Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bag med børnebørnene i efterårsferien

Når skolerne holder efterårsferie, kommer børnebørnene måske på besøg. Så hvorfor ikke arrangere lidt hygge i køkkenet? Her er rig mulighed for både at have det sjovt og lære noget samtidig. Sammen kan I kan lave:

  • Boller med fyld og glasur

  • Brownie med valnødder

  • Havregrynssmåkager med solsikkekerner

  • Kokostoppe med vanilje og citron

 

Hvis børn har lært at være i køkkenet, kan de fra ca. 10-års-alderen selv lave mad. De mindste børn skal lære, hvad man skal  passe på. Det gælder f.eks. kogende vand, skarpe knive og varme ovnplader.

 

OBS: Alle opskrifterne findes nedenfor. Velbekomme!

Annonce

Boller med fyld og glasur
(10 stk.)
Arbejdstid: 30 min.
Hævetid: 1 time og 10 min.
Bagetid: ca. 15 min.
Fryse-egnet
Ingredienser:
25 g gær
2½ dl mælk
25 g smør
25 g sukker
ca. 300 g hvedemel
Glasur:
100 g flormelis
1-2 spsk vand
Sådan gør du:
  1. Rør gæren ud i lidt af mælken i en rummelig skål. Rør resten af mælken i sammen med smeltet smør, sukker og salt.
  2. Tilsæt fuldkornsmelet og herefter hvedemelet lidt efter lidt. Rør ingredienser sammen, så dejen bliver fast.
  3. Ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord. Læg et viskestykke over skålen, og lad dejen hæve til dobbelt størrelse på et lunt sted (ca. 40 min.).
  4. Hak chokoladen og nødderne og ælt dem i dejen. Del den i 10 dele og tril dem til boller.
  5. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve til dobbelt størrelse (ca. 40 min.).
  6. Bag bollerne i ca. 15 min. i midten af en 225 grader varm ovn. Lad bollerne køle lidt af på en bagerist.
  7. Rør glasur af flormelis og lidt vand. Kom en tyktflydende klat på hver bolle.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard

Bagværk
Lækre brownies med et twist af valnødder.
Brownie med valnødder
ca. 10 stk.
Arbejdstid: ca. 20 min.
Bagetid: ca. 40 min.
Ingredienser:
125 g smør
2 æg
125 g sukker
Drys:
Sådan gør du:
  1. Bræk chokoladen i stykker og kom den i en skål med små stykker smør.
  2. Lav et vandbad: Sæt en gryde med ½ liter vand i kog. Sæt skålen med chokolade over i gryden, sluk for varmen og lad chokoladen og smørret smelte.
  3. Slå æggene ud i en skål og tilsæt sukker. Pisk med en håndmikser, til det skummer. Si hvedemel og kanel ned i æggeblandingen og vend den sammen med en dejskraber.
  4. Rør gradvist den smeltede chokoladeblanding i. Hak nødderne og rør dem i dejen.
  5. Beklæd en bageform på 25 x 15 eller 20 x 20 cm med bagepapir. Fordel dejen i formen og glat overfladen med en dejskraber.
  6. Bag kagen ca. 40 min. i midten af en 175 grader varm ovn. Lad kagen sætte sig i nogle timer eller lad den stå til næste dag.
  7. Skær den ud i firkanter på ca. 7 x 4 cm. Si flormelis henover kagestykkerne.
Tips!
Brownie med valnødder er fryse-egnet.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard

Relaterede opskrifter

Bagværk
Havregrynssmåkager med solsikkekerner
(ca. 16 stk.)
Arbejdstid: 15 min.
Bagetid: 10 min.
Ikke fryse-egnede – opbevares i en kagedåse
Ingredienser:
1 æg
150 g sukker
75 g smør
2 spsk hvedemel
Sådan gør du:
  1. Pisk æg og sukker, til det skummer. Hæld smeltet smør i. Bland havregryn, mel og bagepulver og rør det i blandingen sammen med solsikkekernerne.
  2. Sæt kagerne på en bageplade med bagepapir. Lav kager af 1 spiseskefuld dej, men sæt kun 6-8 kager på hver bageplade, da kagerne flyder ud.
  3. Bag dem straks i en 175 grader varm ovn i ca. 10 min., eller til de er lysebrune. Lad kagerne stivne lidt, før de tages af bagepladen.
  4. Opbevar dem i en kagedåse eller i en anden tætsluttende beholder.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard

Bagværk
Kokostoppe med vanilje og citron
(20 stk.)
Arbejdstid: 20 min.
Hviletid: ca. 30 min.
Bagetid: ca. 15 min.
Ingredienser:
150 g kokosmel
125 g sukker
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Rør kokosmelet sammen med æggehvider, sukker og vaniljekorn.
  2. Tilsæt citronskal. Lad blandingen hvile i ca. 30 min.
  3. Form 20 toppe på en bageplade med bagepapir. Bag kagerne i ca. 15 min. i en 175 grader varm ovn. Afkøl kagerne på en bagerist.
  4. Kokostoppene kan opbevares i en kagedåse i ca. 1 uge.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge