Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

And på 4 måder

Annonce

Fjerkræ
And er lækker vintermad – også uden for højtiderne. Brug gerne de nemme udskæringer af lår og bryst.
Sådan gør du:
  1. Riv skallen fint. Hak rosmarinbladene, og bland dem med appelsinskal, salt og peber. Gnid det ind i anden – både ind- og udvendigt.
  2. Skær den hvide hinde af appelsinerne, og skær frugten i mindre stykker. Bland dem med svesker, og fyld dem ind i anden.
  3. Læg anden med brystet nedad på en rist over en bradepande. Hæld ¾ l vand i bradepanden, og sæt den i ovnen ved 130 grader i 3 timer. Vend anden, og steg i yderligere ca. 2 timer – eller til lårene har en centrumstemperatur på 75 grader (målt med stegetermometer).
  4. Skræl kartoflerne, og skær dem i grove firkanter. Vend dem med andefedt, salt og peber på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen sammen med anden de sidste 30 min. (sæt ovnen på varmluft).
  5. Tag anden ud af ovnen, og skru op til 250 grader, så kartoflerne bliver gyldne (ca. 15 min.). Smør evt. anden med andefedt, og giv den 5 min. i ovnen til sidst, så skindet bliver sprødt.
  6. Si væsken over i en gryde, og kog den igennem. Skum fedet af, og jævn sovsen med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand. Smag til med likør, salt og peber.
  7. Servér anden med kartofler, sovs og appelsin/sveskefyldet.
  8. Tip: Drys evt. anden med lidt frisk appelsinskal og rosmarin ved servering.
Tips!
Drys evt. anden med lidt frisk appelsinskal og rosmarin ved servering.
Velbekomme!
Foto: Martin Dyrløv / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Fjerkræ
And er lækker vintermad – også uden for højtiderne. Brug gerne de nemme udskæringer af lår og bryst.
Saltbagte andebryster med rodfrugter og peberrodscreme
4 personer
Arbejdstid: 1 time og 15 min.
Bagetid: 30 min.
2-3 spsk. olivenolie
Saltdej:
2 dl vand
350 g hvedemel
Flødepeberrod:
2-3 tsk. citronsaft
1 tsk. sukker
Sådan gør du:
  1. Afpuds andebrysterne for fedt og sener, og rids skindet på kryds og tværs med en skarp kniv.
  2. Brun andebrysterne i 5 min. på skindsiden på en varm pande. Giv dem 30 sekunder på kødsiden, tag dem af panden, og krydr med friskkværnet peber.
  3. Rens rodfrugterne, skær dem i grove stykker, og vend dem med olie, salt og peber på en bageplade med bagepapir.
  4. Saltdej:
  5. Bland alle ingredienser, og ælt dejen sammen. Rul den ud i ca. ½ cm’s tykkelse, del den i 2 stykker, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  6. Dup andebrysterne tørre på et stykke køkkenrulle, og læg dem på saltdejen. Fold dejen over kødet, og luk samlingerne tæt med en gaffel.
  7. Sæt rodfrugter og andebryster i ovnen ved 200 grader (varmluft). Tag andebrysterne ud af ovnen efter ca. 20 min. (når de har en centrumtemperatur på 62 grader målt med stegetermometer). Tag andebrysterne ud af saltdejen, og lad dem hvile tildækket, mens rodfrugterne bager færdige i ca. 10 min.
  8. Flødepeberrod:
  9. Pisk fløden til blødt skum, og smag til med citronsaft, sukker og friskrevet peberrod.
  10. Skær kødet i skiver, og servér med rodfrugter og flødepeberrod.
Tips!
Du kan evt. give de saltbagte andebryster en tur på skindsiden på en varm pande, så skindet bliver sprødt.
Velbekomme!
Foto: Martin Dyrløv / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Fjerkræ
And er lækker vintermad – også uden for højtiderne. Brug gerne de nemme udskæringer af lår og bryst.
Andelår braiseret med æbler og svesker
4 personer
Arbejdstid: 1½ time
Stegetid: 2½ time
150 g svesker
1-2 spsk. æbleeddike
1-2 spsk. æblegelé
Fyld:
2 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
Sådan gør du:
  1. Pil skalotteløg og hvidløg, og hak dem fint. Skræl ingefæren, og hak den fint. Steg skalotteløgene bløde i olie, og tilsæt hvidløg, ingefær, salt og peber. Steg videre i 1 min., og afkøl blandingen.
  2. Skær underlårsbenet ud på de 4 andelår, og læg løgfyldet på kødet. Rul sammen, og luk med snor eller kødnåle.
  3. Brun andelårene i en tykbundet stegegryde. Hæld det afsmeltede fedt i en skål, og hæld rødvin i gryden. Giv det et opkog, og tilsæt krydderier. Læg låg på, og lad retten simre i 1½ time (evt. i ovnen ved 150 grader).
  4. Snit rødkålen fint. Vend rødkål og svesker i gryden, og lad det simre i endnu 30 min., til kålen er mør.
  5. Vask eller skræl æblerne, og skær dem i både uden kernehus. Brun dem på en pande med lidt andefedt.
  6. Smag kålen til med eddike, gelé, salt og peber, og anret ande-lårene med rødkål, svesker og æbler.
Tips!
Servér evt. kartofler til: Rist rå, udskårne kartofler med andefedt i ovnen i ca. 30 min. Eller rist små, kogte kartofler gyldne på en pande med andefedt i 5-8 min.
Velbekomme!
Foto: Martin Dyrløv / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Fjerkræ
And er lækker vintermad – også uden for højtiderne. Brug gerne de nemme udskæringer af lår og bryst.
Sådan gør du:
  1. Del anden i lår og bryster. Træk/skær skindet af, og skær kødet fra benene. Skær 1 andebryst i skiver, og skær resten af kødet i små terninger. Skær leveren i små stykker.
  2. Ælt det småtskårne andekød, lever og hakket kød sammen, og tilsæt fintrevet appelsinskal, appelsinsaft, finthakket rosmarin og hvidløg, salt, peber og krydderier.
  3. Skær skorperne af brødet, og smuldr brødet til krummer. Ælt dem i farsen sammen med ægget, og tilsæt pistacier. Steg evt. en lille frikadelle, så du kan bedømme din krydring.
  4. Dæk en form (2 liter) indvendigt med baconskiver, så de hænger ud over kanten. Læg farsen i lag med andebrystskiverne. Slut af med fars, og luk med baconskiverne.
  5. Bag patéen i et vandbad i ovnen ved 175 grader i ca. 1 time og 15 min. Tjek med et stegetermometer, om patéen er gennembagt – centrumtemperaturen skal vise 75 grader målt med stegetermometer).
  6. Stil formen til afkøling på en rist. Læg et pres på patéen (f.eks. en form med 2-3 tunge dåser i), når den er lun, og sæt det hele i køleskabet i mindst 12 timer.
  7. Vend patéen ud af formen, skær den i skiver, og servér med brød og salat.
Tips!
Du kan bruge skindet til ”andesvær”: Læg stykker af andeskind fladt på et fad, og frys det i 30 min. Skær det halvfrosne skind i tynde strimler, og steg dem gyldne og sprøde på en middelvarm pande. Dryp af på køkkenrulle, og drys med salt. Brug evt. skroget til en andefond, og det afsmeltede andefedt til stegning.
Velbekomme!
Foto: Martin Dyrløv /Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri