Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

6 søde sensommerdesserter

Sensommeren er over os og med den en masse skønne bær, som du kan bruge i alverdens lækre desserter. Her får du seks skønne bud på den perfekte sensommerdessert.

Annonce
Sådan gør du:
  1. Bunde: Rør sukker og smør godt sammen og rør æggene i. Bland mel, bagepulver og revet citronskal og rør det i dejen sammen med citronsaft.
  2. Bag 3 lagkagebunde ved 225 grader i ca. 8 min.
  3. Creme: Læg husblasen i rigeligt koldt vand. Pisk æggeblommer, flormelis og vanilje sammen og pisk majsstivelse i.
  4. Bring fløden (9 %) i kog med den flækkede vaniljestang. Hæld den koghede fløde i æggemassen, mens der piskes, og hæld den derefter tilbage i gryden. Bring cremen i nærheden af kogepunktet.
  5. Knug husblasen fri for vand, og kom den i cremen, mens der røres – husblasen smelter med det samme. Lad cremen svale.
  6. Pisk piskefløden til skum. Vend den i den helt kolde creme.
  7. Sammenlægning: Fordel jordbærsyltetøj, sukredejordbær og creme mellem bundene. Kom også et lag creme på øverste bund.
  8. Vend jordbærrene til pynt med sukker.
  9. Pisk fløden til let skum og læg den i et blødt lag på øverste bund. Fordel jordbærrene i midten.
  10. Kom lidt revet citronskal på og server den lækre lagkage.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Hanne Bloch
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 125 grader.
  2. Tegn 3 cirkler på 3 stykker bagepapir på bageplader – brug en springform på ca. 20-22 cm som skabelon.
  3. Pisk æggehviderne skummende. Tilsæt citronsaft og salt og pisk hviderne stive. Pisk sukkeret i lidt ad gangen, til det bliver en glat og blank marengs.
  4. Pisk vaniljesukker i og fordel dejen i de 3 cirkler. Smør dem jævne med en palet, træk evt. lidt mønster med en gaffel og sæt pladerne i ovnen ca. 2 timer. Sluk ovnen, sæt lågen på klem og lad bundene tørre et par timer.
  5. Vask rabarberne og skær dem i små stykker. Vend dem sammen med 100 g sukker, vand og 2 spsk citronsaft og giv dem et opkog under låg. Tag låget af og lad rabarberne koge møre – ca. 15 min. Rør af og til.
  6. Pisk æggeblommer, 2 spsk citronsaft og 50 g sukker sammen i en gryde og pisk over svag varme (eller vandbad), til det tykner – det må IKKE koge. Hæld cremen over i en skål og lad den afkøle.
  7. Hæld kompotten over i en skål og lad den blive helt kold.
  8. Pisk fløde og vanilje til skum. Vend æggeblommecremen i rabarberkompotten og vend flødeskummet i.
  9. Læg en marengsbund i en springform (skær den evt. lidt til) og fordel halvdelen af rabarbercremen på bunden. Fortsæt med marengs og creme og sæt kagen i fryseren min. 6 timer – og gerne natten over. Tag kagen ud af fryseren 20-30 min. før servering og anret den på et fad.
  10. Pynt med friske jordbær og evt. citronmelisse.
Tips!
Marengsdejen kan også bruges til marengsreder. Tegn små cirkler på bagepapir (8-10 cm i diameter) og smør dej ud i cirklerne. Form en hulning i hver cirkel med bagsiden af en ske. Bag rederne ved 125 grader i ca. 1 ½ time. Server dem med rabarbercreme eller fyld dem og frys dem. De kan også serveres med is og friske bær, citronmousse eller lign. Tips: Marengsdejen kan også bages som „kys“. Vend evt. lidt farve i marengsdejen og fyld den i en sprøjtepose. Sprøjt små toppe på en bageplade med bagepapir og bag dem ca. 1 time ved 125 grader. Lad dem tørre i den slukkede ovn med åben låge og opbevar dem i en kagedåse. Tips: Vend evt. 25 g hakket syltet ingefær i dejen.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Tærtedej: Findel fedtstoffet i melet og bland sukkeret i. Tilsæt fløden og saml dejen.
  2. Rul dejen ud til en tynd plade og beklæd en smurt tærteform med den.
  3. Sæt tærteformen i køleskabet en halv times tid. Prik den med en gaffel og forbag den ved 185 grader i 10 min.
  4. Kom de udstenede kirsebær i den forbagte form. Drys mandlerne på.
  5. Giv fløden et opkog med den flækkede vanilje.
  6. Pisk æggeblommer og flormelis sammen og pisk majsstivelse i. Hæld den kogende fløde i, mens der piskes.
  7. Hæld cremen over kirsebærrene og bag tærten færdig ved 175 grader i 35-40 min.
  8. Drys med sigtet flormelis før servering.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Hanne Bloch
Sådan gør du:
  1. Tærtedej: Findel fedtstoffet i melet og bland sukkeret i. Tilsæt fløden og saml dejen.
  2. Rul dejen ud til en tynd plade og beklæd smurte linse- eller kageforme hermed. Sæt dem koldt 1/2 time.
  3. Bag dem ved 185 grader i ca. 10 min.
  4. Læg husblassen i koldt vand 10 min.
  5. Kog kirsebær, sukker og vand i 2-3 min. Tag det fra varmen og tag kirsebærrene op. Fordel dem i de bagte tærteforme.
  6. Knug husblassen fri for vand og kom den i den koghede kirsebærsaft – husblassen smelter med det samme.
  7. Lad det svale, til det begynder at gelere.
  8. Fordel den halvstivnede gelé over kirsebærrene.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Hanne Bloch
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 150 grader.
  2. Pisk æggehviderne stive med en håndmikser. Tilsæt sukkeret og pisk til det er tykt og glat.
  3. Vend kokosmel og fintrevet limeskal i massen og bred den ud på en bageplade med bagepapir.
  4. Bag kagen ca. 40 min. – den skal stadig være lidt blød indeni.
  5. Vend kagen ud på et stykke bagepapir drysset med kokosmel.
  6. Træk bagepapiret af kagen og lad den køle af.
  7. Pisk fløden sammen med flormelis og vaniljekorn (eller vaniljesukker) til skum.
  8. Rens bærrene. Fordel flødeskummet på kagen og drys bærrene over.
  9. Rul kagen sammen til en roulade og stil den koldt. Pynt med grønne blade og evt. lidt friske bær.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 120 grader.
  2. Pisk æggehviderne stive med en håndmikser. Tilsæt sukkeret og pisk til det er tykt og glat.
  3. Vend citronsaft (eller eddike) og majsstivelse i massen.
  4. Tegn 4-6 cirkler på et stykke bagepapir og læg det på en bageplade. Bred dejen ud i cirklerne og bag dem ca. 1 timeog 15 min.
  5. Sluk ovnen, åben lågen og lad dem afkøle i ovnen. Opbevar de kolde kager i en kagedåse.
  6. Pisk fløden sammen med flormelis og vaniljekorn (eller vaniljesukker) til skum.
  7. Rens bærrene. Læg en kage på hver tallerken og top op med creme og bær.
Tips!
Man kan også bage dejen til små „kys“. Eller bruge færdigkøbte „kys“. Anret dem med creme og frugt i små „bunker“. Server evt. med chokoladesovs.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri