Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

6 skønne lækkerier med citron

Brug de sunde saftige citroner i lækre desserter og bagværk - her finder du opskrifterne på citronlinser, panna cotta med citron, en skøn citron-sandkage, nemme citron-muffins, den lækreste citronroulade og den friske og fnuglette engelske flødedessert med citron. Mums!

Annonce

Bagværk
Citron-sandkage
Arbejdstid: 20 min.
Bagetid: ca. 1 time og 15 min.
Fryse-egnet
250 g sukker
Glasur:
100 g flormelis
1-2 spsk kogende vand
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Rør smør med sukker, til det er hvidt og skummende. Tilsæt citronskal.
  2. Tilsæt et æg ad gangen og rør godt mellem hvert æg. Vend melet i til sidst.
  3. Hæld dejen i en smurt sandkageform på 1,5 l. Bag i ca. 1 time og 15 min. ved 175 grader. (Bagetiden er ca. 20 min., hvis man bruger en randform).
  4. Stik i midten af kagen, den skal bage videre, hvis der hænger dej på.
  5. Rør glasuren sammen og pynt kagen f.eks. med kagekrymmel.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken

Bagværk
Du finder grundopskriften nederst på siden.
Citrusmuffins med birkes
(12-18 stk)
Arbejdstid: 20 min.
Bagetid: 30 min.
Fryse-egnet
1-2 spsk blå birkes
Pynt:
50 g smør
3 spsk flormelis
Sådan gør du:
  1. Tilbered en portion grunddej med birkes og fintrevet skal af begge frugter. Og erstat halvdelen af kærnemælken med saft af citron og appelsin (1 dl).
  2. Fordel dejen i 12 muffinsforme og bag som beskrevet i grundopskriften.
  3. Pynt med glasur rørt af flødeost, blødt smør, flormelis og fintrevet citron- og/eller appelsinskal.
Velbekomme!

Relaterede opskrifter

Bagværk
Det er hurtigt at bage en roulade og rulle den med lækkert fyld. Rouladen her er bagt med kokos og citron, fyldt med citron-flødeostecreme og pyntet med ristet kokosmel.
En skøn citronroulade
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 8 min.
Fryse-egnet
Dej:
1 knsp salt
3 æg
150 g sukker
Creme:
3 spsk flormelis
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 250 grader.
  2. Sigt mel, kartoffelmel og bagepulver sammen og tilsæt salt.
  3. Pisk æggene luftige med en håndmikser og pisk sukkeret i.
  4. Pisk, til det bliver en tyk og luftig creme, og tilsæt fintrevet citronskal og 1-2 spsk citronsaft.
  5. Vend mel og kokos i æggemassen og bred dejen ud på en bageplade med bagepapir.
  6. Bag kagen midt i ovnen 5-8 min. Pas på, den ikke bliver for mørk.
  7. Vend straks kagen ud på et stykke bagepapir drysset med sukker, læg et viskestykke over kagen og lad den afkøle.
  8. Pisk flødeost sammen med cremefraiche, flormelis og fintrevet citronskal. Smag til med citronsaft.
  9. Træk bagepapiret af kagen og bred 2/3 af flødeostecremen ud på kagen. Rul den sammen til en roulade.
  10. Smør det sidste af cremen på rouladens overflade og drys med ristet kokosmel.
Velbekomme!

En frisk og fnuglet dessert med citron.
Engelsk flødedessert
(2-3 personer)
Arbejdstid: 15 min.
Kogetid: 3 min.
Ikke fryse-egnet
3 spsk sukker
1 ½ dl piskefløde
Sådan gør du:
  1. Kog citronsaft, fintrevet citronskal og sukker igennem, til sukkeret er opløst, og hæld det i en skål til afkøling.
  2. Pisk fløden let og tilsæt citronlagen. Pisk til flødeskumskonsistens. Vend evt. vin i cremen og fordél den i 2-3 små glas. Stil dem koldt indtil servering.
  3. Drys med muskat og pynt med citronmelisse.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Bagværk
Citronlinser
(12 stk)
Arbejdstid: 30 min.
Koge/bagetid: 20 min.
Fryse-egnet rå
Creme:
1½ dl vand
100 g sukker
Sådan gør du:
  1. Rul dejen ud og udstik 24 cirkler.
  2. Bag som beskrevet under „Linsedej”.
  3. Rør vand og majsstivelse sammen i en gryde og tilsæt fintrevet citronskal og 1 dl citronsaft.
  4. Kog det igennem under omrøring og rør sukkeret i. Tag gryden af varmen og pisk det kolde smør i.
  5. Pisk æggeblommerne i og hæld cremen i en skål. Fordel citroncremen i 12 linseforme foret med linsedej og dæk dem med dejcirkler.
  6. Knib dejen sammen i kanten og bag linserne ved 200 grader i ca. 15 min. Vend forsigtigt linserne ud af formene og lad dem afkøle på en rist.
Tips!
Cremen kan også bruges som fyld i medaljer eller forbagte linseskaller uden låg.
Velbekomme!

Relaterede opskrifter

Citron-panna cotta med bærsovs
(4 personer)
Arbejdstid: 30 min.
Kogetid: 10 min.
Køletid: 3 timer
Ikke fryse-egnet
Citron-panna cotta:
3 blade husblas
3 spsk sukker
2 dl mælk
Bærsovs:
75 g sukker
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Udblød husblassen i koldt vand.
  2. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom korn, fintrevet citronskal, sukker og mælk i en gryde og varm det langsomt op til lige under kogepunktet.
  3. Tag gryden af varmen, knug vandet af husblassen og smelt den i mælken.
  4. Tilsæt fløde og yoghurt og pisk det igennem. Smag til med citronsaft (ca. 4 spsk) og si cremen over i 4 kokotter eller forme smurt med en smule olie.
  5. Stil dem i køleskab min. 3 timer og gerne natten over.
  6. Kom bær og sukker i en gryde og kog det igennem under omrøring.
  7. Blend evt. halvdelen og vend det tilbage i resten. Lad det afkøle.
  8. Dyp kokotterne i varmt vand og vend desserterne ud på tallerkner.
  9. Pynt med bærsovs og citronmelisse.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri