Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bag en sød og lækker valentinskage til en du holder af

Valentinsdag d. 14. februar kaldes også „de elskendes helligdag“. Det er en forholdsvis ny tradition i Danmark, at kærester og forelskede giver hinanden gaver, blomster eller sender kort på dagen. Grib chancen og glæd den du har kær med en af disse to lækre og søde hjertekager. 

 

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

 

SE OGSÅ: Forkæl familien med en lækker hjertemenu

SE OGSÅ: Hjerteformede lækkerier: 3 romantiske desserter på hendesverden.dk

Annonce
Sådan gør du:
  1. Start med cremen: Kom 1 /4 l piskefløde i en gryde med knækkede kanelstænger og giv det et stille opkog.
  2. Tag det af varmen og lad det trække 10 min. Hak chokoladen groft og læg den i en skål. Varm fløden op igen og si den over chokoladen. Rør rundt, til chokoladen er smeltet, og stil cremen koldt.
  3. Smelt smørret og brug lidt af det til at smøre en hjerteform (22-24 cm).
  4. Sigt mel og kakao sammen. Pisk æggene luftige og pisk sukkeret i. Fortsæt med at piske ca. 5 min. med en håndmikser, til det er en meget tyk creme.
  5. Vend forsigtigt mel/kakao og smeltet smør i dejen og hæld den i formen.
  6. Bag kagen midt i ovnen ved 180 grader i ca. 30 min. Tjek med en tandstikker, om den er gennembagt, og vend kagen ud på en rist til afkøling.
  7. Pisk resten af fløden i den kolde chokoladecreme og pisk den tyk og cremet med en håndmikser.
  8. Pres hindbærmarmeladen gennem en sigte. Flæk den afkølede kage i to bunde og smør dem med marmeladen.
  9. Læg dem sammen med cremen og stil kagen koldt. Hak chokoladen groft. Giv fløde og sirup et opkog og tag gryden af varmen. Rør chokoladen i og rør, til glasuren er glat. Lad den afkøle til passende konsistens og bred den så ud over kagen. Stil kagen koldt og pynt evt. med friske bær ved anretningen.
  10. Den nemme genvej: Køb færdigbagte chokolade- lagkagebunde og læg dem sammen (i 3 lag) med siet marmelade og kanel/chokoladecreme eller færdigkøbt chokolademousse. Lad dem stivne i køleskab og udstik så til portionshjertekager. Overtræk med glasur.
Tips!
Bag evt. kagen i en springform og skær den ud i hjertefacon, inden den flækkes og lægges sammen med creme.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Bagværk
Valtentinshjerte med citrus og kokos
Ca. 12 stykker
Arbejdstid: ca. 25 min
Bagetid: ca. 40 min.
fryse-egnet uden glasur
Ingredienser:
3 æg
125 g sukker
125 g hvedemel
Lyserød glasur:
1-2 spsk vand
Drys:
Sådan gør du:
  1. Pisk æg og sukker stift og skummende, ca. 10 min. med en håndmikser eller røremaskine. Tilsæt fintrevet citronog appelsinskal.
  2. Bland mel og bagepulver i en skål. Sigt det igennem en si og vend det forsigtigt i æggemassen med en dejskraber.
  3. Rør citron- og appelsinsaft i dejen og dernæst gradvist det smeltede smør.
  4. Hæld dejen i en smurt kageform, sæt den i midten af en 175 grader varm ovn og bag kagen ca. 40 min.
  5. Stik et træspid eller en lille skarp kniv i midten af kagen.
  6. Hvis der er rå dej på, skal kagen bage lidt videre. Afkøl kagen på bagerist.
  7. Rør glasur af flormelis, rød farve og vand, til den er lyserød.
  8. Smør glasuren ud på kagen og drys med kokosmel.
Tips!
Kagen slipper lettere formen, hvis den smøres med to lag smør: Smør kageformen med smeltet smør. Sæt den i køleskab og lad smørret stivne. Smør derefter formen med et lag smør mere.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge