Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

7 skønne opskrifter med sprøde røde rabarber

Brug de søde røde rabarber til at forkæle familie og venner med de lækreste desserter og bagværk – her byder vi på:

 

Marengs med rabarber og mynteskum

Den klassiske smuldredejskage med rabarber

Rabarbertærte med mandler

Rababartrifli
Pandekager med is og rabarber

Chokolademousse med syltede rabarber..

... og sidst men ikke mindst en flot lagkage med rabarber og jordbær ♥

Annonce

Bagværk
Servér en sprød marengskage med sødt og syrligt mynteskum og rabarbar på toppen. Nyd den til en kop kaffe eller et glas sød dessertvin.
Sådan gør du:
  1. Marengsbund:
  2. Kog vand og 125 g sukker, til temperaturen er 120 grader (benyt termometer), eller til der dannes seje bobler. Pisk æggehviderne stive med 50 g sukker og citronsaft. Hæld den varme sukkerlage i og pisk for fuld kraft, til skummet er koldt.
  3. Tegn en cirkel (24 cm i diameter) på bagepapir med blyant. Smør dejen på bagsiden af papiret og bag den ca. 1 time ved 100 grader. Lad marengsbunden afkøle på en bagerist.
  4. Fyld:
  5. Skær bladene af rabarberne. Skyl rabarberstilkene og skær dem ud i små tern eller stykker. Kog sukker og vand til sukkerlage og vend rabarberne i.
  6. Bring i kog, sluk straks og lad rabarberne trække i lagen – de må gerne have bid. Afkøl rabarberne.
  7. Mynteskum:
  8. Smag flødeskum til med flormelis, citronsaft og mynte. Fordél det på marengsbunden lige før servering.
  9. Kom afdryppede rabarberstykker på toppen.
Velbekomme!

Bagværk
Bagte rabarber med smuldredej er lækkert som både dessert og kaffekage. Børn kan let lære at lave det, og den smuldrede dej kan senere på året bruges sammen med æbler. Desserten kan både serveres lun og kold og smager skønt med en skefuld vaniljecreme til.
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader. Skær bladene af rabarberne.
  2. Skyl rabarberstilkene og skær dem ud i stykker på ca. 1 cm.
  3. Læg dem i et ovnfast fad i et lag og drys med sukker.
  4. Dej:
  5. Smuldr små stykker smør med mel mellem fingrene, til det ligner revet ost – brug evt. en foodprocessor.
  6. Bland med brun farin, hasselnødder og havregryn eller mysli. Fordél dejen over rabarberne.
  7. Sæt fadet i ovnen i ca. 30 min., til rabarberne bliver møre og toppen sprød.
  8. Vaniljecreme:
  9. Rør yoghurt med flormelis. Flæk vaniljestangen med en lille kniv. Skrab vaniljekornene ud og bland i yoghurten, vend flødeskum i og servér cremen til kagen.
Tips!
Rabarber med smuldredej er ikke fryse-egnet.
Velbekomme!

Relaterede opskrifter

Bagværk
Kombinationen af noget sødt, syrligt, sprødt og cremet findes i denne lækre rabarbertærte. Den er velegnet til en kop te eller kaffe, men kan også serveres som dessert med vaniljeeller jordbæris.
Sådan gør du:
  1. Tærtedej:
  2. Smuldr smør i melet, evt. i en foodprocessor. Tilsæt sukker. Saml dejen med ægget og evt. lidt vand. Tryk dejen sammen uden at ælte den og lad den hvile i køleskabet i mindst 30 min. Den er lettest at rulle ud afkølet, men ikke helt kold.
  3. Rul dejen ud og beklæd en tærteform (24 cm i diameter). Tryk siderne godt til kanterne og prik bunden med en gaffel.
  4. Forvarm ovnen til 225 grader og sæt tærten i ovnen. Skru ned til 200 grader og bag ca. 15 min.
  5. Fyld:
  6. Rør mandelfyldet sammen af mandler, sukker, kornene af vaniljestangen, smør, æg og kartoffelmel.
  7. Kom fyldet i den forbagte tærteform og læg stykker af rabarber ovenpå.
  8. Bag tærten ved 175 grader, til fyldet er stivnet (ca. 30 min.).
  9. Servér friskbagt evt. med flødeskum eller is.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard / John Vangnes
Sådan gør du:
  1. Rabarberkompot: Skær bladene og lidt af foden på rabarberstilkene væk og skyl dem. Skær dem ud i mindre stykker og læg dem i et ovnfast fad. Bland rabarberstykkerne med sukker og tilsæt evt. kornene af vaniljestangen og den tomme stang. Dæk fadet med sølvpapir, og sæt det i ovnen i 15-20 min. ved 200 grader, til rabarberne er møre, men ikke mosede.
  2. Triflicreme: Flæk vaniljestangen og kom kornene og den tomme vaniljestang i en gryde med mælk, sukker, æggeblommer og majsstivelse. Pisk det godt sammen. Kog cremen under omrøring i ca. 4 min. Si cremen over i en skål. Drys cremen med sukker, så den ikke trækker skind. Sæt den i køleskabet. Når cremen er kold, fjernes vaniljestangen, og cremen vendes med letpisket flødeskum.
  3. Saml rabarbertriflien: Læg makroner i bunden af et portionsglas og hæld lidt portvin over. Læg et lag rabarberkompot på og lad det trække 1 times tid. Læg kold triflicreme øverst i glasset og drys med hakkede pistacienødder og servér straks.
Velbekomme!

Relaterede opskrifter

Søde sager og drikke
Et sikkert hit hos både børn og voksne er lune pandekager med is og rabarber. Her er rabarberne vendt med friskslynget honning for at fremhæve smagen.
Pandekager med is og rabarber
4 personer
Arbejdstid: 30 min.
Hviletid: 30 min.
Bagetid: ca. 20 min.
Pandekagerne er fryseegnede
Rabarberkompot med honning:
50 g sukker
Pandekager:
2 æg
125 g hvedemel
1 spsk sukker
2½ dl mælk
Sådan gør du:
  1. Rabarberkompot:
  2. Skær bladene og lidt af foden på rabarberstilkene væk og skyl dem. Skær dem ud i tynde skiver på skrå og læg dem i et ovnfast fad. Bland rabarberstykkerne med sukker.
  3. Dæk fadet med sølvpapir og sæt det i ovnen i 15-20 min. Ved 200 grader, til rabarberne er møre, men ikke mosede. Rabarberne skal sødes med honning ved servering (honningen mister smag, hvis den opvarmes).
  4. Pandekager:
  5. Pisk æggene sammen med mel, sukker og lidt mælk, til dejen er uden klumper. Tilsæt resten af mælken lidt ad gangen under piskning. Stil dejen i køleskab i mindst 30 min. Spæd evt. med mælk, hvis dejen er for tyk.
  6. Beregn ½ dl dej til hver pandekage. Bag pandekagerne et par min. på begge sider på en slip let-pande (25 cm i diameter) i lidt smeltet smør, til de er gyldne.
  7. Anret lune pandekager med kugler af is, rabarber og honning.
Velbekomme!

Cremet chokolademousse er en populær dessert. Her er den i selskab med orangesyltede rabarber, der også er velegnet som tilbehør til is, chokoladekage eller mazarinkage.
Sådan gør du:
  1. Chokolademousse:
  2. Smelt chokolade i en skål over vandbad. Pisk æggeblommer med sukker, til det er skummende, og pisk den let afkølede, smeltede chokolade i.
  3. Vend stiftpisket æggehvideskum og derefter flødeskum i ægge-chokolademassen. Fordél i 4-5 portionsglas, sæt dem i køleskabet og lad chokolademoussen størkne.
  4. Orangesyltede rabarber:
  5. Skær bladene og lidt af foden på rabarberstilkene væk og skyl dem.
  6. Skær dem ud i tynde skiver på skrå og læg dem i et ovnfast fad. Bland rabarberstykkerne med sukker og syltet appelsineller pomeransskal.
  7. Dæk evt. fadet med sølvpapir. Sæt det i ovnen i 15-20 min. ved 200 grader, til rabarberne er møre, men ikke mosede.
  8. Flødeskum med hvid chokolade:
  9. Bland flødeskum med chokolade og fordél blandingen i glassene med chokolademousse lige før servering.
  10. Kom orangesyltede rabarber på toppen.
Velbekomme!

En sommerlig lagkage, der er nem at lave, og som smager vidunderligt. Køber man færdige bunde, kan lagkagen sagtens trylles frem i f.eks. sommerhuset.
Sådan gør du:
  1. Rabarberkompot:
  2. Skær rabarberstilkene i stykker på 1-2 cm. Bland dem med sukker og vaniljekornene. Kog forsigtigt, til rabarberne afgiver væske og lad dem varme igennem, uden at de bliver til mos. Lad dem køle af.
  3. Lagkagebunde:
  4. Pisk æg og sukker i ca. 10 min. med en håndmikser, til det bliver tykt skum. Bland hvedemel, kartoffelmel og bagepulver og sigt det igennem en si. Vend det forsigtigt i æggemassen og fyld den i en smurt springform. Bag ved 175 grader i ca. 30 min.
  5. Afkøl og flæk bunden i tre med en brødkniv. Læg den nederste på et kagefad eller en stor tallerken. Læg først halvdelen af rabarberkompotten (også saften) på og væd evt. med vin eller saft.
  6. Læg en bund på og fordél resten af rabarberkompotten ovenpå.
  7. Læg den sidste bund på, tryk lagkagen sammen, dæk den til og lad den trække nogle timer eller i køleskab (gerne til næste dag).
  8. Skyl jordbærrene i koldt vand, lige før kagen skal nydes. Nip jordbærrene og skær dem i halve eller kvarte.
  9. Pisk flødeskum og bland med marcipan. Smør ud på kagen med en paletkniv.
  10. Fordél jordbærrene på toppen og drys evt. med hyldeblomster.
Velbekomme!
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge