Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

6 saftige burgere

Burgeren bliver ofte karakteriseret som usund fastfood, men med de rette fyld og tilbehør, så behøver man slet ikke at skamme sig over at spise den. Gennem de seneste par år er der dukket flere og flere burgerrestauranter op landet, hvis menukort udelukkede består af burgere i fantasifulde varianter. I denne kogebog får du 6 forskellige burgervarianter: En klassisk med bacon, en amerikaner med ost, en med champignon a la creme, en med laks og rejer, en vegetarisk med linsebøf og tzaziki og sidst med ikke mindst en rigtig herreburger med peberbøf. Du får også den bedste opskrift på hjemmebagte burgerboller. Velbekomme ♥

Annonce

Kød
Prøv en klassisk baconburger med HP-sovs.
Baconburger
4 personer
Arbejdstid: 20 min.
Stegetid: 15 min.
Ingredienser:
1 skive lyst brød
2 spsk mælk
Endvidere:
Sådan gør du:
  1. Skær skorperne af brødet og riv det i små stykker. Mos det sammen med mælken og ælt massen i kødet sammen med HP-sovs, salt og peber.
  2. Del farsen i 4 portioner og form dem til bøffer.
  3. Steg baconskiverne sprøde på en pande og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
  4. Steg nu bøfferne på panden 4-5 min. på hver side.
  5. Rist bollerne let og smør dem med mayonnaise.
  6. Læg dem sammen med salat, tomat, bøffer og bacon.
Tips!
Ved at ælte kødet sammen med lidt udblødt brød, forbliver bøfferne saftige, selv om de gennemsteges. Steg evt. tomatskiverne et par min. på panden, inden de lægges i burgeren. Ælt evt. lidt knust hvidløg sammen med kødet. Baconburger er ikke fryse-egnet.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Kød
Cheeseburger
Arbejdstid: 20 min.
Stegetid: 10 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
½ spsk olie
4 skiver ost
Endvidere:
Sådan gør du:
  1. Ælt kødet sammen med salt og peber og form det til 4 bøffer.
  2. Steg dem på en varm pande med olie 4-5 min. på hver side.
  3. Læg osten på bøfferne de sidste 2 min. af stegetiden og lad den akkurat smelte.
  4. Rist bollerne og smør „underne“ med ketchup og „overne“ med sennep.
  5. Fyld dem med salatblade, bøffer, tomat, løgringe og syltede agurker.
Tips!
Kødet kan evt. æltes sammen med udblødt brød, så det forbliver saftigt trods gennemstegning. 2. Hvis det skal være lidt anderledes, så brug italiensk mozzarella eller blåskimmelost i stedet for almindelig fast ost.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Sådan gør du:
  1. Halvér kyllingekødet på den flade led og krydr med salt og peber. Brun kødet på en pande med smør og drys med krydderurteblade.
  2. Skru ned til middelvarme og steg yderligere 3 min. på hver side.
  3. Brun de rensede svampe på panden og tilsæt skalotteløg og hvidløg. Steg et par min. under omrøring og hæld fløden ved.
  4. Kog det igennem under omrøring til cremet konsistens og smag til med salt og peber.
  5. Anret kødet i ristede boller med salatblade og svampecreme.
Tips!
Kødet er serveret på ristet brød med svampecreme – i sæsonen gerne blandet med kantareller eller andre vilde svampe. 2. Hakket kyllingekød kan æltes sammen med lidt finthakkede krydderurter, salt og peber og formes til bøffer. Steges ca. 5 min. på hver side.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Sådan gør du:
  1. Vend kødet i knuste peberkorn og drys med salt.
  2. Brun det på en pande med lidt smør og olie.
  3. Skru ned til middelvarme og steg videre 4-5 min. på hver side. Tag kødet af panden og hold det varmt.
  4. Steg skalotteløg og hvidløg på panden og tilsæt rødvin. Kog det næsten væk og tilsæt bouillon.
  5. Kog det igennem og tilsæt cremefraiche og sennep.
  6. Kog det cremet og smag til med salt og peber.
  7. Skær kødet i tynde skiver og anret i ristede boller med sovs og brøndkarse eller rucolasalat.
Tips!
Hakket kød formes til bøffer, vendes i knust peber og steges ca. 5 min. på hver side.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Fisk
Lakseburger med reje/dildcreme
(2 personer)
Arbejdstid: 20 min.
Stegetid: 8 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
½ spsk olie
Reje/dildcreme:
Endvidere:
Sådan gør du:
  1. Krydr laksen med salt og peber og steg den på en varm pande med lidt olie 3-4 min. på hver side.
  2. Reje/dildcreme: Rør cremefraiche sammen med rødløg, rejer og dild og smag til med salt og peber.
  3. Rist brødet let. Bryd laksen i flager og anret på brødet med salatblade og reje/dildcreme.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Svits løg og hvidløg bløde i olie og kom dem i en foodprocessor sammen med de afdryppede linser og brød.
  2. Kør det til mos og tilsæt krydderier.
  3. Smag til med salt og peber og form massen til 2 bøffer. Steg dem på en pande med lidt olie 3 5 min. på hver side.
  4. Anret i letristede boller med salat og tzatziki: Hæld yoghurten i et kaffefilter i en sigte og lad den dryppe af mindst 20 min.
  5. Flæk agurken og skrab kernerne ud. Snit den i skiver, vend dem i en skål med ¼ tsk salt og lad dem trække 20 min.
  6. Tør dem og vend dem i den afdryppede yoghurt sammen med cherrytomater, hvidløg og friskkværnet peber.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Småretter og tilbehørBagværkVegetarisk
Burgerboller
(12 stk.)
Arbejdstid: 45 min.
Hævetid: 1½ time
Bagetid: 15 min.
Fryse-egnet
Ingredienser:
50 g smør
2½ dl mælk
1 dl vand
25 g gær
1 spsk sukker
2 tsk salt
1 æg
ca. 600 g hvedemel
Sådan gør du:
  1. Smelt smørret og tilsæt mælk og vand, så væsken kommer under 37 grader.
  2. Rør gæren ud i væsken og tilsæt sukker, salt, kardemomme og sammenpisket æg.
  3. Rør melet i dejen og ælt den godt igennem. Lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse – ca. 1 time.
  4. Vend dejen ud på et meldrysset bord og del den i 12 stykker. Form dem til boller og læg dem på 2 bageplader med bagepapir.
  5. Tryk dem flade og lad dem hvile, mens ovnen bliver 200 grader (varmluft).
  6. Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys med sesamfrø.
  7. Bag dem 12-15 min. og lad dem afkøle på en rist.
Tips!
Lav evt. rug-, fuldkorns- eller durumboller ved at erstatte 150 g hvedemel med rugmel, fuldkornshvede eller durum.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Relaterede opskrifter

Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri