Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Amerikanske favoritter: 5 fantastiske retter

USA bugner af mad døgnet rundt. Morgenmad kan fås dag og nat, ligesom burgere og hotdogs kan købes på hvert gadehjørne. Men ikke al fastfood er lige lækkert, så hvis du vil være sikker på en god smagsoplevelse, kan du lave din egen version hjemme i køkkenet. Prøv lækre retter som:

  • Tyk omelet med ost
  • Amerikanske pandekager med blåbær
  • Hamburgere
  • Chicago-hotdogs
  • Cheesecake med jordbær
Annonce

Tyk omelet med ost
(2-3 personer)
Arbejdstid: 25 min.
Stegetid: ca. 15 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
2 spsk smør
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Pisk æggeblommer sammen med kartoffelmel. Vend ostetern i og krydr med salt og peber.
  2. Pisk æggehviderne stive og vend i æggeblommerne.
  3. Steg i smør ved svag varme på en slip let-pande. Læg låg på og steg i ca. 15 min.
  4. Spis omeletten med pommes frites eller ristet brød.
  5. Pommes frites:
    French fries kalder de dem i USA, herhjemme hedder de ”pommes frites”, men de laves på samme måde:

    Skræl kartoflerne og skær dem i aflange stave (ca. 1 cm tykke og 5 cm lange). Læg dem i koldt vand i ca. 15 min. Lad dem dryppe af i et dørslag og tør dem grundigt i et rent viskestykke.

    Varm olie (evt. fritureolie) i en tykbundet gryde, ca. 5 cm fra grydens bund. Hav altid et låg i nærheden. Hvis olien antændes, lægges låget hurtigt på, til ilden er slukket. Oliens temperatur skal være 180 grader – her bliver en brødterning lysebrun på et minut.

    Steg kartoflerne 2 gange: første gang for at blive møre i ca. 3 min. og anden gang for at blive sprøde i ca. 1 minut. Steg ikke for store portioner ad gangen, da temperaturen så falder for meget. Tag kartoflerne op med en hulske, læg dem på ren køkkenrulle og drys salt på.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard

Amerikanske pandekager med blåbær
(8 stk.)
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: ca. 15 min.
Pandekagerne er fryse-egnede
Ingredienser:
100 g hvedemel
2 tsk sukker
1½ dl mælk
1 æg
Fyld:
125 g blåbær
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Bland mel med sukker, bagepulver og salt. Rør mælk og smeltet smør i. Rør æg sammen i en skål og rør melblandingen i med et piskeris lidt efter lidt.
  2. Kom en klat smør på en varm pande og sæt 2 spsk dej på panden. Der er plads til 2-3 små pandekager på en almindelig pande.
  3. Drys hver pandekage med blåbær, før den vendes. Steg på den anden side, til pandekagerne er gyldne og faste.
  4. Serveres lune med sirup og frisk frugt. Nyd pandekagerne til kaffe eller te.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard

Kød
Hamburgere
(4 personer)
Arbejdstid: 40 min.
Stege/bagetid: ca. 10 min.
Ikke fryse-egnede
Ingredienser:
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Form fire flade hakkebøffer. Brun dem i en blanding af smør og olie og krydr med salt og peber. Skru ned og steg bøfferne i ca. 4 min. på hver side, til de lige netop er gennemstegte.
  2. Lun bollerne samtidigt, flæk dem og smør ketchup på over- og underbollerne. Læg salatblade, tomatskiver, bøf, syltede agurker og løg i bollerne.
  3. Servér burgeren frisklavede, evt. med pommes frites.
  4. Pommes frites:
    French fries kalder de dem i USA, herhjemme hedder de ”pommes frites”, men de laves på samme måde:

    Skræl kartoflerne og skær dem i aflange stave (ca. 1 cm tykke og 5 cm lange). Læg dem i koldt vand i ca. 15 min. Lad dem dryppe af i et dørslag og tør dem grundigt i et rent viskestykke.

    Varm olie (evt. fritureolie) i en tykbundet gryde, ca. 5 cm fra grydens bund. Hav altid et låg i nærheden. Hvis olien antændes, lægges låget hurtigt på, til ilden er slukket. Oliens temperatur skal være 180 grader – her bliver en brødterning lysebrun på et minut.

    Steg kartoflerne 2 gange: første gang for at blive møre i ca. 3 min. og anden gang for at blive sprøde i ca. 1 minut. Steg ikke for store portioner ad gangen, da temperaturen så falder for meget. Tag kartoflerne op med en hulske, læg dem på ren køkkenrulle og drys salt på.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard

Chicago-hotdogs
(4 stk.)
Arbejdstid: 20 min.
Koge/bagetid: ca. 10 min.
Ikke fryse-egnede
Ingredienser:
Tilbebør:
2-3 spsk sennep
Sådan gør du:
  1. Varm pølserne i 7-10 min. i varmt vand, uden at det koger. Pølserne skal være gennemvarmede.
  2. Varm pølsebrød, flæk dem og kom pølserne i brødene sammen med tilbehøret.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard

Bagværk
Cheesecake med jordbær
Arbejdstid: 35 min.
Bage/kogetid: ca. 50 min.
Fryse-egnet (uden jordbær)
Ingredienser:
100 g smør
250 g sukker
Sådan gør du:
  1. Smelt smørret. Smuldr kiksene i det og bland godt sammen. Læg blandingen i bunden af en springform.
  2. Rør flødeost med kvark, sukker og vaniljekorn. Tilsæt en æggeblomme ad gangen. Vend først stiftpiskede æggehvider i og derefter flødeskum.
  3. Bag ved 150 grader i ca. 45 min., til kagen er fast. Lad den køle af og pynt med jordbær.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri