Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

6 skønne opskrifter med æg

Æg er en nem og lækker ingrediens at bruge i mad. Og på grund af ægs høje proteinindhold, så fylder de ekstra godt i maven. Her byder vi på:

Påskeklassikeren 'Skidne æg' - eller æg i sennepssovs

Æg & bacon

Æggekage med røget flæsk

Æggekage med røget ål

Æggekage sommergrønt

Æggemad med urtemayonaise

Annonce
Sådan gør du:
  1. Lav en opbagt sovs af smør, mel, bouillon og mælk. Smag til med sennep, salt og peber.
  2. Kog æggene smilende ca. 8 min. Fordel sovsen i 2 varme tallerkner og læg halve pillede æg i.
  3. Drys med fintsnittet purløg, hakket persille og/eller kørvel og servér straks.
Tips!
Drys evt. lidt hakket sprødstegt bacon over – det smager godt.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin

Småretter og tilbehørSandwich og wraps
Arbejdstid: 10 min. Bagetid: 2 min. Ikke fryse-egnet
Sådan gør du:
  1. Læg baconskiverne mellem 2 stykker køkkenrulle og steg dem sprøde i mikroovnen ved fuld effekt 2 min.
  2. Smør brødet med dijonnaise og læg det sammen med salatblade, skiver af æg (eller røræg eller æggekage) og peberfrugt samt bacon.
  3. Eller anret blot som et stykke åbent smørrebrød.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Fisk
Æggekage er skøn sommermad på den nemme måde – her serveres æggekagen med røget makrel. Røget sild, ål, laks eller hellefisk kan også bruges.
Æggekage med røget fisk
2-3 personer
Æggekage med røget fisk
Arbejdstid: 20 min.
Bagetid: 12-15 min.
6 æg
1-2 spsk flødeost
1 bdt dild
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Pisk æggene godt sammen med flødeost, fintsnittet dild, salt og peber. Vend kartofler og ærter i. Varm en pande med olie eller smør og hæld æggemassen på. Bag æggekagen ved middelvarme ca. 12 min.
  2. Befri den røgede fisk for skind og ben og del den i mindre stykker. Fordél fiskestykkerne over æggekagen og pynt evt. med dild.
  3. Servér straks med groft brød.
Tips!
Æggekage med røget fisk er ikke fryse-egnet.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift:Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Sådan gør du:
  1. Pisk æggene sammen med salt og peber.
  2. Skær ålen i mindre stykker og rist dem 1 min. på en lille pande med smør.
  3. Hæld æggemassen over og bag æggekagen 6-8 min.
  4. Træk æggemassen igennem et par gange undervejs, så den bager jævnt over det hele.
  5. Vip æggekagen over på et lille fad og drys med fintklippet purløg.
  6. Servér straks med brød til.
Tips!
Rist evt. lidt skivede kogte kartofler på panden, før ål og æg tilsættes.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard, Peter Kam, Jesper Glyrskov og Jes Buusmann/ Opskrift af: Jutta Rømert, Hanne Bloch og Sandra Leigh Draznin

Vegetarisk
At gøre en eller to af ugens måltider grønne er sundt for både kroppen og pengepungen.
Sådan gør du:
  1. Steg løgene bløde og blanke på en pande med olie eller smør.
  2. Tilsæt peberfrugt og steg under omrøring i 5 min.
  3. Tilsæt kartofler og varm det igennem.
  4. Pisk æg, mælk og mel godt sammen og krydr med salt og peber. Vend spinat eller ærter i grønsagerne og hæld æggemassen på panden.
  5. Bag æggekagen ved middelvarme i ca. 15 min.
  6. Pynt med tomater og purløg og servér med brød.
Tips!
Æggekage med sommergrønt er ikke fryse-egnet.
Velbekomme!

Relaterede opskrifter

Sådan gør du:
  1. Kog grønsagerne ca. 5 min., til de er møre og lad dem køle af. Kog æggene hårde, pil dem, og skær dem i både.
  2. Hjemmerørt mayonnaise: Rør æggeblommen med salt og tilsæt sennep og citronsaft. Tilsæt olien dråbevist, indtil æggeblommen bliver tyktflydende. Rør derefter olien i mayonnaisen i en tynd stråle, til den er cremet.
  3. Bland grønsagerne sammen med mayonnaisen og smag til med karry, salt og peber.
  4. Læg salatblad på brødskiverne, derpå stykker af æg og urtemayonnaise. Pynt med karse.
Tips!
Hvis mayonnaisen skiller, tilsættes straks 2 tsk. koldt vand, og den røres ensartet og tyk igen. Hvis den ikke bliver tyk igen, begyndes forfra med en ny æggeblomme.Den skilte portion røres så i lidt efter lidt i stedet for olie.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard Opskrift Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge