Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

6 opskrifter fra naturens skatkammer: Lav lækker mad med ukrudt!

Naturen er et sandt skatkammer af lækre råvarer, men nogle gange kan de mere 'ukurante' planter også bruges i forskellige lækre retter. Her får du 6 lækre opskrifter med ukrudt:

Annonce

Bagværk
Nyd bollerne som tilbehør, eftermiddagssnack eller til en god sandwich.
Sådan gør du:
  1. Rør gæren ud i lun mælk. Tilsæt olivenolie, salt og hvedemel (hold evt. lidt tilbage) og ælt dejen godt igennem.
  2. Ælt de rensede, hakkede ukrudtsblade i dejen og lad den hæve tildækket 1/2-1 time.
  3. Form dejen til boller, lad dem efterhæve 20-30 min. og bag dem i ovnen ved 225 grader i ca. 15 min.
Velbekomme!

Tærter, pizza og madpandekagerVegetarisk
De ristede pinjekerner sætter prikken over i’et på denne grønne tærte. Servér tærten som frokostret med en salat til eller som del af et måltid eller en buffet
Sådan gør du:
  1. Hak smør og mel til en grynet masse (gerne i en foodprocessor). Tilsæt salt og koldt vand og saml dejen. Pak den ind og lad den hvile koldt i min. 1 time.
  2. Tænd ovnen på 200 grader.
  3. Rul dejen ud og læg den i en tærteform. Prik bunden og forbag den 10 min.
  4. Pluk stilkene af skvalderkålen og skyl den grundigt. Slyng den tør og kom den i en gryde med smør. Vend rundt, til den falder let sammen, tilsæt fløden og lad det koge igennem. Smag til med revet muskat, salt og peber og lad det afkøle.
  5. Blend æggene sammen med hytteost og tilsæt skvalderkålen.
  6. Fordel fyldet i den forbagte bund og bag tærten ved 180 grader i ca. 35 min.
  7. Rist hele pinjekerner eller mandelflager gyldenbrune på en tør pande.
  8. Drys dem over tærten og servér.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Skyl urterne grundigt og slyng dem tørre. Fjern stængler fra brændenælder og skvalderkål og hak urterne fint.
  2. Pisk æggene sammen med mel og rør de hakkede urter i.
  3. Tilsæt evt. lidt mere mel, hvis farsen flyder ud.
  4. Steg som frikadeller på en pande med olie og smør – ca. 6 min. på hver side.
Velbekomme!

Relaterede opskrifter

Vegetarisk
Her har vi valgt at blende de grønne sager sammen med æggene. Man kan også blot vende dem på panden sammen med svampene og hælde den sammenpiskede æggemasse over.
Sådan gør du:
  1. Rens svampene og skær dem i kvarte.
  2. Brun dem på en pande med smør og tilsæt finthakket skalotteløg og hvidløg.
  3. Skyl ukrudtsbladene grundigt og slyng dem tørre. Overhæld dem med kogende vand og hæld dem på et dørslag.
  4. Blend æggene sammen med afdryppet ukrudt, mælk, salt og peber og hæld det over svampene.
  5. Bag æggekagen ca. 10 min.
  6. Pynt med tomater og lidt frisk skvalderkål og servér med brød
Velbekomme!

Relaterede opskrifter

Sådan gør du:
  1. Rens og skyl mælkebøtteblade og bellisblade grundigt og slyng dem tørre.
  2. Gem bellisblomsterne til pynt og mælkebøtteblomsterne til saft.
  3. Gnid brødet med det overskårne fed hvidløg og skær skorperne af.
  4. Skær brødet i grove tern og rist dem gyldne på en pande med olivenolie. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  5. Pisk dressingen sammen og vend den med salat og brød.
  6. Anret på tallerkner, pynt med bellisblomster og servér straks.
Tips!
Salaten kan udvides med hårdkogt æg og/eller ansjoser. Mælkebøttebladene kan blandes med rucolablade eller anden salat.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Skyl blomsterne grundigt og læg dem i en skål. Skær citronen i skiver og læg dem ved.
  2. Hæld kogende vand over og lad saften trække under låg i min. 12 timer.
  3. Si saften over i en gryde og tilsæt sukker.
  4. Kog det igennem, tilsæt evt. konserveringsmiddel og hæld saften på rengjorte flasker.
  5. Server saften fortyndet med 3-4 dele koldt vand eller til en festlig lejlighed: kold hvidvin.
  6. Saften skal opbevares i køleskab.
Velbekomme!
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge