Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

7 lækre retter med mørbrad + sådan afpudser du en mørbrad korrekt

Mørbrad er et populært indslag i de danske køkkener - både til hverdag og til mere festlige lejligheder. Her har vi fundet 7 lækre opskrifter på mørbrad til dig;

Fyldt mørbrad på kartoffelbund

Helstegt mørbrad med svampe og løg

Mørbrad med mandelpesto

Mørbrad med ricottafyld

Mørbradbøffer med spinatblanding

Svinemørbrad med spidskålssalat

Mørbradbøffer i sennepssovs

Ekstra - se guiden 'Sådan afpudser du en mørbrad' her:

Annonce

Kød
Sådan pudser du en mørbrad af - her får du Katrine Klinkens trin-for-trin guide til at afpudse en mørbrad og stege de lækreste mørbradbøffer.
    Mørbradbøffer - sådan afpudser du en mørbrad
    Til 3-4 personer
    Arbejdstid: ca. 20 min.
    Stegetid: 7-10 min.
    2 spsk. smør
    Sådan gør du:
    1. Sølvsenen fjernes fra den tykke ende af mørbraden. Brug en spids kniv. Stik kniven ind under senen og lav et lille håndtag til at holde den i. Skær med kniven tæt på senen uden at skære i kødet. Bimørbraden skæres af.
    2. Svinemørbraden pudses af for øvrige sener, fedt og hinder.
    3. Skær svinemørbraden ud i 3 cm tykke skiver.
    4. Dup evt. bøfferne tørre med køkkenrulle. Varm smør og oliepå en pande ved god varme til det er gyldent.
    5. Brun bøfferne 1 minut på hver side. Krydr med salt og peber.
    6. Skru ned til middel svagvarme, og steg bøfferne færdige, 2 1/2-4 minutter på hver side til de er lyserøde eller netop gennemstegte.
    Velbekomme!
    Foto: ViDiBili Film/Opskrift: Katrine Klinken

    Relaterede opskrifter

    Kød
    Mørbraden er fyldt med krydderurter og omviklet med spegeskinke, det giver i forening en fin smag.
    Sådan gør du:
    1. Puds en mørbrad (600-700 g) fri for sener og hinder og skær den knap igennem på langs.
    2. Bred mørbraden ud og bank den let med håndroden. Krydr med salt og peber.
    3. Bland 4-5 spsk hakket persille, reven skal af 1 citron og 1 fed hakket hvidløg og fordel det over mørbraden. Rul mørbraden sammen om fyldet.
    4. Vikl 2 skiver spegeskinke om mørbraden.
    5. Skrub og tør 800 g kartofler og skær dem i mundrette stykker.
    6. Læg kartoflerne i et smurt, ovnfast fad sammen med 150- 200 g grønne bønner, der er skåret i mindre styker, og 7 småtskårne fed hvidløg.
    7. Krydr med salt og peber og kom lidt olie over. Læg mørbraden øverst. Stil retten i ovnen ved 200 grader 40-45 min.
    8. Vend mørbraden, når halvdelen af stegetiden er gået. Skær mørbraden i skiver og server retten med brød.
    Velbekomme!

    Relaterede opskrifter

    Sådan gør du:
    1. Fjern sølvhinden på mørbraden (den tykke sene på langs), hvis det ikke er gjort, og krydr mørbraden med salt og peber.
    2. Svits først bacontern sprøde i en gryde. Tag dem op. Kom så halvdelen af smørret i og tilsæt de pillede løg. Svits dem nogle minutter og kom derefter de hele eller delte svampe i. Tag også det op af gryden.
    3. Kom resten af smørret i og brun mørbraden på alle sider. Kom bacon, løg og svampe tilbage i gryden og hæld bouillon og fløde ved. Lad retten snurre i et kvarter.
    4. Smag flødesovsen til med salt og peber.
    5. Skær mørbraden i skiver, før den serveres med sovs samt det øvrige tilbehør.
    Tips!
    Helstegt mørbrad med svampe og løg er ikke fryse-egnet.
    Velbekomme!

    Relaterede opskrifter

    Sådan gør du:
    1. Mandelpesto: Nip persillen fri for grove stilke. Blend persille og mandler og kom olie og citronsaft i.
    2. Puds mørbraden fri for sener og hinder og skær den i 2 cm tykke bøffer. Krydr dem med salt og peber. Brun bøfferne 1 minut på hver side. Dæmp varmen og steg dem endnu 2-3 minutter på hver side.
    3. Anret mandelpesto på bøfferne, lige før de serveres.
    4. Serveres med pastaen, som vendes i olivenolie med hakket peber.
    Tips!
    Mørbrad med mandelpesto er ikke fryse-egnet.
    Velbekomme!

    Relaterede opskrifter

    Sådan gør du:
    1. Flæk hver mørbrad halvt igennem og bank dem lidt fladere med håndroden. Drys dem med salt og peber.
    2. Rør fyldet sammen og læg det på den ene mørbrad. Læg den anden over og luk siderne med kødsnor eller med nåle.
    3. Gnid mørbraderne på alle sider med salt og peber. Brun dem i smør og olie i en gryde. Dæmp varmen og steg dem videre i 20 min., vend dem, når halvdelen af stegetiden er gået.
    4. Lad dem trække nogle minutter, før snor eller nåle fjernes, og mørbraden skæres i tykke skiver.
    5. Kan f.eks. serveres med krydret grønsagsblanding.
    Tips!
    Mørbrad med ricottafyld er ikke fryse-egnet.
    Velbekomme!

    Relaterede opskrifter

    Sådan gør du:
    1. Skær mørbraden i bøffer på 2-3 cm. Bank dem flade med håndroden og krydr dem med salt og peber.
    2. Brun først løgene i fedtstof på panden og tag dem af.
    3. Brun derefter bøfferne på begge sider på panden. Dæmp varmen og steg dem ca. 3 minutter på hver side. Tag dem af panden og hold dem varme.
    4. Kom den smuldrede ost på panden sammen med bouillon og fløde. Lad det koge sammen kort. Smag det til.
    5. Spinatblanding:
    6. Nip spinaten fri for de groveste stilke. Skyl spinaten godt. Svits forårsløg i smørret i en gryde. Kom spinaten i og svits den, til den netop er faldet sammen. Krydr med salt og peber.
    7. Kom løgene på bøfferne og server spinatblandingen til.
    8. Løse ris vil være godt som yderligere tilbehør.
    Tips!
    Mørbradbøffer med spinatblanding er fryse-egnet.
    Velbekomme!

    Relaterede opskrifter

    Sådan gør du:
    1. Tænd ovnen på 225 grader.
    2. Bland de tørrede krydderier og del dem i to portioner.
    3. Skær kødet i tykke skiver og vend dem sammen med den ene portion.
    4. Skrub kartoflerne rene, skær dem I halve eller kvarter og vend dem med olie og resten af krydderiblandingen.
    5. Læg kartoflerne i en lille bradepande foret med bagepapir og sæt dem i ovnen 20-25 min.
    6. Snit spidskål og gulerødder i meget tynde strimler og vend dem sammen med citronsaft, sirup, salt og peber. Rør kvarken sammen med finthakket mynte, salt og peber.
    7. Steg kødet på en grill, grillpande eller under grillen i ovnen ca. 3 min. på hver side.
    8. Anret kødet med kartofler, salat og myntedressing.
    Velbekomme!

    Relaterede opskrifter

    Sådan gør du:
    1. Tænd ovnen på 200 grader.
    2. Skær mørbraden fri for fedt og sener og skær den i skiver. Bank dem let og brun dem på en pande med olie. Læg dem over i et smurt ovnfast fad.
    3. Rens porren og skær den i tynde ringe. Svits dem på panden og
    4. tilsæt bouillon, sennep og Cheasy fraiche. Giv det et opkog og smag til med salt og peber.
    5. Hæld det over bøfferne og dæk fadet med stanniol.
    6. Sæt fadet i ovnen ca. 20 min. og server med det valgte tilbehør.
    Velbekomme!

    Relaterede opskrifter

    Annonce

    Årets julegave ♥

    Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

    Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

    Klik her for at købe Hjemmet som julegave

    Hjemmet i denne uge

    Dagens lækkeri