Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

6 skønne opskrifter med græskar

Lige nu er det sæson for græskar, så vi har fundet 6 dejlige retter, som alle indeholder græskar i forskellig form:

  • Græskartærte med gorgonzola

  • Græskarsuppe med karry og kokosmælk

  • Kalkunmedaljoner med græskarpuré og grønkålssalat

  • Bagt hokkaido-græskar

  • Ingefærsyltet græskar

  • Græskarkage

Annonce

Småretter og tilbehørTærter, pizza og madpandekagerVegetarisk
Græskartærte med gorgonzola
(2 personer)
Arbejdstid: 40 min.
Bagetid: ca. 15 min.
Fryse-egnet
Fyld:
2 spsk olivenolie
Tærtedej:
100 g smør
100 g hvedemel
½ tsk groft salt
ca. 2 spsk koldt vand
Sådan gør du:
  1. Lav tærtedejen: Skær koldt smør i mindre stykker, og smuldr det med grahams- og hvedemel og salt, evt. i en foodprocessor, så det kommer til at ligne reven ost.
  2. Tryk dejen sammen med vand uden at ælte den. Del dejen i to, rul ud i cirkler på ca. 15 cm og læg dem på bagepapir.
  3. Skræl græskar, fjern kernerne og skær græskarkødet ud i terninger på 1 x 1 cm.
  4. Vend dem i olivenolie med rosmarin og fordel fyldet på midten af dejen. Fold et par cm op om fyldet.
  5. Sæt straks tærterne i en 225 grader varm ovn og skru den ned til 175 grader. Bag ca. 15 min.
  6. Drys med smuldret gorgonzola, når græskarret begynder at tage lidt farve.
  7. Bag med osten til den smelter ca. 5 min. Drys med peber før servering.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken

Supper
Græskarsuppe med karry og kokosmælk
(2 personer)
Arbejdstid: 20 min.
Koge/stegetid: 25 min.
Fryse-egnet
1 fed hvidløg
1-2 tsk karry
1 spsk olie
1 dåse kokosmælk
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Svits finthakket løg, hvidløg, ingefær og karry i en gryde med olie ca. 5 min.
  2. Skær skrællen af græskarret og skær den i både. Skrab frø og kerner ud og skær frugtkødet i tern.
  3. Vend dem i gryden og tilsæt kokosmælk og bouillon.
  4. Lad suppen simre, til alt er mørt – ca. 20 min.
  5. Blend suppen jævn og smag til med ca. 1 spsk citrussaft, salt og peber.
  6. Servér med brød.
Tips!
Tilsæt evt. lidt rejer eller kogt kyllingekød inden servering.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Kød
Lækre kalkunmedaljer med grønt til
Kalkunmedaljoner med græskarpuré og grønkålssalat
Arbejdstid: 45 min.
Koge/stegetid: 20 min.
4 stk. (ca. 650 g) kalkunbryst i skiver
1 spsk smør
1 spsk olie
Græskarpuré:
2-3 store (250 g skrællede) melede kartofler
Grønkålssalat:
50 g rosiner
Sådan gør du:
  1. Brun kødet på en pande i gyldentbrunt smør og olie. Krydr med salt og peber. Steg kødet færdigt, ca. 4 min på hver side, ved middel varme.
  2. Græskarpuré: Skræl græskarret, skær det over og fjern kernerne. Kog stykker af græskar med kartofler i usaltet vand. Hæld kogevandet fra, men gem det i en skål.
  3. Mos græskar og kartofler med et piskeris eller blender. Tilsæt cider eller hvidvin, fløde, muskatnød og peber. Juster konsistensen til passende med kogevand. Smag til med salt. Drys med friskhøvlet parmesanost.
  4. Salat: Snit kålbladene meget fint. Tilsæt appelsinsaft, olivenolie og rosiner. Servér kalkunmedaljonerne med grønkålssalaten og græskarpuré, drys med parmesanost.
Tips!
Kalkunmedaljoner er fryse-egnet.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Sådan gør du:
  1. Vask græskarret godt. Flæk det og fjern kernerne.
  2. Skær græskarret i både eller stykker. Bag dem møre i ca. 40 min. ved 175 grader. Skrællen bliver mør og kan spises.
  3. Servér med salat, citronsaft eller cremefraiche. Krydr med salt og peber.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Katrine Klinken

Småretter og tilbehørVegetarisk
Ingefærsyltet græskar
(ca. 1½ liter)
Arbejdstid: 1 time
Kogetid: 40 min.
Ikke fryse-egnet
4 dl eddike
4 dl vand
400 g sukker
1 stk hel kanel
¼ tsk salt
Sådan gør du:
  1. Skær græskarret i både og skrab kernerne ud. Skær skrællen af og skær frugtkødet i terninger eller skiver.
  2. Sæt de øvrige ingredienser over i en stor gryde og kog dem igennem under omrøring.
  3. Vend græskarstykkerne i lagen og lad dem simre møre – det tager ca. 35 min.
  4. Fordel græskar og krydderier i rengjorte glas og kog lagen ind til en tynd sirup.
  5. Hæld den i glassene og luk dem til med det samme.
Tips!
Brug et saftigt græskar – hokkaido- græskar kan være melede.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Kog græskar i ca. 20 min. Hæld vandet fra og blend græskarret til mos.
  2. Bland kiks og smør og læg massen i bunden af en springform.
  3. Rør flødeost med græskarmos, citronskal, flormelis og vaniljekorn. Tilsæt én æggeblomme ad gangen og vend stiftpiskede æggehvider og flødeskum i.
  4. Hæld det i formen og bag kagen ved 150 grader i ca. 45 min. Lad den køle af og servér med klementiner.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri