et tærtefad, smurt med lidt olie. Lad dejen hæve 20 min. Bred kødsovsen over dejen og drys ost på toppen. Bag pizzaen i ovnen ved 180 grader i ca. 30 min., eller til osten er let gyldenbrun.
  4. Tag pizzaen ud af springformen og anret den på et fad eller skærebræt.
  5. Skyl og tør salaten. Rør olie og eddike sammen. Vend dressingen med salaten og smag til med salt og peber.
  6. Drys hele basilikumblade over pizzaen og server den med salaten til.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Christine Bille Nielsen

Tærter, pizza og madpandekager
Pizza med tomat og parmaskinke
(4 stk.)
Arbejdstid: 30 min.
Hævetid: ca. 1 time
Bagetid: ca. 15 min.
Fryse-egnet
25 g gær
1 spsk groft salt
ca. 425 g hvedemel
Fyld:
2 spsk olivenolie
8-12 skiver lufttørret skinke
Drys:
Sådan gør du:
  1. Smuldr gæren og rør den ud i lidt af vandet i en skål. Tilsæt resten af vandet, olie og salt. Rør fuldkornshvedemel og derefter hvedemel i, indtil dejen er så fast, at den kan æltes.
  2. Ælt den grundigt, til den er glat og smidig. Læg dejen i en skål, dæk den til og lad den hæve i 1 time ved stuetemperatur.
  3. Ælt dejen igennem og rul den ud til fire pizzabunde. Læg dejen på bagepapir på en bradepande.
  4. Fyld: Pensl pizzaerne med olie. Fordél tomat og skinke på pizzabunden. Drys med ost.
  5. Bag pizzaerne ved 225 grader i 15-20 min., til de er gennembagte. Drys med basilikumblade ved servering.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Katrine Klinken

Tærter, pizza og madpandekager
Skal det være smart, så skær den hjemmebagte pizza i fine stykker, præcis som de gør på fastfood-restauranterne.
Hjemmebagte pizzaslices
4 personer
Arbejdstid: 30 min.
Tilberedningstid: 45 min. inkl. hævning
De ubagte pizzaer er fryse-egnede
25 g gær
1 tsk salt
200 g hvedemel
200 g durummel
2 fed hvidløg
1 lille (70 g) dåse konc. tomatpuré
¼ tsk salt
1 stort salathoved
2 spsk olivenolie
Sådan gør du:
  1. Opløs gæren i vandet i en stor skål. Tilsæt salt og de to slags mel og ælt dejen grundigt, til den er fast og glat. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse.
  2. Blend tomater med hvidløg, tomatpuré og salt. Riv mozzarellaen på den grove side af rivejernet. Varm ovnen op til 230 grader varmluft.
  3. Del dejen i to. Rul hver dej ud til en stor firkant i bagepladens størrelse. Læg de to pizzaer på bagepapir på hver sin bageplade.
  4. Smør tomatsovsen ud på begge pizzaer – helt ud til kanten. Fordel champignoner, peberfrugter og pølse jævnt over pizzaerne. Drys med reven mozzarella og oregano. Bag pizzaerne i ovnen i 10-15 min., til osten er smeltet, og pizza- bundene er lysebrune i kanten.
  5. Skyl og tør salaten grundigt. Bryd den i store stykker. Bland olie og eddike sammen og vend dressingen grundigt med salaten i en stor skål. Smag til med salt og peber.
  6. Skær eller klip pizzaen i store stykker, pynt med basilikumblade og servér salaten til.
Tips!
Smør lidt smør på tærtefadet under tærten. Så ligger den fast og glider ikke af fadet.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Christine Bille Nielsen

Relaterede opskrifter

Tærter, pizza og madpandekager
Pizza a la Mexico
Arbejdstid: 25 min.
Hævetid: 1 time
Bagetid: 10 min.
Ikke fryse-egnet
Dej:
15 g gær
1 tsk salt
1 spsk olivenolie
Fyld:
1 dåse kidneybeans
Sådan gør du:
  1. Rør gæren ud i lunkent vand og tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen 5-10 min. og lad den hæve til dobbelt størrelse (ca. 1 time).
  2. Rul to pizzabunde ud og læg dem på bageplader med bagepapir.
  3. Bland sovsen med majskerner og skyllede, afdryppede kidneybeans. Krydr med salt og peber og fordel blandingen på bundene.
  4. Drys med ost og bag dem ca. 10 min. ved 225-250 grader. Servér med friskhakket koriander.
Tips!
Fyldet kan udvides med 200 g stegt hakket oksekød.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Tærter, pizza og madpandekager
Her er en festlig pizza, der kan bruges til alle døgnets måltider. Pizzabunden bages med tomatsovs, og derefter lægges lækre skiver laks på toppen. Pizzaen er lidt atypisk og uden ost.
Pizza med røget laks
(2 pizzaer)
Arbejdstid: 30 min.
Hævetid: 1 time
Bagetid: 15-20 min.
Ikke fryse-egnet
Pizzadej:
15 g gær
1 spsk olivenolie
ca. 450 g hvedemel
Fyld:
Drys:
Sådan gør du:
  1. Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt og olie. Kom mel i lidt ad gangen og ælt dejen godt. Lad den hæve 1 time.
  2. Rul den ud til 2 pizzaer og læg dem på bagepapir på en bageplade.
  3. Smør tomatsovs på pizzabundene og bag ved 250 grader i 15-20 min., til pizzaerne er gennembagte.
  4. Rør cremefraiche med peberkorn. Anret lakseskiverne med cremefraicheblandingen på pizzaerne og drys med dild.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Katrine Klinken
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri