Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bag med havregryn

Havregryn kan give ekstra sprødhed eller ekstra fugt i kager og brød – alt efter metode. Her er 6 lækre og nemme opskrifter med havre. Her byder vi på havrescones, æblekage med havre, havrekiks med chokolade, havre/dadelsnitter, appelsin/havregrynskager, og et lækkert havre/rosinbrød. Velbekomme!

Annonce
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Hak dadlerne groft og overhæld dem med kogende vand.
  3. Bland alle de tørre ingredienser og ælt smørret i, til det bliver en klumpet dej.
  4. Pres halvdelen af dejen ud i bunden af en lille bradepande(18x26 cm) foret med bagepapir.
  5. Hæld dadlerne på en sigte og lad dem derefter dryppe godt af på et stykke køkkenrulle. Fordel dem på dejen.
  6. Drys resten af dejen over dadlerne og pres den let.
  7. Bag kagen midt i ovnen 25-30 min. og lad den afkøle på en rist. Skær den i snitter.
  8. Opbevar dem i en kagedåse.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Pisk blødt smør cremet med farin og sukker.
  2. Pisk ægget i. Tilsæt vanilje og fintrevet appelsinskal.
  3. Bland de tørre ingredienser og rør dem i dejen.
  4. Tilsæt tranebær eller rosiner og sæt dejen med skeer (eller tril den til kugler) på bageplader med bagepapir.
  5. Bag kagerne ved 175 grader i 10-12 min. og lad dem afkøle på en rist.
  6. Opbevar i en kagedåse.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 220 grader.
  2. Bland mel, havregryn, bagepulver og salt i en skål. Ælt smør og sukker i, til det bliver en grynet masse.
  3. Pisk ægget let sammen med kærnemælk, tag lidt fra til pensling og rør resten i dejen.
  4. Klap dejen ud i ca. 2 ½ cm’s tykkelse på et meldrysset bord.
  5. Skær eller udstik dejen i 8-10 stykker og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  6. Pensl brødene og bag dem midt i ovnen ca. 18 min. Lad dem afkøle på en rist.
Tips!
Rør evt. rosiner eller hakkede nødder og/eller chokolade i dejen, inden den rulles ud.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 160 grader.
  2. Smelt smør, farin og sirup i en gryde og rør havregryn og salt i.
  3. Bred dejen jævnt ud til et rektangel på ca. 20x30 cm på en bageplade med bagepapir og bag „kagen“ midt i ovnen, til den er gylden (20-25 min.).
  4. Skær straks „kagen“ i firkanter og læg dem over på en rist.
  5. Hak chokoladen groft og smelt den over vandbad.
  6. Pensl chokolade på kiksene og lad dem afkøle.
  7. Opbevar dem i en kagedåse.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Bland alle de tørre ingredienser og vend rosinerne i.
  3. Pisk æggene sammen med farin, olie og mælk.
  4. Vend de tørre ingredienser i og rør dejen sammen.
  5. Fyld den i en smurt form (1 l) og bag brødet ca. 45 min.
  6. Tjek med en tandstikker, om brødet er gennembagt, og vend det ud på en rist til afkøling.
  7. Brødet smager skønt letristet - evt. med lidt smør eller ost.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Bland revet rugbrød med havregryn og sukker og steg det gyldent på en pande med smør – ca. 8 min.
  2. Hæld det ud på et stykke bagepapir og lad det afkøle.
  3. Læg æblegrød i lag med havreraspen og pynt med flødeskum og evt. gelé.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri