Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

6 skønne opskrifter på søde & salte crepes

Crepes er tynde pandekager – søde og salte. Server med sukker og/eller syltetøj – eller prøv crepes med de mange lækre slags fyld. Her har vi lavet 6 forskellige slags pandekager - prøv f.eks.:

 

Crepes med skaldyr

Crepes med spinat & æg

Crepes med æbler

Crepes med skinke & champignon

Crepes med mango & hindbær

Crepes med ananas & ingefær

 

Annonce

FiskTærter, pizza og madpandekager
Lækre sprøde pandekager med skaldyr & rejer.
Crepes med skaldyr
Arbejdstid: 15 min.
Koge/stegetid: 15 min.
Ikke fryse-egnet
Dej til pandekager/crepes
1 æg
1 dl mælk
Fyld:
1⁄2 spsk olie
100 g rejer
1 bdt purløg
Sådan gør du:
  1. Blend æg, mælk, mel og salt (til søde pandekager tilsættes også sukker) sammen til en glat dej og lad den hvile i køleskabet mindst 30 min. Tilsæt smeltet smør og bag dejen på en varm pande til ca. 4 pandekager. Beregn ca. 1⁄2 dl dej pr. pandekage.
  2. Sauter finthakket løg og peberfrugt blødt i olie ca. 8 min. og tilsæt skaldyrsblandingen. Varm det igennem og tilsæt mælkesovs.
  3. Giv det et opkog, og tilsæt rejer og fintsnittet purløg. Smag til med salt og peber og server i varme pandekager.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Tærter, pizza og madpandekagerVegetarisk
Lækre mad-pandekager til en vegetarisk aften.
Pandekager med spinat og æg
(2 personer)
Arbejdstid: 20 min.
Koge/stegetid: 10 min.
Pandekagerne er fryse-egnede
Dej:
1 æg
1 dl mælk
¼ tsk salt
Fyld:
15 g smør
2 æg
Sådan gør du:
  1. Blend æg, mælk, mel og salt sammen til en glat dej og lad den hvile i køleskabet 30 min.
  2. Tilsæt smeltet smør og bag dejen på en varm pande til ca. 4 pandekager. Beregn ca. ½ dl dej pr. pandekage.
  3. Varm skyllet og slynget (eller optøet) spinat igennem i en gryde med smør og krydr med salt og peber. Slå æggene ud på en pande med lidt smør og lad dem stege ca. 5 min.
  4. Servér de varme pandekager med spinat og spejlæg.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Tærter, pizza og madpandekagerSøde sager og drikke
Skønne dessert-pandekager med æble - server dem med vaniljeis eller creme fraiche.
Crepes med æbler
2 personer
1 æg
1 dl mælk
Fyld:
50 g sukker
2 spsk sukker
15 g smør
Tilbehør: cremefraiche eller vaniljeis
Sådan gør du:
  1. Blend æg, mælk, mel og salt (til søde pandekager tilsættes også sukker) sammen til en glat dej og lad den hvile i køleskabet mindst 30 min. Tilsæt smeltet smør og bag dejen på en varm pande til ca. 4 pandekager. Beregn ca. 1⁄2 dl dej pr. pandekage.
  2. Smelt sukker til gylden karamel i en gryde. Tilsæt æblemost og lad det koge jævnt og tykt – ca. 8 min. Skræl æblerne og skær dem i både.
  3. Vend dem med sukker og steg dem gyldne på en pande med smør. Anret varme crepes med æbler og sirup.
  4. Giv evt. en skefuld cremefraiche eller vaniljeis til.
Tips!
Opbevar pandekagerne i køleskab og varm dem op i en mikroovn eller på en pande med en smule smør.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Tærter, pizza og madpandekager
Lækre madpandekager med skinke- og champignonfyld.
Crepes med skinke & champignon
2 personer
Dej til pandekager/crepes:
1 æg
1 dl mælk
Fyld:
evt. 125 g grønne ærter
Sådan gør du:
  1. Blend æg, mælk, mel og salt (til søde pandekager tilsættes også sukker) sammen til en glat dej og lad den hvile i køleskabet mindst 30 min. Tilsæt smeltet smør og bag dejen på en varm pande til ca. 4 pandekager. Beregn ca. 1⁄2 dl dej pr. pandekage.
  2. Rens svampene og skær dem i kvarte. Rist dem på en pande med smør og tilsæt sovsen. Giv det et opkog og tilsæt skinke, ærter og fintsnittede forårsløg.
  3. Smag til med sennep, salt og peber og server i varme crepes.
Tips!
Opbevar pandekagerne i køleskab og varm dem op i mikroovn eller på en pande med en smule smør.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Lækre dessertpandekager med friske mango og lækre hindbær.
Crepes med mango & hindbær
2 personer
Dej til pandekager/crepes:
1 æg
1 dl mælk
Fyld:
2 spsk rørsukker
Tilbehør: evt.flødeskum eller vaniljeis
Sådan gør du:
  1. Blend æg, mælk, mel og salt (til søde pandekager tilsættes også sukker) sammen til en glat dej og lad den hvile i køleskabet mindst 30 min. Tilsæt smeltet smør og bag dejen på en varm pande til ca. 4 pandekager. Beregn ca. 1⁄2 dl dej pr. pandekage.
  2. Flæk vaniljestangen og skrab marven ud. Kom den i en gryde med sukker og vin og giv det et opkog.
  3. Halver mangoen på hver side af stenen og skær den i kvarte. Skær skindet af og skær frugtkødet i mindre stykker. Kom dem i gryden og lad dem simre 5 min.
  4. Tilsæt hindbær og kog det igennem. Server i varme crepes – evt. med flødeskum eller vaniljeis.
Tips!
Erstat evt. mango med 6 friske figner. Skær stilken af dem og skær dem i kvarte. Fortsæt som i opskriften.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Tærter, pizza og madpandekager
Nem og frisk dessert - ingefær og ananas i friskbagte pandekager.
Crepes med ananas og ingefær
2 personer
Dej til pandekager/crepes:
1 æg
1 dl mælk
15 g smeltet smør
Fyld:
1 stk. frisk ingefær
Tilbehør: evt. vaniljeis
Sådan gør du:
  1. Blend æg, mælk, mel og salt (til søde pandekager tilsættes også sukker) sammen til en glat dej og lad den hvile i køleskabet mindst 30 min. Tilsæt smeltet smør og bag dejen på en varm pande til ca. 4 pandekager. Beregn ca. 1⁄2 dl dej pr. pandekage.
  2. Riv appelsinskallen fint og pres saften. Kom det i en gryde sammen med 1 tsk fintrevet ingefær og honning eller sirup. Giv det et opkog.
  3. Skær ananassen i små stykker og vend dem i lagen. Lad det simre 5 min.
  4. Server i varme crepes og giv evt. en kugle vaniljeis til.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri