Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

6 skønne kyllingeretter fra hele verden

Sæt spændende smag på hverdagens kylling. Her er inspiration fra lande, hvor kylling lige som herhjemme ofte sættes på middagsbordet. Her byder vi på:

 

  • Spansk kylling
  • Indisk tandoorikylling
  • Ungarsk paprikakylling
  • Kylling som i Normandiet
  • Caribiske kyllingepakker
  • Indiske kyllingespyd
Annonce

Fjerkræ
Spansk kylling
(2 personer)
Arbejdstid: 20 min.
Stege/kogetid: 20 min.
Ikke fryse-egnet
1 spsk olivenolie
1-2 fed hvidløg
1 tsk oregano
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Krydr kyllingebrysterne med salt og peber og brun dem i en sauterpande med olie. Tag dem op og steg nu fintsnittet løg, hvidløg og peberfrugt 5-8 min. Tilsat oregano, salt og peber og hæld tomater og bouillon ved. Giv det et opkog og læg kødet ned i sovsen. Skær de afdryppede artiskokhjerteri kvarter og læg dem ved. Lad retten simre under lag ca.10 min. og smag til med salt og peber. Drys med oliven og server med kogte ris.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Fjerkræ
Indisk tandoorikylling
(2 personer)
Arbejdstid: 15 min.
Marinering: min. 1 time
Stegetid: 15 min.
Ikke fryse-egnet
1 ⁄2 tsk stødt ingefær
1⁄2 tsk salt
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Rør yoghurten sammen med tandoori krydderi. Prik kødet med en gaffel og vend det i yoghurten. Stil det i køleskab min. 1 time (og gerne natten over). Tag kødet op af marinaden og steg det på en varm grillpande eller stegepande smurt med olie – 7-8 min. på hver side. Server f.eks. med salat og naan- eller pitabrød
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift Sandra Leigh Draznin

Fjerkræ
Ungarsk paprikakylling
(2 personer)
Arbejdstid: 20 min.
Stege/kogetid: 20 min.
Ikke fryse-egnet
3 spsk mel
1 spsk paprika
1 spsk olie
2 fed hvidløg
11⁄2 dl bouillon
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Skær kødet i tykke strimler. Bland mel, 2 tsk paprika, salt og peber og vend kødet heri. Brun det i en sauterpande med olie og tag det op. Steg nu fintsnittet løg og hvidløg 5 min. Tilsat bouillon og tomatpure og kog det igennem. Tilsat kødet og lad retten simre 5-8 min. Rør cremefraiche sammen med majsstivelse og 1 tsk paprika og rør det i retten. Varm det igennem under omrøring – men lad det ikke koge. Server med kartoffelmos eller kogte ris og persilledrys..
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Fjerkræ
Kylling som i Normandiet
(2 personer)
Arbejdstid: 20 min.
Stege/kogetid: 25 min.
Ikke fryse-egnet
1 spsk olivenolie
1⁄2 dl piskefløde
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Krydr kyllingebrysterne med salt og peber og brun dem i en sauterpande med olie. Tag dem op og steg nu fintsnittede skalotteløg og æblebåde ca. 5 min. Flamber evt. med calvados (overhæld med spiritus og antænd). Tilsæt cider og fløde og giv det et opkog. Læg kødet i sovsen og lad retten simre under låg i ca. 15 min. Smag til med salt og peber. Jævn evt. med majsstivelse. Drys med hakket persille og server med kogte eller stegte kartofler eller brød.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Fjerkræ
Caribiske kyllingepakker
(2 personer)
Arbejdstid: 15 min.
Kogetid: 20 min.
Ikke fryse-egnet
1-2 spsk kokosmel
2 tsk farin
1 spsk limesaft
1⁄2 spsk olie
1⁄4 tsk timian
1⁄4 tsk paprika
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 225 grader. Bland risene med fintsnittet peberfrugt, forårsløg, ananas og tilsæt kokos, farin og limesaft. Fordel det på 2 stykker smurt stanniol. Rør krydderiet eller krydderierne sammen med olie og vend kyllingebrysterne i. Læg dem oven på risene og luk pakkerne tæt. Læg dem på en bageplade og sæt dem i ovnen ca. 20 min.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Fjerkræ
Indonesiske kyllingespyd
(2 personer)
Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: 20-60 min.
Ikke fryse-egnet
Marinade:
1⁄4 tsk stødt chili
1 tsk farin
Dip:
ca. 1 dl vand
Sådan gør du:
  1. Kør alle ingredienserne til marinaden sammen i en lille hurtighakker. Skær kødet i tynde skiver og vend dem i marinaden. Lad dem trække 20-60 min. i køleskab. Træk kødet på spyd og steg det under grillen i ovnen eller på en grillpande – ca. 5 min. på hver side. Server med dip: Rør jordnøddesmør sammen med de øvrige ingredienser
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri