Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

6 slags skønne cookies til kaffen

Findes der noget bedre end en hjemmebagt småkage til kaffen? Her har vi fundet 6 lækre amerikanske varianter frem – de amerikanske småkager, eller ’cookies’, som de hedder, er lidt større end en almindelig småkage og har som regel en eller flere slags fyld.

 

Her byder vi på: Chokoladesmåkager med ingefær, cookies med chokolade, gulerodscookies, cookies med masser af fyld, peanutbuttercookies og cookies med chokolade og pekannødder. Du finder alle opskrifterne her:

Annonce

Bagværk
Her har vi brugt den lækre peanutbutter eller jordnøddesmør i sprøde lækre småkager.
Peanutbutter-cookies
40 stk.
Arbejdstid: 40 min.
Bagetid: 10 min.
Ikke fryse-egnet
100 g smør
100 g farin
100 g sukker
3 spsk mælk
200 g hvedemel
½ tsk bagepulver
½ tsk natron
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader. Pisk peanutbutter, smør, farin og sukker cremet og tilsæt æg, mælk og vaniljesukker. Sigt mel, bagepulver og natron sammen og rør det i dejen sammen med de saltede peanuts.
  2. Form dejen til ca. 40 valnøddestore kugler og læg dem med god plads på bageplader med bagepapir. Giv dem et tryk med en gaffel og pres evt. lidt flere peanuts på dem som pynt.
  3. Bag kagerne 8-10 min. – de skal være gyldenbagte og sprøde udenpå og bløde indeni. Lad dem stå et par min. på pladerne, før de flyttes til afkøling på en rist. Opbevar cookies i en kagedåse.
  4. Erstat evt. de saltede peanuts med grofthakket mørk chokolade, rosiner eller soltørrede bær.
Tips!
Peanutbutter er en slags smør tilberedt af knuste ristede jordnødder. Det skal helst kun indeholde jordnødder og en smule salt – tjek varedeklarationen, for nogle producenter tilsætter både sukker og fedtstof. Peanutbutter bruges mest som smørepålæg, specielt i USA og Holland. Men i asiatiske og afrikanske lande bruges det også som smagsgiver i både kolde og varme retter.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Cookies med chokolade
(ca. 20 stk.)
Arbejdstid: 20 min.
Bagetid: 7-8 min.
Dejen er fryseegnet
Ingredienser:
175 g hvedemel
½ tsk bagepulver
125 g smør
150 g farin
75 g nødder
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Sigt mel og bagepulver sammen.
  3. Pisk smør og farin cremet og tilsæt vanilje og æg.
  4. Rør melblandingen i og tilsæt grofthakkede nødder og chokolade.
  5. Sæt dejen med skeer (ca. 30 g pr. kage) og god plads på bageplader med bagepapir og bag kagerne 7-8 min. – til de er gyldenbrune i kanten.
  6. Lad dem stå på pladerne 5 min., før de flyttes over på en rist til afkøling.
  7. Opbevar i en kagedåse.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin

BagværkSøde sager og drikke
Lækre cookies med pekannødder og chokolade.
Cookies med chokolade og pekannødder
(Cirka 24 stk)
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 2 x 10 min.
Ikke fryse-egnede
150 g hvedemel
100 g sukker
½ tsk groft salt
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Bland hvedemel og bagepulver og smuldr det med smør i en foodprocessor. Kør til ensartet konsistens, og tilsæt brun farin, sukker, salt og chokolade. Saml dejen med æg.
  2. Del dejen, og tril til kugler. Sæt dem på bagepapir på to bageplader med et par cm’s afstand mellem hver kage, da dejen flyder ud under bagningen. Tryk et par fingre i hver kage, og sæt en nøddekerne i hver.
  3. Bag i en 175 grader varm ovn. Lad kagerne køle af på pladen i 5-10 min., til de er faste. Kan opbevares i en lufttæt dåse.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken
Sådan gør du:
  1. Pisk smør og sukker cremet og pisk farin, æg og vaniljesukker i.
  2. Sigt melet sammen med bagepulver og rør det i dejen sammen med salt.
  3. Rør frugt, nødder og chokolade i dejen. Del dejen i to dele og form dem til tykke pølser. Pak dem ind og sæt dem i køleskabet mindst 1 time.
  4. Bagning: Varm ovnen op til 180 grader varmluft.
  5. Skær dejen i 2 cm tykke skiver og læg dem med god plads på bageplader med bagepapir.
  6. Bag kagerne 12-15 min. og lad dem afkøle på pladerne 5 min., før de flyttes over på en rist.
  7. Læg de afkølede kager i en kagedåse.
Tips!
Dejen kan fryses rå, og så er det nemt at bage cookies: Tag dejen ud og lad den tø op. Det tager 1 times tid. Skær dejen i skiver og bag kagerne.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Bagværk
Lækre cookies, der smager lige så skønt som en gulerodskage. De kan også serveres med flødeostglasur, hvis det skal være ekstra lækkert.
Gulerodscookies
Ca. 24 stk.
Arbejdstid: 25 min.
Bagetid: 15 min.
Ikke fryse-egnet
200 g hvedemel
½ tsk bagepulver
¼ tsk salt
75 g farin
50 g sukker
75 g rosiner
Sådan gør du:
  1. Varm ovnen op til 160 grader varmluft (180 grader alm. ovnvarme). Sigt mel, bagepulver og krydderier sammen.
  2. Pisk smørret cremet med farin og sukker og pisk æg og vaniljesukker i. Tilsæt gulerødder, valnødder og rosiner og rør melet i.
  3. Sæt dejen med dessertskeer på to bageplader med bagepapir – og tryk dem let flade med en gaffel.
  4. Bag kagerne 12-15 min. og lad dem stå på pladerne et par minutter, før de flyttes over på en rist til afkøling. Opbevar kagerne i en kagedåse.
  5. Server evt. kagerne med flødeostglasur: Rør 25 g blødt smør med 100 g flødeost naturel, 150 g sigtet flormelis og kornene af en ½ stang vanilje eller ½ tsk vaniljesukker.
Tips!
Prøv evt. at trykke kagerne ekstra flade inden bagningen og læg de afkølede kager sammen med glasur to og to som en ”sandwich”.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Bagværk
Der er en fin smag af hakket, syltet ingefær i disse lækre chokolade-cookies.
Chokoladesmåkager med ingefær
36 stk.
Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: 10 min.
Ikke fryse-egnet
200 g hvedemel
¼ tsk salt
100 g smør
150 g sukker
75 g farin
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 180 grader. Sigt de tørre ingredienser sammen. Smelt halvdelen af chokoladen sammen med smør og tilsæt sukker og farin. Hæld det over i en skål og rør æggene i ét ad gangen. Tilsæt vaniljesukker og vend melblandingen i. Rør ingefær og resten af den hakkede chokolade i dejen.
  2. Sigt flormelis over i en skål. Sæt dejen med teskeer i valnøddestore klumper ned i flormelissen 4-6 stykker ad gangen. Vend dem i flormelis og tril dem til kugler. Læg dem med god plads på bageplader med bagepapir. Forsæt med resten af dejen – der bliver ca. 36 kugler i alt.
  3. Bag dem ca. 10 min. og lad dem stå på pladerne et par min., før de flyttes over på en rist til afkøling. Opbevar småkagerne i en kagedåse.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri