Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

7 opskrifter med nye kartofler

Nye kartofler er en specialitet, der kun fås i en kort tid midt på sommeren. Spis dem som varmt tilbehør til alle typer kød, fisk og fjerkræ eller kolde i salater og på kartoffelmadder.

Annonce

Småretter og tilbehør
Kartoffelmadder er en dansk klassiker. Anret kolde kogte kartofler på rugbrød, og top med alverdens lækkerier.
Kartoffelmad med bacon
2 madder
Arbejdstid: 15 min.
Stegetid: 6-7 min.
2 skiver bacon
Drys: purløg og flagesalt
Sådan gør du:
  1. Læg salatblade på hele eller halve skiver rugbrød.
  2. Skær kartoflerne i både, og læg dem på brødet.
  3. Steg halve skiver bacon sprøde i 2-3 min. på hver side i olie på en slip let-pande. Lad den stegte bacon dryppe af på ren køkkenrulle.
  4. Læg bacon og purløg på toppen af kartoffelmadderne, og drys med salt.
Velbekomme!
Foto: Line Falck / Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Småretter og tilbehørVegetarisk
Nye kartofler er en vaskeægte sommer-specialitet. Spis nye kartofler som tilbehør til et stykke kød f.eks. i form af kartoffelsalat.
Kartoffelsalat med cremet dressing
4 personer
Arbejdstid: 20 min.
3-4 tsk. dijonsennep
1 bundt persille
Drys: persille
Sådan gør du:
  1. Skær kartoflerne i skiver.
  2. Rør en dressing af cremefraiche, mayonnaise, sennep og hakket persille, og smag til med salt og peber.
  3. Vend kartoffelskiverne i dressingen. Drys evt. salaten med persille.
Velbekomme!
Foto: Line Falck / Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Småretter og tilbehør
Kartoffelmadder er en dansk klassiker. Anret kolde kogte kartofler på rugbrød, og top med alverdens lækkerier.
Kartoffelmad med avocado og rejer
2 madder
Arbejdstid: 15 min.
2 spsk. citronsaft
½ tsk. cayennepeber
Drys: evt. dild
Sådan gør du:
  1. Pil og udsten avocadoerne. Mos avocado med citronsaft med en gaffel eller i en blender. Krydr med cayennepeber, salt og peber.
  2. Fordél avocadomosen på hele eller halve skiver rugbrød.
  3. Læg skiver af kartofler på madderne. Læg rejer og evt. dild på toppen. Krydr med peber efter smag.
Velbekomme!
Foto: Line Falck / Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Småretter og tilbehørVegetarisk
Nye kartofler er en vaskeægte sommer-specialitet. Spis nye kartofler som tilbehør til et stykke kød f.eks. i form af kartoffelsalat.
Kartoffelsalat og agurk i sursød lage
4 personer
Arbejdstid: 25 min.
Kogetid: 5 min.
Hviletid: 1 time
Sursød lage:
½ dl vand
2 spsk. groft salt
200 g sukker
1 bundt dild
Sådan gør du:
  1. Kog eddike, vand, salt, sukker og skærmdild, til salt og sukker er opløst. Køl lagen af.
  2. Skær kartoflerne i terninger og agurken i skiver. Læg dem i lagen, og lad dem trække i mindst 1 time.
  3. Hæld lagen fra kartoffelsalaten, og tilsæt friskhakket dild lige før servering.
Velbekomme!
Foto: Line Falck / Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Småretter og tilbehørVegetarisk
Kartoffelmadder er en dansk klassiker. Anret kolde kogte kartofler på rugbrød, og top med alverdens lækkerier.
Kartoffelmad med rygeost
2 madder
Arbejdstid: 15 min.
ca. 20 g smør
75 g rygeost
Sådan gør du:
  1. Smør hele eller halve skiver rugbrød med smør, og læg salatblade på.
  2. Læg skiver af kartofler på salaten.
  3. Læg rygeost på madderne sammen med små både af tomat og friskbælgede ærter.
Velbekomme!
Foto: Line Falck / Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Kød
Sommermad deluxe i form af côte de boeuf og nye kartofler
Grillet côte de boeuf og bagte nye kartofler
4 personer
Arbejdstid: 30 min.
Stege/kogetid: ca. 45 min. (+ tid til optænding af grillen)
ca. 1 dl olivenolie
Kartofler bagt med krydderurter:
2 spsk. olivenolie
Tilbehør: kold tomatsovs eller tomatsalsa
Sådan gør du:
  1. Kartofler bagt med krydderurter:
  2. Tænd grillen.
  3. Bland små skrubbede kartofler med olie, krydderurter og pillede hvidløgsfed, og krydr med salt og peber.
  4. Pak kartoffelblandingen ind i to lag sølvpapir til en flad pakke. Læg den på den varme grill, og steg i ca. 45 min., til kartoflerne er møre. Vend pakken undervejs. Stik med spids kniv og mærk, om kartoflerne er møre.
  5. Côte de boeuf:
  6. Smør grillristen og bøfferne med olie. Brun dem på begge sider, og krydr med salt og peber.
  7. Ryk grillristen lidt op eller skru ned til middel varme, når bøfferne er brunede. En côte de boeuf skal stege i 6-7 min. på hver side – steg dem røde eller rosa efter smag. Lad kødet hvile i 5 min.
  8. Skær bøfferne i skiver som en lille steg. Servér med tomatsovs eller -salsa og bagte kartofler med krydderurter og hvidløg.
Velbekomme!
Foto: Line Falck / Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Fjerkræ
Lækker og udsøgt kyllingeret med et twist af nye kartofler
Kyllingefrikassé med nye kartofler
4-5 personer
Arbejdstid: 40 min.
Kogetid: ca. 1 time
1 tsk. hel peber
1 spsk. groft salt
Fyld:
Sovs:
35 g smør
Drys: dild og purløg
Tilbehør: ca. 1 kg friskkogte nye kartofler
Sådan gør du:
  1. Læg stykker af suppeurter, krydderier og krydderurter i bunden af en gryde.
  2. Del kyllingen i to stykker: skær igennem brystet, og klip den op i rygraden. Læg de to stykker kød ovenpå suppeurterne. Hæld vand i gryden, så kødet er dækket. Kog op, skum af, og tilsæt salt.
  3. Kog kyllingekødet ved svag varme i ca. 50 min., til det er mørt. Tag kødet op, si suppen, og kog den ind, til den smager godt.
  4. Fyld: Knæk den nederste træede del af de grønne asparges. Skær dem i stykker på størrelse med de små gulerødder.
  5. Kog asparges og gulerødder i suppen fra kyllingen i 3-5 min. – afhængigt af tykkelse. Tag grøntsagerne op, og hold dem varme.
  6. Sovs: Smelt smør i en gryde, og pisk melet i, til smørret er opsuget. Pisk suppen i lidt ad gangen, og kog sovsen ved svag varme under omrøring i 5-10 min. Tilsæt fløde.
  7. Træk skindet af kyllingestykkerne. Riv kødet fra benene. Vend kyllingekød og grøntsager i den rygende varme sovs, og tilsæt ærterne.
  8. Varm forsigtigt retten i et par min. under låg. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  9. Drys med ­dildduske og fint klippet purløg. Servér hønsefrikasséen med friskkogte nye kartofler.
Tips!
Kyllingefrikassé er fryseegnet.
Velbekomme!
Foto: Line Falck / Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri