Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

6 skønne desserter med smag af mokka

Skønne desserter til kaffeelskere - her byder vi på mokka granita, mandel-mokka-kage, honning-mokka-roulade, mini-mokka-cheesecake, mokka-chokolade-trifli og mokkakager

Annonce

Bagværk
Mini-mokka-cheesecake
12 stk.
Arbejdstid: 20 min.
Bagetid: 20 min.
Fryse-egnet
(12 stk.)
30 g smør
250 g flødeost
50 g sukker
2 æg
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 150 grader. Knus kiksene og rør dem sammen med smeltet smør.
  2. Pres kiksemassen ned i bunden af 12 muffinforme – evt. foret med papirforme.
  3. Pisk flødeost sammen med sukker og vanilje og pisk æggene i ét ad gangen.
  4. Tilsæt kaffe og cremefraiche og fordel cremen i formene. Bag dem ca. 20 min. og lad dem afkøle. Nydes bedst kolde (fra køleskab).
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Granita er en blanding af vand og sukker tilsat forskellig smag.
Mokka granita
2 personer
Arbejdstid: 10 min.
Frysetid: 1-2 timer
Fryse-egnet
60 g sukker
Sådan gør du:
  1. Kom kaffe og sukker i en gryde og varm det igennem, til sukkeret er helt smeltet.
  2. Tag gryden af varmen og tilsæt koldt vand og likør. Hæld væsken i en lav form og stil den i fryseren 1 times tid.
  3. Knus isen i krystaller og server i små glas – eller stil granitaen tilbage i fryseren til senere brug.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Bagværk
Mandel-mokka-kage
1 kage til ca. 8 personer
Arbejdstid: 20 min.
Bagetid: 30 min.
Fryse-egnet
75 g mandler
125 g hvedemel
50 g smør
100 g farin
1 æg
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 180 grader. Mal mandlerne fint og bland dem med mel og bagepulver.
  2. Pisk smør og sukker til creme og pisk ægget i. Vend mandelmel og kaffe i dejen og fyld den i en smurt form (ca. 20 cm).
  3. Bag kagen midt i ovnen ca. 30 min. og lad den afkøle.
  4. Pisk fløden til blødt skum og smag til med sigtet flormelis og fintrevet appelsinskal. Server kagen med appelsin-flødeskum.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Bagværk
Honning-mokka-roulade
1 roulade til 8-10 personer.
Arbejdstid: 25 min.
Bagetid: 8-10 min.
Ikke fryse-egnet
125 g honning
125 g hvedemel
Creme:
125 g smør
125 g flormelis
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader. Rør æggeblommerne godt sammen med honning, farin og fintrevet appelsinskal. Pisk æggehviderne stive med sukker.
  2. Sigt mel sammen med bagepulver og kanel og vend det i dejen skiftevis med æggehviderne. Bred dejen ud på en bageplade med bagepapir og bag kagen midt i ovnen 8-10 min. Vend den straks ud på et stykke bagepapir drysset med sukker og læg et fugtigt klæde over.
  3. Rør smørret blødt og rør sigtet flormelis i. Tilsæt æggeblomme og stærk kaffe.
  4. Træk bagepapiret af rouladebunden og fordel cremen over kagen. Rul den tæt sammen og stil den køligt indtil servering.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Mokka-chokolade-trifli
2 personer
Arbejdstid: 15 min.
Kogetid: 3 min.
Ikke fryse-egnet
½ + 1 dl piskefløde
Sådan gør du:
  1. Smelt chokoladen sammen med ½ dl fløde og ½ dl kaffe og lad det køle af.
  2. Pisk resten af fløden til skum og vend det sammen med chokoladen.
  3. Vend makronerne med kaffe og læg dem lagvist med chokoladecreme i 2 portionsglas. Stil dem koldt indtil servering.
Tips!
Hvis cremen er for tynd, kan den piskes op med en håndmikser.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Bagværk
Mokkakager
Ca. 20 stk.
Arbejdstid: 20 min
Bagetid: 15 min.
Ikke fryse-egnet
60 g smør
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 180 grader. Bland de to slags mel med den fintmalede kaffe.
  2. Rør smør og farin cremet og rør kaffemelet i, til det bliver en sammenhængende dej.
  3. Tril dejen til 20 kugler og læg dem på en bageplade med bagepapir. Tryk dem flade med en gaffel og bag kagerne ca. 15 min.
  4. Lad dem stå et par min. på pladerne, før de flyttes over på en rist til afkøling. Opbevar i kagedåse.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri