Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

6 skønne pandekageopskrifter

Pandekager er skønne i alle afskygninger, både madpandekager og dessertpandekager. Vi har fundet 6 lækre opskrifter til dig her:

 

♥ Tykke pandekager

♥ Pandekager med spinat og æg

♥ Speltpandekager med syltede bær

♥ Madpandekager med laksemousse og basilikum

♥ Æblepandekager med is

Majspandekager med kødsovs



Annonce

Tærter, pizza og madpandekagerSøde sager og drikke
Små, lækre pandekager til kaffen eller dessert.
Tykke pandekager
(4 personer - cirka 14 stk)
Arbejdstid: 20 min.
Hævetid: 1 time
Bagetid: 15 min.
Fryse-egnet
25 g gær
2 dl mælk
125 g hvedemel
1-2 tsk sukker
3 æg
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Rør gæren ud i lun mælk (ca. 35 grader) og tilsæt de to slags mel, sukker og kardemomme.
  2. Del æggene og rør blommerne i dejen.
  3. Lad den hæve tildækket 1 time.
  4. Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen.
  5. Bag dejen til små tykke pandekager på en pande med en smule smør. Brug evt. en blinispande.
  6. Servér pandekagerne med syltetøj eller æblemos.
Tips!
Hvis der ikke er tid til hævning, så erstat gæren med 2-3 tsk bagepulver. Vend det sammen med de to slags mel og brug kold mælk.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Tærter, pizza og madpandekagerVegetarisk
Lækre mad-pandekager til en vegetarisk aften.
Pandekager med spinat og æg
(2 personer)
Arbejdstid: 20 min.
Koge/stegetid: 10 min.
Pandekagerne er fryse-egnede
Dej:
1 æg
1 dl mælk
¼ tsk salt
Fyld:
15 g smør
2 æg
Sådan gør du:
  1. Blend æg, mælk, mel og salt sammen til en glat dej og lad den hvile i køleskabet 30 min.
  2. Tilsæt smeltet smør og bag dejen på en varm pande til ca. 4 pandekager. Beregn ca. ½ dl dej pr. pandekage.
  3. Varm skyllet og slynget (eller optøet) spinat igennem i en gryde med smør og krydr med salt og peber. Slå æggene ud på en pande med lidt smør og lad dem stege ca. 5 min.
  4. Servér de varme pandekager med spinat og spejlæg.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Lækre luftige pandekager bagt med spelt, og serveret med syltede bær.
Speltpandekager med syltede bær
4 personer
Arbejdstid: ca. 35 min.
Hviletid: ca. 30 min.
Bagetid: ca. 20 min. (når man bager på 2 pander)
Fryse-egnede
(15 pandekager)
4 æg
2 spsk sukker
ca. 1⁄2 liter mælk
Syltede frugter:
150 g sukker
Sådan gør du:
  1. Pisk æggene med mel, sukker og lidt mælk, til dejen er jævn og uden klumper. Tilsæt resten af mælken. Stil dejen i køleskab i mindst 30 min.
  2. Beregn 1⁄2 dl dej til hver pandekage og bag dem på begge sider på en slip let-pande (25 cm) i smør et par min.
  3. Syltede bær:
    Smelt sukkeret i en gryde. Tilsæt bærrene, lad dem slippe væske og kog i 4-5 min., til tranebærrene sprækker. Nyd pandekagerne sammen med de syltede bær.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken

Tærter, pizza og madpandekager
Lækre madpandekager til madpakken, til frokost eller på buffetten.
Madpandekager med laksemousse og basilikum
(8 personer)
Arbejdstid: ca. 60 min.
Hviletid: ca. 30 min.
Stege/kogetid: 30-45 min. (evt. på 2 pander)
Fryse-egnede (8 store pandekager)
3 æg
175 g hvedemel
3 dl mælk
ca. 1 dl vand
Fyld:
Sådan gør du:
  1. Pandekager: Pisk æg, salt og de to meltyper sammen. Tilsæt mælk lidt ad gangen og pisk dejen ensartet. Lad den hvile i køleskab i ca. 30 min. Rør evt. vand i, hvis dejen er for tyk.
  2. Varm panden godt op og kom olie og evt. smør på. Hæld et tyndt lag dej på og steg pandekagerne i 2-3 min. ved middelvarme på hver side, til de er lysebrune. Lad pandekagerne køle af.
  3. Fyld: Blend stykker af laks i en foodprocessor, til det har ensartet konsistens, og krydr med lidt salt og peber.
  4. Tilsæt fløde i en stråle, mens maskinen kører. Kør ikke for længe, da moussen kan skille.
  5. Smør den i et jævnt lag på madpandekagerne, tril dem tæt sammen og skær dem i skiver. Anret med basilikumblade, salat og tomat.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken

Tærter, pizza og madpandekager
Skøn dessert.
Æblepandekager med is
(4 personer - cirka 12 stk)
Arbejdstid: ca. 45 min.
Bagetid: ca. 30 min.
Fryse-egnede
150 g hvedemel
et drys fint salt
4 små æg
2 dl mælk
4 store (250 g) æbler (groftrevne)
2 spsk citronsaft
1 spsk sukker
Tilbehør:
små stykker frisk æble
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Bland mel, bagepulver, salt og kardemomme i en skål.
  2. Slå æggene ud i skålen og pisk godt sammen, til dejen er klumpfri, og pisk gradvist mælk i.
  3. Vend revet æble sammen med citronsaft og rør det i dejen med sukker.
  4. Smelt lidt smør på en varm pande og kom et par skefulde dej på til hver pandekage. Steg i 3-4 min. på hver side.
  5. Nyd de lune æblepandekager med vaniljeis og stykker af frisk æble. Pynt med citronmelisse.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken

Tærter, pizza og madpandekager
Majspandekager med kødsovs
(4 personer)
Arbejdstid: 45 min.
Hviletid: ca. 30 min.
Stege/kogetid: 30-45 min. (evt. på 2 pander)
Fryse-egnet (hvis kødet ikke er optøet)
Majspandekager:
3 æg
75 g majsmel
125 g hvedemel
Kødsovs:
1 spsk olie
Avocadosalat:
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Pisk æg, salt, majsmel og mel sammen. Tilsæt gradvist vand og evt. øl og pisk, til dejen er ensartet. Lad dejen hvile i køleskab i mindst 30 min. Rør evt. mere vand i, hvis dejen er for tyk.
  2. Varm panden godt op med olie. Hæld ca. ½ dl dej på panden og steg pandekagen, til den er lysebrun (et par min. på hver side).
  3. Kødsovs: Steg løgene klare i olie i en tykbundet gryde og tilsæt kødet med chili og peberfrugt.
  4. Steg i nogle min. og tilsæt tomat, salt, krydderurter og bønner. Kog i ca. 10 min. og spæd evt. med vand, hvis retten er for tør. Smag til med salt, krydderurter og chili.
  5. Bland salat med avocado, limesaft og rødløg og krydr med salt og peber.
  6. Servér lune pandekager med kødfyld og avocadosalat.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri