Annonce

Smugkig i det nye Hjemmet

Hjemmets Rejseklub

Tegn abonnement på Hjemmet

Danmarks hyggeligste ugeblad!

Se de gode abonnementstilbud her »

Følg os på Pinterest

Visit Hjemmet.dk's profile on Pinterest.
Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bag i påsken: 3 spændende påskebrød

I Italien bager man specielle påskebrød i påsken - her får du opskrifterne på 3 forskellige varianter, som du kan prøve derhjemme. Prøv  f.eks.

• Italiensk påskebrød med et pift af anis og citron

• Italiensk påskebrød med glasur

• Italiensk rosmarin-og rosinbrød

 

Se også: Påskemorgen med krummer i - 3 slags påskebrød til morgenbordet på Hendesverden.dk »

Annonce

BagværkSøde sager og drikke
Nogle steder i Italien har man tradition for at bage brød med æg i til påske. Vi bringer her opskriften på skønne brød med et pift af anis og citron. Brug dem til brunch eller frokost i helligdagene!
Italienske påskebrød
8 portioner eller 1 krans
Arbejdstid: 45 min.
Hævetid: 2 ½ time
Bagetid: 25 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
150 g sukker
25 g gær
1½ dl mælk
½ tsk salt
evt. ¼ tsk stødt anis
ca. 700 g hvedemel
Pensling:
Eller glasur:
100 g flormelis
Sådan gør du:
  1. Pisk æg og sukker grundigt sammen og tilsæt fintrevet citronskal og citronsaft. Opløs
  2. gæren i lun mælk og tilsæt olivenolie, salt og æggemassen. Tilsæt melet lidt ad gangen, til dejen er blød, men ikke klistret.
  3. Vend dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Form den til en kugle og læg den i en oliesmurt skål. Dæk med et fugtigt viskestykke og lad dejen hæve ca. 1½ time til dobbelt størrelse.
  4. Ælt dejen igennem og del den i 8 stykker. Form dem til smukke brød med ét hårdkogt æg i hver og læg dem med god plads på bageplader med bagepapir.
  5. Eller del dejen i to stykker og rul dem ud til lange pølser. Sno dem sammen og saml dem til en krans. Lav åbninger mellem de to snoninger til de hårdkogte æg og læg kransen på en bageplade med bagepapir.
  6. Dæk brødene med et fugtigt viskestykke og lad dem efterhæve ca. 1 time.
  7. Pensl brødene med sammenpisket æg og sæt dem i ovnen ved 175 grader i ca. 20-25 min. Eller undlad at pensle brødene med æg; rør i stedet en tynd glasur af citronsaft og flormelis og pensl glasuren på brødene, når de er færdigbagte og endnu varme. Drys evt. med sukkerpynt og lad dem afkøle.
Tips!
Brug evt. farvede hårdkogte æg.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Småretter og tilbehørBagværk
Dette italienske påskebrød er et fyldigt og sødt gærbrød, som passer fint til påskens søndagsmorgenmad eller brunch. Her er nok til mindst til 8 personer.
Italiensk påskebrød
Arbejdstid: 45 min.
Hævetid: 1¼ time
Bagetid: Ca. 25 min.
Fryse-egnet
Ingredienser:
50 g gær
2 dl mælk
2 æg
75 g sukker
½ tsk salt
150 g smør
450-500 g mel
Pensling:
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Udrør gæren i fingerlunet mælk. Tilsæt de sammenpiskede æg, rom, sukker og salt.
  2. Findel smørret i de 400 g af melet. Bland revet citronskal, rosiner, sukat og pomerans i de 400 g af melet. Kom det i gærvæden og slå dejen sammen.
  3. Tilsæt yderligere mel, til dejen ikke klistrer – den skal dog stadig være meget blød. Jo mere lind dejen er, desto saftigere konsistens får brødet.
  4. Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted i 45 min.
  5. Del dejen i to portioner, den ene lidt større end den anden.
  6. Rul den store til en lang pølse og læg den som en ring i en smurt springform (24 cm i diameter).
  7. Rul den anden portion til en lang pølse, del den i to og læg dem som kors i ringen.
  8. Lad dem efterhæve i ca. 20 min. Pensl med sammenpisket æg. Bag midt i ovnen ved 200 grader i ca. 25 min.
  9. Lad brødet svale og tag det ud af formen. Rør flormelis og vand sammen og kom glasuren på. Drys med krymmel, inden glasuren er stivnet.
Tips!
I stedet for en stor brødkage, kan man bage mindre brød på størrelse med boller – de skal så kun bage 10-15 min.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Hanne Bloch

Småretter og tilbehørBagværk
Oprindeligt var brødet (Pane di Ramerino) et påskebrød, som blev bagt i Firenze allerede i middelalderen. Nu bages det dagligt i mange bagerier i Toscana, og det er meget populært.
Italiensk rosmarin- og rosinbrød
(1-2 brød eller 12 boller)
Arbejdstid: 45 min.
Trække/hævetid: 2 ¾ time
Bagetid: 15-30 min.
Fryse-egnet
Ingredienser:
2 kviste rosmarin
4 spsk olivenolie
25 g gær
50 g sukker
2 tsk salt
Sådan gør du:
  1. Overhæld rosinerne med kogende vand og lad dem trække, til de er bløde – mindst 30 min.
  2. Hæld rosinerne i en sigte og lad dem dryppe af.
  3. Læg rosmarinkviste i en gryde ed olivenolie og varm det stille op. Tag det af varmen og lad det afkøle.
  4. Rør gæren ud i lunkent vand (37 grader) og tilsæt sukker, salt, rosmarin, olie, rosiner og det meste af melet.
  5. Ælt dejen godt igennem og lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse – ca. 1 ½ time.
  6. Ælt dejen igennem på et meldrysset bord og form den til 1-2 brød eller 12 boller.
  7. Sæt dem på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve tildækket til dobbelt størrelse – ca. 45 min.
  8. Varm ovnen op til 225 grader. Pensl brød eller boller med sammenpisket æg. Rids brødet på skrå og bollerne på kryds og sæt dem i ovnen 15 min. for boller og 25-30 min. for brød.
  9. Stil brød eller boller til afkøling på en rist og pensl dem evt. med en lage kogt af vand og sukker.
  10. Serveres til morgenmad, eftermiddagste eller som tilbehør til ost.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin
Annonce
Annonce

Hjemmets Markedplads

Har du også en masse gamle ting du ikke bruger? Glemte sager, der bare står og samler støv på loftet? Så er Hjemmets nye Markedsplads lige noget for dig...
Klik dig ind og se alle de fine ting og sager her

Ugens spørgsmål

Hvor tit besøger du vores hjemmeside?





Dagens lækkeri

Mangler du hjælp til en opskrift?

Hjemmet.dk er en helt gratis service, som ugebladet Hjemmet stiller frit til rådighed på nettet.

Derfor kan vi desværre ikke påtage os at yde hjælp og vejledning vedrørende de mange håndarbejds- og madopskrifter, der ligger på her på sitet.

 

Drejer det sig om håndarbejde, er alle velkomne til at lægge spørgsmål ud i debatten og evt. få hjælp og vejledning fra nogle af de mange dygtige brugere af Mit håndarbejde.

Klik her for at gå til Mit håndarbejde.

 

Hvis der mangler et mønster el. lign., vil vi selvfølgelig også gerne have det at vide, så vi kan rette fejlen. Fortæl os om det på fagred@hjemmet.dk